Mainos: OVV Asuntopalvelut

Kesä on vuokrauksen sesonkiaikaa

OVV Asuntopalvelut Tampereen työntekijät valmiina kesäsesonkiin.

Mainos | OVV Asuntopalvelut Tampereella on jo huomattu selkeitä vilkastumisen merkkejä vuokra-asuntojen kysynnän kasvussa. Asuntoja on tarjolla edelleen kuitenkin paljon, joten erottautuminen joukosta on tärkeää. Niin välittäjien kuin vuokranantajien nopea reagointi kysyntään on merkittävä tekijä silloin kun vuokra-asunnon hakijoilla on varaa valita. Tampereen OVV tarjoaa sekä vuokra-asuntojen välitystä sekä sijoitusasuntojen myyntiä.

Ylitarjonta vai kysyntäpiikki?

Kasvukeskuksissa, kuten Tampereella, jatkuva uudisrakentaminen on luonut haasteita vuokramarkkinoille. Tampereen OVV:llä odotetaan kuitenkin vilkasta kesää, sillä varsinkin opiskelijat ovat asuntoja vailla uuden opiskelupaikan myötä. Korona ajoi opiskelijat viime vuonna etäopiskelun maailmaan, joka vähensi muun muassa pienempien asuntojen kysyntää.

– Oppilaitoksien siirtyessä takaisin lähiopetukseen, se voi luoda yllättävänkin suuren kysyntäpiikin vuokramarkkinoille. Poikkeuksellinen vuosi on aiheuttanut paikoin vuokrien nousun pysähtymisen, jonka odotetaan muuttuvan kysynnän kasvaessa, kertoo OVV Tampereen vuokraneuvottelija Laura Penttinen.

Vuokralla asuminen mielletään usein juurikin opiskelijoiden asumismuodoksi. Vuokra-asumisen monimuotoisuus ja mahdollisuudet ovat lisänneet eri ikäisten ja muidenkin kuin opiskelijoiden kiinnostusta vuokralla asumiseen. Erittäin paljon kiinnostusta on herättänyt omakotitalomainen asuminen pienissä erillistaloissa.

OVV Asuntopalvelut Tampereen toimitusjohtaja Päivi Ronkainen kertoo, että OVV:n kautta on jo vuokrattu useita erillistalokohteita. Uusin suunnitteilla oleva rakennushanke Pälkäneellä onkin herättänyt valtavasti kiinnostusta. Ronkainen toteaa, että lisääntyneet etätyömahdollisuudet ja oman rauhan arvostaminen ovat selvästi erottuneet hakukriteereissä.

OVV Tampereen toimipiste on sijainnut samalla kadulla Tampereen keskustassa jo vuodesta 1997 alkaen. OVV Tampereen toiminta-alueeseen kuuluu myös Hämeenlinna. Sähköiset palvelut ovat olleet tehokkaassa käytössä jo vuosia.

– Järjestämme edelleen mielellämme videoesittelyjä etänä, jolla huomioimme myös koronan sekä palvelemme varsinkin kaukana asuvia asiakkaitamme. Suosimme sähköisiä palveluita ja muun muassa vuokrasopimuksen allekirjoitus hoituu vaivattomasti sähköisesti, toteaa Ronkainen.

Ronkainen vastaa tällä hetkellä Hämeenlinnan alueen kohteista. Suunnitelmissa on ollut perustaa toimipiste myös Hämeenlinnaan, mutta juurikin osin sähköisten palveluiden vuoksi emme ole vielä kokeneet siihen pakottavaa tarvetta, kertoo Ronkainen.

Keskinäinen yhteisymmärrys vuokranantajan ja vuokralaisen kesken voi poikia pitkän vuokrasuhteen

Asunnon vuokraamiseen vaikuttaa usein moni tekijä ja asunnon kiinnostavuutta on myös mahdollista lisätä monilla keinoilla. Muun muassa asunnon kunto, internetyhteys, varustetaso sekä olennaisesti vuokran suuruus vaikuttavat usein merkittävästi asunnon valintaan. Nämä ovat usein sellaisia tekijöitä, joihin vuokranantaja pystyy itse vaikuttamaan.

– Vuosia OVV:lla työskennellyt Penttinen on sitä mieltä, että vuokralaisehdokkaiden kanssa neuvotteleminen on valttia. Jos esimerkiksi vuokran suuruudesta, mahdollisesta alennuksesta tai sitoutumisesta voidaan neuvotella, voi vuokralainen olla myös jopa pidempi aikainen, sillä asiakaskokemus on ollut hänelle miellyttävä.

OVV Asuntopalvelut Tampere antaa palvelutakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Vuokralaiset sekä vuokranantajat voivat olla yhteydessä kaikissa vuokralla asumiseen liittyvissä asioissa. Työmme on yhdistää vuokra-asunnot ja asunnon tarpeessa olevat, mutta työmme ja palvelumme eivät pääty vuokrasopimuksen tai avaintenluovutukseen, tiivistää Ronkainen.

OVV:n vapaana olevat asunnot löydät www.ovv.com-sivuilta.