Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntomarkkinat muutoksessa

Mainos | OVV Asuntopalvelut Tampereen kevät on lähtenyt vilkkaasti käyntiin koronasta huolimatta. Kauppa käy edelleen vilkkaasti kaiken kokoisissa sijoitusasunnoissa, mutta korona on selvästi muuttanut niin vuokra- kuin omistusasuntojen hankintakriteereitä. Selvästi kysyntää on isommillekin neliöille pienten asuntojen sijaan.

Asuntoa etsivä painottaa nyt eri asioita kuin aiemmin

Viime syksy ja tämä kevät poikkeavat aikaisemmista vuosista opiskelijoiden opiskelupaikkakunnille siirtymisen viivästymisestä johtuen. Syksyn myötä myös Tampereella jatkui niin sanottu vuokralaisen markkina, kun lisääntynyt asuntorakentaminen toi uutta vuokratarjontaa ja opiskelijoiden asuntokysyntä pieneni. Lisäksi asumisen kriteerit ovat osittain koronan vuoksi muuttumassa. Pieni kaupunkiyksiö ei välttämättä ole se halutuin asumisratkaisu tällä hetkellä, kun etätyö- ja opiskelu on tullut jäädäkseen ja tilaa tarvitaan oleskelun lisäksi työskentelyyn. Liikuntamahdollisuuksia ja luonnon läheisyyttä korostetaan aiempaa enemmän asuntoa ostettaessa ja vuokrattaessa. Asunnon keskeinen sijainti esimerkiksi oppilaitoksen vieressä ei olekaan välttämättä enää ratkaiseva tekijä vaan esimerkiksi hyvät ulkoilumaastot, pohtii OVV Tampere Asuntomyynti LKV:n toimitusjohtaja Julie Lahdelma.

Myös kiinteistönvälittäjä Ritva Tiainen kehottaa sijoittajia miettimään myös muita vaihtoehtoja pienten sijoitusasuntojen sijaan. Tällä hetkellä isoista perheasunnoista on paljon kysyntää Tampereella ja lähikunnissa. Vaikka OVV mielletään erikoistuneeksi myymään sijoitukseen sopivia asuntoja, meillä on kokemusta myös isompien asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen myynnistä. Isot perheasunnot viedään tällä hetkellä käsistä vuokramarkkinoilla, koska niitä on selvästi vähemmän tarjolla vuokralle, Ritva selventää. Tiaisella on osaamista myös kuolinpesiin ja edunvalvonta-asioihin liittyvissä asioissa, joten myyntiprosessi hoituu ammattitaitoisesti alusta loppuun.

Ostotoimeksiannolla voit löytää juuri haluamasi kodin

OVV Tampereella on käytössä myös ostotoimeksiantopalvelu. Kun julkisissa myytävissä asunnoissa ei ole tarjolla sopivaa sijoitusasuntoa tai tulevaa omaa kotia, voi ostotoimeksianto olla erinomainen vaihtoehto, sillä välittäjä etsii asuntoa aktiivisesti asiakkaan määrittelemän hinnan ja toiveiden raameissa. Koska OVV:lla on asiakkaana tuhansia vuokranantajia valtakunnallisesti, on erityisesti sijoitusasuntoa etsivän mahdollista löytää ostotoimeksiannon kautta potentiaalisia asuntoja, jotka eivät ole julkisessa markkinoinnissa.

Erityisesti nyt, kun kilpailu sijoitusasunnoista on kovaa, ostotoimeksiannon tekijän ei tarvitse välttämättä kilpailla muiden ostajien kanssa samasta asunnosta, joka on julkisessa myynnissä, miettii Julie Lahdelma. Lahdelman mukaan lisäksi moni kokenut sijoittaja on huomannut, että vaikka välityspalkkio tulee ostajan maksettavaksi, loppujen lopuksi asunnon saattaa saada halvemmalla kuin julkisessa myynnissä olevan vastaavan. Moni on lisäksi hyödyntänyt uuden asiakkaan edun ostotoimeksiannoissa ja saanut hyvän vuokralaisen kaupan päälle.

Lisää OVV:n palveluista löydät sivuilta www.ovv.com.