Mainos: OVV Asuntopalvelut

Sijoitusasuntojen myynti kävi vilkkaana koronasta huolimatta

Koronasta huolimatta OVV Asuntopalvelut Tampereen toimistolla on ollut vilkas vuosi. Yritys vuokraa vuosittain noin 750 vuokra-asuntoa, sekä myy viikoittain sijoittaja-asiakkaidensa asuntoja. Viime vuonna asuntoja meni kaupaksi tuplasti edellisvuoteen nähden.

OVV Tampereen Sevin Sheikh ja Julie Lahdelma tekevät viikoittain asuntokauppaa.

Mainos | On loogista, että välillä sijoitusasunnosta halutaan luopua, jos asunnon omistaja haluaa esimerkiksi vapauttaa pääomaa muuhun käyttöön. Koska Tampereen OVV:lla on laaja asiakaskunta vuokranantajia, ostaja saattaa löytyä helposti muista asiakkaista. Näin mahdollisen vuokralaisen elämää ei tarvitse häiritä useilla näytöillä eikä vuokralaista tarvitse välttämättä irtisanoa. Uudelle omistajalle valmiina asunnon mukana tuleva hyvä vuokralainen on vain plussaa, yrittäjä Julie Lahdelma kertoo.

Sijoitusasunto ei tarkoita aina vain pientä yksiötä tai kaksiota, vaan kysyntää on myös isommista perheasunnoista, kuten rivitaloista ja omakotitaloista. Tampereen OVV:lla asuntojen myyntiin tullaankin tulevaisuudessa keskittymään entistä enemmän. Tällä hetkellä myyntiä hoitaa neljä henkilöä, kaksi on kiinteistönvälittäjiä (LKV), yksi asuntomyyjä (KiAT) ja yksi harjoittelija. Teemme yhteistyötä koulujen kanssa ja usein meillä onkin vuodessa vähintään yksi oppisopimusharjoittelija, jolle ilomielin opetamme alaa, Julie Lahdelma summaa.

Mietitkö asuntosi myyntiä ennen sen valmistumista?

OVV Tampereen toimistolla asuntomyyjä Sevin Sheikh on erikoistunut tekemään myös siirtosopimuskauppaa eli uuden asunnon kauppaa ennen sen valmistumista. Siirtosopimuskauppa eroaa niin sanotusta tavallisesta osakekaupasta muun muassa siinä, että kaupassa ei ole perinteistä kauppakirjaa, vaan tarvitaan rakentajan hyväksymän siirtosopimuksen lisäksi muun muassa RS-asiakirjat. Tämä siksi, että rakentajalta asunnon ostanut ensimmäinen ostaja ei ole käytännössä asunnon omistaja vielä vaan omistus siirtyy vasta rakennuksen valmistuttua. Varaisinsiirtoveron maksaminen myös hieman poikkeaa tavallisesta kaupasta, sillä siirtokaupassa sekä myyjä että ostaja maksavat varainsiirtoveron; siirtäjä eli myyjä myyntihinnasta ja ostaja eli siirronsaaja velattomasta hinnasta, Sevin Sheikh kertoo.

Yleensä sijoittajat ostavat asunnon suoraan rakennusliikkeeltä silloin, kun talo ei ole vielä edes pystyssä, ja talo saattaa valmistua vasta vuoden tai kahden päästä ostopäätöksestä. Tänä aikana ostajan elämäntilanne saattaa muuttua, ja voi tulla tarpeen myydä asunto eteenpäin ennen valmistumista. Myös myyntihinta on saattanut joissakin tapauksissa nousta jo lyhyessäkin ajassa ostamisen jälkeen, ja eteenpäin asunnon myymällä voi tehdä pientä voittoa, Sheikh sanoo.

OVV tarjoaa sijoitusasunnon ostajalle etuna välityspalvelun vuokralaisen etsintään. Pyrimme löytämään vuokralaisen jo ennen asunnon valmistumista, jolloin sijoittaja voi heti asunnon luovutuksen jälkeen alkaa nauttimaan vuokratuotosta, Lahdelma kertoo. Uudiskohteiden myynnissä Sevin suosittelee visualisointikuvien käyttöä tukemaan kohteen myyntiä ja vuokrausta, jotta ostajalle ja vuokralaiselle saadaan parempi mielikuva luotua myytävästä ja vuokrattavasta asunnosta.

Sähköiset palvelut helpottavat asunnon hankintaa

Sähköinen asuntokauppa ja OVV Kokonaispalvelu mahdollistavat asuntosijoittamisen kokonaan kotisohvalta käsin. Näin ollen ei ole ongelma hankkia asuntoa eri kaupungista kuin missä itse asuu. Myös ostotoimeksianto on mahdollinen, sillä yritys pystyy hyödyntämään valtakunnallisesti koko OVV Asuntopalvelut -ketjun asuntoja riippumatta siitä, millä paikkakunnalla asunnon ostaja asuu.

Kutsu välittäjä tekemään ilmainen arvio kodistasi tai sijoitusasunnostasi ja lue lisää OVV:n myynti- ja vuokrauspalveluista sivuilta www.ovv.com