Mainos: Kangasalan kaupunki

Bulevardeja ja patikkapolkuja palvelujen tuntumassa: Lamminrahkaan rakentuu monimuotoinen pikkukaupunki, jonka asuntotarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin

Kangasalle Tampereen rajan tuntumaan on nousemassa Lamminrahkan asuinalue, jossa asutaan viihtyisässä pikkukaupunkiympäristössä palvelujen keskellä, silti lähellä metsää ja ulkoilureittejä. Omannäköisistä kylistä muodostuvalta asuinalueelta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia asumistyyppejä kerrostaloista omakotitaloihin, rivitaloihin ja paritaloihin.

Mainos | Tampereen Risson jatkeeksi rakentuu koti noin 8000 asukkaalle ja lisäksi noin 1000 työpaikan yritysalue. Alueelle rakentuu monipuolisesti erilaisia omistus-, vuokra- ja asumisoikeusasuntoja pientaloihin, paritaloihin, rivitaloihin ja kerrostaloihin. Lamminrahkan ensimmäiset pientalotontit Haltijanmäen alueelta arvottiin huhtikuun puolessavälissä.

Tonttien suosio yllätti Kangasalan kaupungin, koska mihinkään aiempaan kaupungin tonttiarvontaan ei ole koskaan tullut yhtä paljon hakemuksia.

Pientalokoteja tulevia asukkaita kuunnellen

Kangasalalainen Evesatalot Oy rakentaa Lamminrahkan Haltijanmäelle kaksi rivitaloa sekä 24 yhtiömuotoista erillispientaloa. Ne ovat 4–5 huoneen perheasuntoja, jotka rakennetaan suurelta osin rinteeseen kahteen tasoon.

Rakennusmateriaaleina käytetään lähtökohtaisesti puuelementtejä. Evesa-talojen toimitusjohtaja Teemu Ijäs kertoo, että asunnot suunnitellaan jokaisen asukkaan kanssa erikseen. Näin asiakas saa sellaisen kodin kuin haluaa. Myös Insinööritoimisto LaRa Oy ryhmärakennuttaa Rissonkadulle viisi maalämmöllä lämpiävää hirsirunkoista paritaloa. Ne rakennetaan puistoon rajoittuvalle tontille asukkaiden toiveita jo suunnitteluvaiheessa kuunnellen.

Pientalomaista ja yksilöllistä kerrostaloasumista

Lamminrahkan kerrostaloihin toivotaan pientalomaisuutta luonnonläheisyyden lisäksi. Se tarkoittaa korkeita huoneita, terasseja ja viihtyisiä, jopa omia pihoja. T2H Pirkanmaa Oy vastaa kysyntään rakentamalla Rissonkadulle kerrostaloja, joista löytyy normaalia korkeampi huonekorkeus, parviasuntoja, lattiasta kattoon ulottuvia ikkunoita sekä suuria, asunnon levyisiä parvekkeita. Samanlaisia ominaisuuksia on tulossa myös Pirkanmaan Vuokratilat Oy:n Lamminrahkan Haltijanmäelle nousevan Haltijan Hirsi -korttelin kahden kerrostalon asuntoihin. Lisäksi julkisivut tehdään hirrestä, ja asuntojen sisällä käytetään tehosteena hirsipaneelia. Kerrostaloihin tulee myös hulppeita 135 neliön kattohuoneistoja, joissa on korkeiden huoneiden lisäksi tulisijavaraus. Kortteliin rakennetaan myös hirsisiä paritaloja.

-Yhteispihoille tulee hyötypuutarha, omenapuita ja lasten leikkipaikat. Pihalta on suora yhteys ulkoilureitille, toimitusjohtaja Mikko Heikkilä kertoo.

Myös Rakennus Kodix Oy:n kerrostaloasunnoissa panostetaan monipuoliseen tarjontaan ja viihtyisään ja lapsiystävälliseen pihaan.

-Pihat ja leikkialueet rakennetaan niin, että niiden luonnonmukaisuus säilyy, Niko Turin Kodixista kuvailee.

Muuntojoustavuutta ja yhteisöllisiä tiloja Lamminrahkan kerrostalokoteihin tullaan toteuttamaan muuntojoustavia koteja, jotka palvelevat eri elämäntilanteen mukaan. Hartela Länsi-Suomi Oy rakentaa Rissonkadulle kuusi kerrostaloa, joiden tulevat asukkaat voivat esimerkiksi valita, tuleeko asuntoon sauna, vaatehuone vai työhuone.

Asumisen joustavuutta ja helppoutta lisäävät myös esimerkiksi useampaan kohteeseen tulevat kuraeteiset, joissa voi pestä koiran tassut tai lastenvaunut. Lisätilaa tarjoavat myös korttelitalot, joissa voi olla pihasaunoja, verstaita, pyörän- ja suksienhuoltotilaa tai joissa voi järjestää juhlat.

-Korttelitalossa ja sen ympärillä olevalla isolla yhteispihalla asukkaiden on luontevaa tutustua toisiinsa, Peabin projektipäällikkö Tuire Nikkanen sanoo. Yhtiö rakennuttaa Rissonkadulle kaksi kerrostaloa, joihin tulee eri kokoisia asuntoja.

Luontoluksusta kotiovelta ja monipuolisia liikuntamahdollisuuksia

Luonto kotiovelta on kaikkien lamminrahkalaisten arjen luksusta: piipahdus metsään onnistuu arjen keskelläkin. Metsäalueilla risteilee polkujen lisäksi valaistu ulkoilureittien verkko kuntoilupaikkoineen. Ulottuvilla on sadan kilometrin latuverkko ja Lamminrahkasta pääsee hiihtäen esimerkiksi TAYS:iin, Kauppiin ja Kangasalan keskustaan saakka.

Metsä- ja kallioalueiden polkuverkosto puolestaan tarjoaa maastopyöräilijöille sopivaa haastetta.

-Koulukeskuksen viereen keskustaan rakennetaan liikuntapuisto tekonurmikenttineen, luistinratoineen, padel-kenttineen ja fitness-puistoineen. Koulukeskuksen yhteensä kuudessa liikuntatilassa on monenlaista liikuntaharrastusta iltaisin ja viikonloppuisin, projektipäällikkö Sanna Karppinen kertoo.

Sympaattinen ja vehreä Lamminrahka kannustaa myös arkiliikuntaan.

-Vaihteleva ja kaunis miljöö innostaa kävelyyn ja pyöräilyyn. Alueelle tulee sujuvat pyöräkaistat ja paljon pyöräparkkeja, myös tärkeimmille pysäkeille.

Lamminrahka - lintukoto oksalla ylimmällä

• Monipuolisesti erilaisia talotyyppejä: kerrostaloja, rivitaloja, paritaloja, pientaloyhtiöitä ja omakotitaloja. Sekä vuokra-, omistus- että asumisoikeusasuntoja.

• Ensimmäiset asunnot tulevat myyntiin toukokesäkuussa 2021 ja valmistuvat 2023.

• 8 omakotitalotonttia tulossa haettavaksi syksyllä - lisää uusilta alueilta arviolta 2023.

• Vireä ja kompakti keskusta: Päiväkoti, koulu, liikuntapuisto, kaupat ja muut palvelut sijoittuvat torin ympärille.

• Päiväkoti, esi- ja alkuopetus ja alakoulu valmiit 2023 ja päivittäistavarakauppa 2024. Yläkoulu valmistuu 2020-luvun lopulla.

• Koulukeskukseen tulee monipuolisesti harrastuksia kaikenikäisille.

• Kaksi bussilinjaa aloittaa liikennöinnin 2023.

Lisätietoja: lamminrahka.fi