Mainos: OVV Asuntopalvelut

Vuokravälittäjän arki on yhteistyötä sekä vuokranantajan että hakijoiden kanssa

OVV Asuntopalvelut on valtakunnallinen vuokravälitykseen erikoistunut franchising-ketju, jolla on pitkät perinteet. Tampereella on ollut toimipiste jo vuodesta 1997 ja OVV Asuntopalvelut-ketju juhli 25-vuotista taivaltaan pari vuotta sitten. OVV Asuntopalvelut kuuluu Investors House Oyj konserniin. Tampereen OVV:n palveluihin kuuluu vuokravälityksen ja kiinteistönvälityksen lisäksi myös vuokravalvonta, kohteiden hallinnointi ja vuokrantakaus yksityisasiakkaille.

Mainos | Matka OVV:n mukana on ollut mielenkiintoinen, kertovat Tampereen OVV:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Päivi Ronkainen sekä toinen yrittäjä Julie Lahdelma. Ronkainen on työskennellyt Tampereen OVV:lla jo 13 vuotta, ja Lahdelma lähes 9 vuotta. Näihin vuosiin on mahtunut monia eri muutoksia. Kuitenkin tämä viimeisin ja edelleen vallitseva tilanne koronan kanssa on sellainen, johon emme osanneet varautua pari vuotta sitten, kun aloitimme yrittäjinä, Ronkainen kertoo. Yrittäjät ovat yhtä mieltä siitä, että hyvällä yhteistyöllä asiakkaiden kanssa ja loistavalla työntekijöiden tiimityöllä tästäkin on selvitty hienosti.

Koronasta huolimatta asuntoja tarvitaan aina

Koronasta huolimatta OVV Asuntopalvelut Tampere jatkaa asuntojen vuokrausta entiseen malliin. Uusia toimintatapoja on jouduttu kehittämään paljon kuluneen vuoden aikana. Esimerkiksi sähköiset palvelut ovat nostaneet suosiotaan, ja asunnon voikin vuokrata nykyisin vaikkapa täysin etänä. Sähköiset palvelut ovat olleet meillä jo pitkään käytössä, mutta silti aikaisemmin suosimme henkilökohtaisempaa palvelua, Lahdelma sanoo.

Esittelemme asuntoja tällä hetkellä yksityisillä näytöillä. Pyrimme järjestämään näyttöjä silloin, kun asunnon hakijat niitä toivovat ja vuokrattuina olevissa asunnoissa toki taas menemme nykyisen asukkaan toiveiden mukaan. Vaikka kuinka haluaisi toteuttaa kaikkien toiveet esimerkiksi näyttöjen suhteen, ovat asiakkaat olleet hyvin ymmärtäväisiä, että välillä tämä on mahdotonta. Myös videoesittely puhelimitse on mahdollinen, kertoo yrittäjä Päivi Ronkainen.

Välittäjän arki on muutakin kuin asuntoesittelyitä

Vuokravälittäjän työtä pidetään usein vain ovien aukomisena sekä tietokoneen näpyttelynä, naurahtaa Lahdelma. Työmme on kuitenkin löytää vuokranantajalle asuntoon hyvä vuokralainen, mutta samalla myös auttaa asunnon hakijaa löytämään uusi koti. Haastattelemme vuokralaisehdokkaita, tarkistamme heidän luottotietonsa ja esittelemme vuokranantajalle potentiaaliset hakijat, joista vuokranantaja tekee lopullisen valinnan. Vuokranantaja voi myös halutessaan ulkoistaa päätöksenteon OVV:n ammattitaitoisille ja kokeneille vuokravälittäjille. Ronkainen toteaa, että usein vuokralaisvalinta onkin yhteistyötä meidän ja vuokranantajan välillä. Työmme siellä taustalla on kuitenkin se arvokkain lisäarvo. Välittäjänä meidän tulee varmistua, että asunnon hakija saa kaikki tarvittavat ja oleelliset tiedot. Päivitämme tietoja mm. isännöitsijäntodistuksista sekä korjaustarveselvityksistä.

Annamme lisäksi palvelutakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Tämä tarkoittaa vuokralaisen ja vuokranantajan yhteyshenkilönä ja apuna olemista kaikissa vuokralla asumiseen liittyvissä asioissa, esim. jääkaapin hajoamisen yhteydessä, järjestyshäiriötilanteissa jne. Me haluamme palvella asiakkaitamme koko vuokrasuhteen ajan, me emme siis katoa taustalta vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Meille on arvokasta ja tärkeää, että puoleemme voi kääntyä niin vuokralainen kuin vuokranantaja asiassa kuin asiassa, Ronkainen ja Lahdelma tiivistävät.