Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asunnon ostajat arvostavat entistä enemmän remonttivapaata kotia

Tampereen OVV Asuntopalvelut tarjoaa sekä vuokra-asuntojen välitystä että asuntojen myyntipalvelua. Vaikka vuokravälitys onkin edelleen pääbisnes, myyntipuolen palveluille on kovasti ollut kysyntää viime vuosina. Kauppa on käynyt monen tyyppisissä asunnoissa, aina pienistä yksiöistä isoihin perheasuntoihin. OVV Tampereella asuntojen myynti onkin kasvanut tasaisesti koko korona-ajan, ja asuntojen kysyntä jatkuu selvästi vieläkin.

Niin ostajat kuin vuokralaisetkin arvostavat remonttivapaata kotia.

Mainos | Oman asunnon ostajat kaipaavat arjen luksusta, asuntoflippaajalle välttäväkuntoinen asunto voi olla lottovoitto

Erityisesti koronan aikaan on korostunut asuntojen kunnon merkitys ostopäätöksessä. Jo ensiasunnon ostajat arvostavat selkeästi remonttivapaata, viimeisteltyä kotia. Myös asunnosta löytyvät pienet arjen luksukset, kuten esimerkki viinikaappi, herättävät ostajien mielenkiinnon, miettivät Tampereen OVV:lla myyntivälitystä hoitavat Jenni Lampinen ja Julie Lahdelma.

Yhtenäinen linja remontoinnissa on tärkeää. Ei kannata käyttää montaa erilaista lattiamateriaalia tai maalata seinää vihreäksi ja toista keltaiseksi, jos muuten asunto on vaikkapa vaaleansävyinen. Remontoinnissa laatuun kannattaa panostaa sekä kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja loppuviimeistelyyn. Omaa kotia ostavat ovat tarkkoja, ja huolimattomasti tehty remontti voi olla este kaupalle, Jenni pohtii.

Huonompi tai välttäväkuntoiset asunnot taas kiinnostavat selkeästi entistä enemmän niin kutsuttuja asuntoflippaajia. Asuntojen flippauksessa on kyse siitä, että huono- tai välttäväkuntoinen asunto ostetaan halvalla, remontoidaan ja myydään eteenpäin voitolla. Asuntojen flippauksesta on tullut viime vuosina oikeastaan peräti muoti-ilmiö, vaikka toki ennenkin on asuntoja ostettu, rempattu ja sitten myyty nopeasti. Asuntoflippaus onkin monelle harrastus, jossa voi yhdistää innon remontointiin ja sisustamiseen, sanoo Julie Lahdelma.

Kannattaako vuokra-asuntoa remontoida?

Myös vuokralaiset ovat nykypäivänä entistä tarkempia oman kotinsa kunnosta, ja arvostavat nykyajan trendejä sisustuksessa. Koska uudiskohteita on rakennettu paljon, vuokralaisten on helppo löytää mieleisensä koti runsaasta tarjonnasta, jolloin huonommassa kunnossa olevat asunnot jäävät helposti tyhjilleen, tai niiden vuokraa joudutaan alentamaan runsaasti.

Mikäli huonossa kunnossa olevan vuokra-asunnon omistaja ei koe remontoinnin olevan oma juttu, voi myös vuokralaisen antaa korvausta vastaan tehdä esimerkiksi pintaremonttia asunnossa. Vaihtoehtona on myös asunnon myyminen, jolloin rahat voi sijoittaa esimerkiksi toiseen asuntoon, ja joku remonttitaitoinen ostaja voi saada vanhasta asunnosta itselleen hyvän sijoituskohteen. OVV:n etuna onkin, että kattavasta asuntorekisteristä voi löytyä monenlaista ostajaa miellyttäviä kohteita. OVV:n vuokraus- ja myyntipalveluihin voi tutustua osoitteessa www.ovv.com.