Mainos: Pihlajalinna

Hammaslääkäriin menoa ei tarvitse jännittää – Suvantokadulla saa huipputason hoitoa

Lohkesiko hammas, tai onko viimeisestä hammaslääkärikäynnistä vierähtänyt jo vuosia? Pihlajalinna Hammasklinikalla asiakkaiden mahdolliset pelot ja toiveet otetaan huomioon herkällä korvalla.

Pihlajalinna Hammasklinikka palvelee osoitteessa Suvantokatu 10. Kuvassa suuhygienisti Anniina Rautava ja palveluvastaava Tiina Lehtinen.

Mainos | Kynnys varata aika hammaslääkärille voi olla korkea. Asiaan saattaa liittyä pelkoa ja kenties häpeää. Pihlajalinna Hammasklinikalla ymmärretään suun terveyteen ja hoitoon liittyvät huolet hyvin.

– Hoidamme paljon pelkopotilaita. On tärkeää, että meille kerrotaan mahdollisesta pelosta, jotta se voidaan ottaa asiakkaan hoidossa huomioon. Voimme tehdä toimenpiteitä esilääkityksellä tai tarvittaessa vaikka nukutushoitona, kertoo palveluvastaava Tiina Lehtinen.

Häpeän vuoksi lääkärikäyntiä ei kannata karttaa, koska aivan kaikkien suun terveyttä voidaan parantaa. Pihlajalinna Hammasklinikalla käytössäsi ovat huippuasiantuntijat ja viimeisin teknologia.

Hammasklinikalla onnistuvat muun muassa vaativat kirurgiset toimenpiteet, mikroskoopilla tehtävät juurihoidot, kalvo-oikomishoidot, esteettiset hoidot ja protetiikka, kuten myös aivan arkipäiväiset hampaan paikkaukset ja tarkastukset. Hammasklinikalla työskentelee myös neljä ammattitaitoista suuhygienistiä, joiden työnkuvaan kuuluvat hammaskiven poistot ja hampaiden valkaisut sekä soodapuhdistukset.

Anniina Rautava on yksi Pihlajalinna Hammasklinikan neljästä suuhygienististä.

Oma laboratorio palvelee joustavasti

Samoissa Suvantokadun tiloissa toimii Pihlajalinnan oma täyden palvelun hammaslaboratorio, joka palvelee myös Pihlajalinnan ulkopuolisia hammaslääkäreitä.

Hammasteknikko Carlo Cherubini työskentelee Pihlajalinnan hammaslaboratoriossa.

– Se, että meillä on täällä samassa yhteydessä hammaslaboratorio, antaa erinomaiset edellytykset laadukkaaseen ja nopeaan hoitoon. Laboratoriossa valmistetaan hammasproteeseja, kruunuja, implanttikruunuja, siltoja ja purentakiskoja, sanoo hammaslääkäri Henry Orava.

Hän antaa esimerkin, jossa asiakkaalle tehdään saman päivän aikana etuhampaisiin uudet kruunut alusta loppuun.

– Ensin otetaan alkukuvat asiakkaan hampaista, sen jälkeen hiotaan omat hampaat sekä kuvataan suukameralla hiotut hampaat ja purenta. Tässä menee noin tunti, puolitoista. Tietokoneella suunnitellaan suukameran kuvien perusteella uudet hampaat ja jyrsin jyrsii uudet kruunut. Kun kruunut on jyrsitty, ne maalataan, poltetaan ja kiillotetaan laboratoriossa huolellisesti, jonka jälkeen ne kiinnitetään iltapäivällä suuhun ja tarkistetaan että purenta on kunnossa.

Keraamisilla Cerec-kruunuilla tehdään myös purennan korotuksia sekä hammaspaikkoja esimerkiksi vanhojen amalgaamipaikkojen tai muovipaikkojen tilalle.

Vaativatkin hammashoidot saman katon alta

Pihlajalinna Hammasklinikalla työskentelee seitsemän asiantuntevaa hammaslääkäriä, jotka ohjaavat tarvittaessa asiakkaita erikoishammaslääkäreiden, kuten suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkärin hoidettavaksi. 

Hammaslääkäri Julia Rahmanina tekee mikroskoopin avulla vaativia juurihoitoja.

– Potilaiden mahdollinen pelko lievittyy keskustelemalla, rauhallisella työskentelyotteella ja empaattisella asenteella, kertoo Inese Outakoski, protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri.

– Valmistan potilaille erilaisia kiinteitä ja irrotettavia proteeseja, joko omien hampaiden tai implanttien varaan. Valmistan myös purentakiskoja potilaille, joilla on leukanivel- tai puremalihasvaivoja, Outakoski kertoo.

Suvantokadun hammasklinikalla käy suuri määrä tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat käyneet hoidettavana säännöllisesti kymmeniä vuosia. Kuka tahansa voi käydä yksityisasiakkaana, ja hoidettavana käy myös esimerkiksi tapaturmapotilaita vakuutusyhtiöiden kautta. Pihlajalinnan kanta-asiakkuusohjelma tarjoaa vaihtuvia etuuksia.

– Myös Pihlajalinnan työterveysasiakkaille on etuja, kuten maksuton ensikäynti ja alennusta suuhygienistikäynnistä. Työnantajat voivat tehdä Pihlajalinnan kanssa myös erillisen hammashoitosopimuksen, joka on työntekijöille huomattava lisäetu, Tiina Lehtinen vinkkaa.

Pihlajalinna Hammasklinikka palvelee osoitteessa Suvantokatu 10, 2. kerros. Varaa aika verkossa osoitteessa pihlajalinna.fi tai soita 010 312 145. Aukioloajat ma-to 8-20 ja pe 8-14.30.

Lue lisää Pihlajalinnan hammashoidon palveluista osoitteesta

pihlajalinna.fi/palvelut/yksityisasiakkaat/hammashoito