Mainos: Pihlajalinna

Pihlajalinnassa hoidetaan pieniä potilaita viikon jokaisena päivänä

Kun lapsi sairastuu, apu löytyy läheltä. Pihlajalinna Koskiklinikan Lastenlääkäriasemalla hoidetaan asiantuntevasti sekä äkillisiä että pitkäaikaisia vaivoja ja otetaan vastaan pieniä asiakkaita joka päivä.

Mainos | Talvipakkasilla muun muassa iho-ongelmat tai astmaatikkojen oireet saattavat äityä pahoiksi. Pihlajalinnan lastenlääkäri, allergologi Susanna Salmivesi kertoo, että etenkin atooppinen ihottuma on pienillä asiakkailla yleinen syy saapua vastaanotolle.

– Noin parikymmentä prosenttia pienistä lapsista sairastaa atooppista ihottumaa, ja se helposti pahenee talviaikaan.

Salmiveden vastaanotto on Pihlajalinna Koskiklinikan Lastenlääkäriasemalla, josta on saatavilla lapsille todella monipuoliset ja asiantuntevat palvelut.

– Meiltä löytyy hyvä tutkimusvalikoima. Täällä hoituvat niin keuhkojen toimintatutkimukset, laboratoriopalvelut kuin ihotestitkin. Teen myös allergologina yhdessä hoitajan kanssa ruoka-ainealtistuksia.

Korona-aikana infektiopotilaiden vastaanotto on siirretty Pihlajalinna Koskiklinikalla neljänteen kerrokseen kokonaan eri paikkaan kuin muu vastaanotto. Kun Salmivesi päivystää viikonloppuisin, hän pitää ensin tavallista vastaanottoa, ja varustautuu tauon jälkeen pukeutumalla asianmukaisin suojavarustein infektiovastaanottoon.

Tavallisesti tammikuussa infektiopotilaita olisi lasten joukossa paljon, kun virukset jylläisivät. Korona-ajan yleinen parantunut hygienia ja varovaisuus näkyy kuitenkin siinä, että infektiopotilaita on vähän.

– Olemme siinä tarkkana, että tavalliselle vastaanotolle ei tulla edes lievissä infektio-oireissa. Infektioita on nyt yleisesti ottaen selvästi vähemmän kuin edellisinä talvina.

Lastenlääkäri, allergologi Susanna Salmivesi ottaa vastaan pieniä asiakkaita Pihlajalinna Koskiklinikan Lastenlääkäriasemalla.

Pihlajalinna Koskiklinikalle voi varata myös videovälitteisen etävastaanottoajan. Lastensairaanhoitajan neuvontaa on saatavilla myös puhelimitse.

– Me lastenlääkärit kuitenkin mielellämme näemme ja tutkimme asiakkaan täällä vastaanotolla. Toki minäkin kerron asiakkaille tuloksia ja annan jatkohoito-ohjeita puhelimitse, mutta tutkimus on usein paras tehdä paikan päällä, Salmivesi sanoo.

Pihlajalinna Koskiklinikan Lastenlääkäriasemalta tavoittaa suuren määrän lasten erikoislääkäreitä. Sairaalapalveluita ja terapiapalveluita on saatavilla kattavasti. Koskiklinikalla hoituvat laboratoriotutkimukset, kuvantamistutkimukset (röntgen, ultraääni ja magneetti), neliraajapaineenmittaukset ja allergologiaan kuuluvat siedätyshoidot eli pistosiedätys, kielenalussiedätys ja ruokasiedätys.

Myös allergia- ja astmatutkimukset, kuten hengitystutkimukset, ruoka-ainealtistukset, ihopistokokeet, epikutaanitestit ja ACTH-rasitukset kuuluvat palveluvalikoimaan.

Koskiklinikalla tehdään korvalääkärien toimenpiteitä, lastenkirurgisia ja ortopedisia toimenpiteitä sekä magneettitutkimuksia. Lastenlääkäriasemalta lapset saavat myös rokotukset sekä apua ja neuvoja rokotuksiin, opastetut unikoulut ja rasvausohjaukset. Terapiapalveluihin kuuluvat fysioterapia ja ravitsemusterapia.

Lastenlääkäriasemalla palvelevat

Lastenlääkäri

Korvalääkäri

Lastenallergologi: ruoka-allergioiden, astman ja siedätyshoidon erikoislääkäri

Lastenanestesiologi: nukutusten ja puudutusten erikoislääkäri

Lastenendokrinologi: kasvu- ja aineenvaihduntasairauksien erikoislääkäri

Lastengastroenterologi: maha- ja suolistosairauksien erikoislääkäri

Lastenkardiologi: sydän- ja verisuonitautien erikoislääkäri

Lastenkirurgi

Lastenneurologi: tutkii ja hoitaa lapsia ja nuoria, joilla on päänsärkyä, uniongelmia, kohtauksellisia oireita tai erilaisia kehityksellisiä ongelmia

Lastenortopedi

Lastenreumatologi

Lastensairaanhoitajan tavoittaa arkisin klo 8–16 numerosta 0600 03040. (Palvelun hinta on 1,98 e/min. + pvm/mpm sis. Alv. 24 %).

Katso lisätiedot Pihlajalinna Koskiklinikan Lastenlääkäriasemasta ja vapaat vastaanottojat tästä!