Accountorin talousosaaminen siivittää Foodwestin menestystä

Foodwestilla oli toimitusjohtaja Karri Kunnaksen myötä halu hankkia taloon uudenlaista talousosaamista. Accountorin ammattilaiset ovat tuoneet lisäarvoa organisaatiolle myös toimialaymmärryksensä avulla.

Mainos | Osakeyhtiömaailmassa on välillä kovatkin tavoitteet ja niistä nauttii myös Foodwest Oy:n toimitusjohtaja Karri Kunnas.

”Yleisurheilutaustastanikin johtuen olen pitänyt tavoitteellisuudesta. Meillä on osaavan henkilöstön kanssa hiekkalapiot ja ämpärit: näytämme, että osaamme saavuttaa asetetut tavoitteet eli leikkiä juuri meidän hiekkalaatikollamme ruokabisneksessä”, Kunnas nauraa.

Foodwest-brändin vahvistaminen sekä kasvu-uralla pysyminen on ollut tärkeää.

”Olemme myös panostaneet henkilöstön lisäksi toimitilojemme kuntoon laittamiseen. Meiltä löytyy toimipisteet Seinäjoelta, Tampereelta sekä Helsingistä”, Kunnas kertoo.

Ulkopuolinen kumppani tuo taloon uudenlaista näkemystä ja osaamista

Foodwestilla oli Kunnaksen myötä halu hankkia yrityksen avuksi uudenlaista talousosaamista.

”Aluksi kartoitimme tilannetta markkinoilla. Halusimme ostaa ensiluokkaista, kokonaisuutta tukevaa osaamista. Mielestäni olemme onnistuneet suunnitelmamme mukaisesti”, Kunnas avaa lähtötilannetta.

Foodwestilla myös koettiin, että heidät haluttiin asiakkaiksi.

”Accountorin asiantuntijat auttavat ja ymmärtävät tekemistämme. He ovat talouden huippuosaajia ja ymmärtävät lisäksi toimialaamme”, Kunnas lisää.

Accountorilta ostetut kirjanpidon ja palkanlaskennan palvelut sekä Talouspäällikkö-palvelu toivatkin mukanaan mahdollisuuden hoitaa asioita toisin. Etenkin talouden seurantaa oli tarpeen parantaa heti yhteistyön alkumetreillä. Monipuolisemman näkemyksen avulla ennakoitavuus on parantunut.

”Olemme saaneet lisää työkaluja Accountorilta. Seuranta on kontrollissa ja hyvällä tasolla. Ulkopuolinen taho osaa katsoa asioita uusin silmin ja meille on jäänyt aikaa yrityksen muihin asioihin”, Kunnas havainnoi.

Kunnas kokee palvelujen tuovan mukanaan seurannan kehittymisen tulevaisuuspainotteiseksi.

”Menneisyyteen ei pysty enää vaikuttamaan. Olemme halunneet löytää Accountorin avulla lääkkeet tulevaisuuden hallintaan lukujen valossa”, Kunnas selventää.

Ulkoistamisen myötä osaaminen ei myöskään siirtynyt liian kauas, vaan esimerkiksi selkeissä kuukausipalavereissa käydään yhdessä läpi tarkistettavat ja ratkaistavat asiat. Myös yhteydenpito puolin ja toisin on sujuvaa.

”Yhteiset onnistumiset ovat osoitus yhteistyömme sujuvuudesta”, Kunnas toteaa.

Budjetissa pysyminen on helpompaa systemaattisen lukujen seurannan ansiosta

Accountorin ja Foodwestin välisen kumppanuuden parhaita puolia on myös ripeä saavutettavuus tarpeen vaatiessa. Ammattilaisen kanssa keskustellessa saa näkemystä sekä vahvistusta päätöksenteon tueksi. Esimerkiksi kassaennusteet ja kulurakenteet ovat selkeästi nähtävissä, samoin lukuihin vaikuttavat seikat. Ulkopuolinen kumppani osaa katsoa asioita eri perspektiivistä, kysyä oikeita asioita ja esittää ratkaisuehdotuksia.

”Olemme luoneet yhdessä seurantajärjestelmän, jolla varmistetaan budjetissa pysyminen”, Kunnas tarkentaa.

Foodwestilla ollaankin huomattu talousluvuissa positiivisia muutoksia kautta linjan ja turhat piilokulut on saatu karsittua pois.

”Yhteistyö Accountorin kanssa on hedelmällistä. Olemme löytäneet uusia parempia ratkaisuja ja luottamus yhdessä tekemiseen on vain vahvistunut matkan varrella. Meillä on yhteinen selkeä suunta”, Kunnas hehkuttaa.

Avoimet keskustelut vievät talous- ja palkkahallinnon asioita eteenpäin

Luottamuksella on taipumus lisääntyä ajankin kanssa. Hyvän vuoropuhelun merkki on se, että myös vaikeista asioista uskalletaan puhua ja tarvittaessa haastaa toinen toisiaan. Accountorin asiantuntijoiden kanssa on helppoa keskustella talouden sekä palkkahallinnon asioista avoimen rakentavasti.

”Olemme saaneet lisäarvoa organisaatiolle. Nyt meillä on kumppani, kenen kanssa 1+1=3, vähintäänkin”, Kunnas myhäilee.

Muille liiketoimintapäättäjille Kunnas suosittelee lämpimästi ulkopuolista talous- ja palkkahallinnon kumppania.

”Se on hyvä vaihtoehto tehdä asioita eri tavalla ja saada ulkopuolista näkemystä omaan organisaatioon. Myös mahdollisuus saada enemmän asiantuntijoita saman katon alta on hienoa”, Kunnas muistuttaa.

Accountor on Suomen kokenein talous-, palkka- ja HR-kumppani. Palvelemme ilolla ja ammattitaidolla kaikenkokoisia yrityksiä.

Meillä Accountorilla tuhat asiantuntijaa juttelee tänäänkin kirjanpidon, palkanmaksun ja HR:n asioista asiakkaidensa kanssa. Autamme mielellämme sinunkin yritystäsi. Tutustu lisää www.accountor.fi