Mainos: Nordea Tampere

Maailma muuttuu, asuntounelmat säilyvät – Katso vinkit unelmiesi toteuttamiseksi!

Asuntokauppa käy Pirkanmaalla vilkkaana ja kohteet vaihtuvat tiheästi. Nordean ammattilaiset auttavat kodinostajaa niin unelmien mahdollistamisessa kuin myös tulevaisuuden turvaamisessa.

Tampereen Nordean asuntorahoitusjohtaja Niko Kuusinen ja asuntorahoitusasiantuntija Satu El-Bash auttavat pääsemään asuntounelmiin kiinni.

Mainos | Verkon asuntoportaaleja ja lehtien ilmoituksia on seurattu aktiivisesti viime aikoina, kun moni on miettinyt asumistarpeitaan uusiksi. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa koronapandemian tuomat muutokset. Silmiinpistävää on ollut erityisesti myytävien kohteiden nopea vaihtuvuus. Kauppa käy Pirkanmaalla hyvin ja halutuimmilla alueilla asunnoille on enemmän ostajia kuin myyjiä on liikkeellä.

Näin ollen myös hintataso on noussut ja osa asunnoista vaihtaa omistajaa yli pyydetyn hinnan. Asuntorahoituksen osalta korona ei hiljentänyt markkinaa vaan päinvastoin - yhä useammat etsivät ja ovat löytäneet haaveidensa kodin Pirkanmaalta. Nordean viime vuonna teettämät kyselyt tukevat myös tätä havaintoa.

– Korona ei ole häivyttänyt asumisen unelmia, Tampereen Nordean asuntorahoitusjohtaja Niko Kuusinen toteaa.

Nordean asuntorahoitusasiantuntijat mukana kodinostajan polulla

Nordean asiantuntijoilla on riittänyt töitä. Asuntomarkkinoiden vilkkaus on näkynyt työtahdissa ja lainoja on myönnetty kovaa vauhtia. Pirkanmaalla asuntorahoituksen parissa työskentelee 40 ammattilaista, jotka kuuluvat koko valtakunnan käsittävään 400 asuntorahoitusasiantuntijan ryhmään. Tämän lisäksi Pirkanmaalla palvelee asuntokauppoihin erikoistunut tiimi sekä valtakunnallinen ensikontaktointitiimi, joka varaa neuvotteluajan nopeasti lainahakemuksen saavuttua.

– Haluamme auttaa asiakkaitamme unelmakodin hankkimisessa alusta loppuun mutkattomasti ja nopeasti, Kuusinen kertoo

Asuntolainan hakeminen onnistuu helposti verkossa ja lainaneuvottelun voi käydä omalta kotisohvalta käsin. Asuntolainaneuvotteluissa verkkotapaamisten osuus onkin ollut parhaimmillaan jopa 90 prosenttia.

Varautua kannattaa silloin, kun kaikki on hyvin

Osa asuntorahoitusasiantuntijan työtä on varmistaa, että kodinostajan pitkäaikainen haave kestää myös aikaa ja muutoksia elämässä. Tämän vuoksi Nordean ammattilaiset käyvät aina yksilöllisesti läpi turvaamisen ratkaisut niin korkojen nousun kuin lainanottajan kohtaamien äkillisten tapahtumien, kuten sairastumisen tai työkyvyttömyyden varalle. Asiakkaille suositellaan myös säännöllistä säästämistä, joka tuo sekä turvaa että mahdollistaa tulevaisuuden unelmia.

– Meidän työmme on sekä mahdollistaa unelmia että auttaa asiakasta varautumaan tulevaisuutta varten, asuntorahoitusasiantuntija Satu El-Bash kiteyttää.

Satu El-Bash auttaa Nordean asiakkaita varautumaan tulevaisuutta varten.

Kohti unelmaa – Mitä lainansaantiin vaaditaan?

1. Maksukyky koostuu asiakkaan saamista säännöllisistä tuloista, kuten palkka, yrittäjätulo, osingot tai esimerkiksi vuokratulot. Työttömyysetuus ei ole tällainen tulo, mutta esimerkiksi lapsilisä voidaan huomioida maksukykyä tarkasteltaessa. Pankki tekee lisäksi viranomaisen vaatiman stressitestin, jossa asiakkaan luotonhoitokyky varmistetaan myös korkojen nousun varalta.

2. Omia säästöjä on hyvä olla lainakaton mukaisesti vähintään 5 tai 10 prosenttia ostettavan kohteen arvosta. Mikäli esimerkiksi lähipiiristä on mahdollisuus saada lisävakuus, omia säästöjä ei välttämättä tarvita lainkaan. Nordeassa asunnon vakuusarvo on 75% kohteen käyvästä arvosta. Sijoitusasunnon hankinta edellyttää usein hieman enemmän säästöjä kuin oman kodin hankinta.

3. Asuntolainan määrä suhteutetaan aina asiakkaan tuloihin ja menoihin. Osa asiakkaista elää hyvin pienillä kuluilla, kun taas osalle ei jää suuristakaan tuloista mitään säästöön.

4. Pankkeja koskee nykypäivänä dokumentointivaade. Tämä tarkoittaa, että ne tarvitsevat mustaa valkoisella muun muassa ostettavan kohteen tarkemmista tiedoista, arvosta sekä vakuutena käytettävän kohteen mahdollisista rasitteista. Tämä vaade koskee myös säännöllisiä tuloja, jotka voidaan todentaa esimerkiksi palkkatodistuksesta tai yrittäjän viimeisimmistä tilinpäätöstiedoista.

Viisi vinkkiä miksi asuntolainan ottaminen Nordeasta kannattaa:

● Asuntolainan laina-aika voi olla jopa 35 vuotta.

● Markkinoiden ainoa maksuton LyhennysJousto auttaa sopeuttamaan lainanlyhennykset arkeesi sopivaksi. Näin käytät LyhennysJoustoasi.

● Maksuton päivittäisasiointi mobiilipankin ladanneille asuntolaina-asiakkaille. Lisätietoa maksuttomasta päivittäisasioinnista.

Korkosuoja vakauttaa lainasi kuukausierän ja taipuu asuntolainasi tarpeisiin.

Vihreä asuntolaina ympäristöystävälliseen asuntoon vain Nordeasta.

Ota ensimmäinen askel polulla asuntohaaveen toteuttamiseksi!

Tee hakemus osoitteessa www.nordea.fi/asuntolaina tai laita s-postia meille uudetasiakkaat.tampere@nordea.fi niin soitamme sinulle ja varaamme ajan tapaamiseen.