Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä näkökulmaa työelämän parantamiseen - Näistä syistä Fiskarsin Billnäsin toimipaikassa onnistuttiin

Suomen paras TES-työpaikka -kilpailun voittaja Fiskars Finland Oy Ab:n Billnäsin toimipaikka on loistoesimerkki todellisesta paikallisesta sopimisesta. Voittajan vastauksissa korostuu työehtosopimuksen ja luottamusmiehen merkitys työpaikalla.

Mainos | Teollisuusliiton järjestämä Suomen paras TES-työpaikka -kilpailu käytiin syksyllä. Kilpailussa etsittiin Teollisuusliiton sopimusaloille kuuluvaa työpaikkaa, jossa asiat ovat sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta todella hyvin.

Kovatasoisen kilpailun voittajaksi seuloutui Fiskars Finland Oy Ab:n Billnäsin toimipaikka. Yrityksen ilmoitti kilpailuun työsuojeluvaltuutettu ja varapääluottamusmies Reija Mettovaara.

Vahva tuki sopimusyhteiskunnalle

"Kilpailun palkintoraati koki tärkeäksi sen, että voittajatyöpaikassa työnantaja oli päättänyt liittyä työnantajayhdistykseen, mikä viestii vahvasta tuesta sopimusyhteiskunnalle sekä jatkuvalle ja rakentavalle yhteistyölle", toteaa palkintoraadin jäsen, järjestämisvastaava Kaisa Niskanen.

"Voittaja on myös loistoesimerkki todellisesta paikallisesta sopimisesta. Kun työpaikalla noudatetaan työehtosopimusta ja yhteistoiminta sujuu, kaikki muu hyvä tulee perässä", painottaa palkintoraadin jäsen, sektorijohtaja Toni Laiho.

Työehtosopimuksella suuri merkitys työnantajallekin

Mettovaaran vastauksissa korostuu työehtosopimuksen ja luottamusmiehen merkitys työpaikalla.

"Työehtosopimuksella on suuri merkitys myös työnantajan mielestä. Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut osallistuvat kuukausittaiseen yhteistoimintakokoukseen, jossa päätetään toimipaikkaa koskevista asioista. Työnantaja kysyy mielipiteitä moniinkin eri asioihin ja työntekijät kokevat siten saavansa vaikuttaa", kertoo Mettovaara.

Mettovaara pohtii myös, miten tulevaisuus on vielä parempi työpaikoilla. Keinoina hän näkee työntekijöiden kuuntelemisen sekä ammattiosaston jäsenten, työsuojeluvaltuutettujen, varapääluottamusmiesten ja luottamusmiesten osaamisen tehokkaamman hyödyntämisen.

Miksi Fiskarsin Billnäsin toimipaikka voitti?

"Fiskarsin Billnäsin toimipaikalla vallitsee erittäin hyvä paikallisen sopimisen kulttuuri ja työturvallisuuteen satsataan todella hyvin. Lisäksi työntekijät ovat todella sitoutuneita Teollisuusliiton toimintaan", uskoo Mettovaara.

Teollisuusliiton jäsenmäärä on hänen mukaansa karttunut hienosti ja kesällä kerättiin ripeästi yli 100 allekirjoitusta joukkoesitykseen valtakunnallisen työehtosopimuksen puolesta. Työnantaja tiedottikin jo alkusyksystä henkilöstölle liittyneensä Teknologiateollisuuden työnantajat -neuvottelujärjestöön.

Voiton takana tiimi

Mettovaara nimesi tiimin edustamaan voittajatyöpaikkaa: hänen lisäkseen siihen kuuluvat tuotantopäällikkö Mikael Forsström, luottamusmies Miia Korhonen, varatyösuojeluvaltuutettu Jaana Koskisalo, työsuojelupäällikkö Olle Löfgren, nuorisovastaava Christopher Manthey, pääluottamusmies Jarmo Partanen, tehtaanjohtaja Markku Salama, varatyösuojeluvaltuutettu Marko Tasanko ja HR-päällikkö Anna-Maija Trygg.

Voittajatiimi palkittiin frisbeegolf-tilaisuudella, jonka vetivät lajin Suomenmestari Jalle Stoor ja mediapersoona Juha ”Peris” Perälä.

Lisätiedot: suntessi.fi