Mainos: Pihlajalinna

Liukastuitko pahasti? Pihlajalinna Koskiklinikalla saat kaiken tarvitsemasi avun saman katon alta

Talvi on petollista aikaa. Tapaturman sattuessa Pihlajalinna Koskiklinikan tapaturmapäivystys tarjoaa asiakkaille hoitopolun, jossa pääset takaisin lenkkipolulle ja työelämään nopeasti ja tehokkaasti.

Mainos | Kuvitellaan tilanne, jossa liukkaus yllättää. Jalat lähtevät alta ja koetat pehmentää väistämätöntä tärskyä kädelläsi. Ranne kipeytyy tällin seurauksena pahasti. Nyt tarvitaan lääkärin apua.

Akuutissa tilanteessa kannattaa miettiä hetki, onko sinulla voimassa oleva tapaturmavakuutus? Voit varata ajan Pihlajalinna Koskiklinikalle tai kävellä suoraan tapaturmapäivystykseen.

Pihlajalinnassa autetaan kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita.

– Meillä on päivystävä kirurgi ja tapaturmapäivystys iltaan asti joka arkipäivä, sekä myös viikonloppuisin päiväsaikaan. Täällä potilas hoidetaan alusta loppuun, eli teemme täällä tarvittavat tutkimukset ja kuvantamiset sekä mahdollisen leikkaushoidon ja kuntoutuksen fysioterapeuttien johdolla, kertoo ylilääkäri Petri Sillanpää Pihlajalinna Koskisairaalasta.

Päivystyksessä kipeä ranne tutkitaan ja diagnosoidaan välittömästi, ilman jonottamista. Monipuolinen ja laadukas palvelutarjonta takaa, että asiakas saa kaiken tarvitsemansa avun saman katon alta. Jos esimerkiksi kipeän ranteen tilanne ei selviä tavallisesta röntgenkuvasta, voidaan tehdä kartiokeilatietokonetutkimus.

– Monesti saattaa käydä niin, että murtumat eivät näy röntgenissä. Tällöin tehdään myös kartiokeilatietokonekuvaus, ja siinä näkyvät murtumat hyvin. Joskus nivelside tai pehmytkudosvamma, joka ei röntgentutkimuksissa näy, voi vaatia magneettikuvauksen, kertoo kuvantamisen vastaava lääkäri Matti Lehto.

Pihlajalinna Koskiklinikalla on huippumoderni kuvantamislaitteisto, johon kuuluvat kolmen teslan ja puolentoista teslan magneettikuvauslaitteet. Käsikirurgi ja ortopedi voivat kuvantamisen perusteella suunnitella hoidon mahdollisimman tarkasti. Vakavampi ranteen vamma, kuten murtuma voi vaatia leikkaushoidon.

– Meillä on täällä neljän leikkaussalin sairaala, joten myös leikkaushoitoa vaativat vammat pystytään täällä hoitamaan nopealla aikataululla, Petri Sillanpää kertoo.

Pihlajalinna Koskiklinikalla huippuasiantuntijoiden hoidettavaksi pääsee nopeasti ja sujuvasti ilman jonoja.

Kun kipeä ranne on diagnosoitu ja leikattu, on edessä parin viikon toipumisaika. Tämän jälkeen kuvaan astuu Pihlajalinnan fysioterapiapalvelu. Vaikka leikkausta ei olisi tarvittukaan, kuntoutus on aina ensiarvoisen tärkeä osa onnistunutta hoitoa.

– Kaikkia vammoja ei tarvitse leikata, mutta kaikki täytyy kuntouttaa. Se, mitä kuntoutus pitää sisällään, riippuu tietenkin vammasta. Tavoitteena on toimintakyvyn palauttamisen maksimoiminen, oli kyseessä sitten tavallinen ihminen tai huippu-urheilija, sanoo fysioterapian palvelupäällikkö Vesa Linna.

Pihlajalinna omistaa Forever-kuntosaliketjun, jossa kuntoutusta voidaan tehdä kuntosaliympäristössä. Linnan mukaan asiakkaan motivoiminen kuntoutusharjoituksiin on olennaista, ja kuntosali on luonnollisesti motivoiva ympäristö.

– Asiakkaan oma tekeminen on ensiarvoisen tärkeää, ja siksi meidän pitää motivoida asiakkaat tekemään harjoitteet hyvin.

Pihlajalinna Koskiklinikan vahvuus on siinä, asiakkaan ei tarvitse mennä eri paikkoihin vastaanotolle, kuvantamiseen, leikkaukseen ja kuntoutukseen, jolloin tiedon kulku on haasteellisempaa. Saman katon alla tieto asiakkaan hoidosta kulkee saumattomasti.

Toipumista seurataan kontrollein, ja kun lääkäri lopulta toteaa, että toipuminen on sujunut hyvin ja toimintakyky on palautunut, on ikävä talvinen välikohtaus asiakkaalle enää muisto vain. Toki kuntouttamista on tarpeen jatkaa niin pitkään kuin fysioterapeutti neuvoo.

– Kun asiakas tulee tänne, me pystymme tarjoamaan laadukkaan hoitopolun alusta loppuun, Petri Sillanpää sanoo.

Pihlajalinna Koskiklinikalla tapaturmia hoitavat

- ortopedian ja traumatologian erikoislääkärit

- käsikirurgian erikoislääkärit

- lasten ortopedian erikoislääkäri

- lastenkirurgit

- neurokirurgi

- fysioterapeutit

- OMT-fysioterapeutti

Kokeneet kirurgit suorittavat murtumien ja vammojen leikkaushoidon Pihlajalinna Koskisairaalassa

Pääset lääkärin vastaanotolle varaamalla ajan suoraan verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010. Pihlajalinnan asiakaspalvelu auttaa ajanvarauksessa joka päivä kello 6–22. Lue lisää Pihlajalinna Koskiklinikan palveluista!

Tapaturmapäivystys

ma–pe 8.00–19.00

la–su 10.00–16.00