Mainos: Kaukajärven osuuskunta

Isännöintiala tarjoaa työmahdollisuuksia – Kartanon Isännöintipalvelut kouluttaa työn ohessa

Lähivuosina isännöintialaa kohtaa rakennemuutos, kun suuri määrä kokeneita isännöitsijöitä jää eläkkeelle. Kartanon Isännöintipalvelut Oy on varautunut tähän ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia alasta kiinnostuneille.

Kartanon Isännöintipalvelujen kehityspäällikkö Matti Härkönen ja työharjoittelija Tea Puustinen kertovat, että isännöintialalle tarvitaan paljon tuoreita tekijöitä.

Mainos | Hyvä isännöitsijä on taloyhtiölle kullanarvoinen resurssi. Hän on asiantuntija, joka neuvoo, valvoo, valmistelee, viestii ja hallinnoi.

Tänä päivänä isännöitsijän työ on monipuolista. Toimintaympäristö on mielenkiintoinen ja haastava.

– Hyvältä isännöitsijältä vaaditaan koko ajan enemmän. Täytyy tuntea talotekniikka ja rakennustekniset asiat, mutta myös lainsäädännöllinen toimintaympäristö muuttuu todella nopeasti. Viime aikoina esimerkiksi sähköautojen latauskysymykset ovat nousseet taloyhtiöissä ja ne ovat suuria mullistuksia. Isännöitsijältä tarvitaan kattava tietämys ja ammattitaito, ja ne kertyvät tekemällä ja sisäisen koulutuksen kautta, sanoo kehityspäällikkö Matti Härkönen Kartanon Isännöintipalveluista.

Kartanon Isännöintipalvelut Oy on yksi Kaukajärviosuuskunnan tytäryhtiöistä. Kaukajärviosuuskunta on tamperelainen kiinteistöalan konserni, jonka tytäryhtiöitä ovat Kartanon Isännöintipalvelut Oy, Kartanon Kiinteistöpalvelut Oy, Kartanon Puhtauspalvelut Oy ja Kartanon Energiapalvelut. Samasta konsernista on saatavilla siis monipuoliset palvelut kiinteistöille ja taloyhtiöille.

Isännöintiala on parhaillaan rakennemuutoksen keskellä, koska suuri määrä kokeneita isännöitsijöitä on jäämässä eläkkeelle lähivuosina. Tämä tarkoittaa sitä, että isännöintialalla on tarjolla paljon työmahdollisuuksia nuorille tekijöille. Kartanon Isännöintipalveluissa luodaan Härkösen mukaan parhaillaan opintietä, jonka avulla talon sisäinen osaaminen saadaan siirrettyä eteenpäin mahdollisimman tehokkaasti.

– Täällä on kautta aikain haluttu tarjota laadukasta sisäistä koulutusta. Ajan saatossa meillä on ollut esimerkiksi paljon oppisopimuksia. Olen itsekin siirtynyt aikoinaan aurakuskista oppisopimuksella isännöitsijäksi ja myöhemmin kartuttanut osaamista ammattitutkinnoilla.

Tuore työharjoittelija Tea Puustinen kiittelee Kartanon Isännöintipalvelujen tarjoamia mahdollisuuksia. Hänen alanvaihtoajatuksensa syntyivät korona-aikana.

– Olin aiemmin myyntityössä kaksitoista vuotta, ja aloin viime vuonna haarukoida, mikä olisi sellainen työ, joka ei olisi hirveän suhdanneherkkä. Löysin isännöitsijän työn ja aloin hakea tietoa, mitä se pitää sisällään.

Lähtökohtaisesti isännöitsijät kouluttautuvat isännöitsijän ammattitutkintoon, jonka voi suorittaa monissa ammattiopistoissa. Kiinteistöalan Koulutuskeskus ja Kiinteistöalan Koulutussäätiö tarjoavat ammattitutkinnon lisäksi lisä- ja täydennyskoulutusta.

Koronan saapuessa Suomeen muuttui ihmisten arki täysin, mutta myös isännöitsijän työnteko koki mullistuksen. Kokoontumisrajoitusten myötä siirryttiin etätapaamisiin ja asioiden hoito tapahtui suurimmaksi osaksi sähköisiä välineitä käyttäen. Kartanon Isännöintipalvelut Oy:n osalta siirtyminen sähköisten palveluiden käyttämiseen sujui olosuhteet huomioon ottaen hyvin, koska kehitystyötä digiasioiden kanssa oli tehty jo pitkään.

– Pystymme pitämään taloyhtiön kokoukset etäkokouksina tai hybridikokouksina. Pöytäkirjat allekirjoitetaan sähköisesti ja taloyhtiön kotisivuilta osakkaat näkevät ajankohtaiset tiedotteet sekä kattavan tietopaketin yhtiönsä osalta. Sähköiset palvelukanavat mahdollistavat sujuvan asioimisen ja uusimpana asiana avaamme kevään aikana verkkokaupan isännöitsijäntodistuksien tilaamiseen, Härkönen kertoo.

Jos taloyhtiön pitkäaikainen isännöitsijä on eläköitymässä, taloyhtiöltä ei vaadita toimenpiteitä. On lähtökohtaisesti isännöintiyrityksen vastuulla tarjota resurssi sopimuskumppanille eli taloyhtiölle.

– Taloyhtiöillä on kuitenkin oma roolinsa siinä, että uusia toimijoita saadaan alalle. Täytyy olla valmiutta ja rohkeutta antaa työuraansa aloittelevalle isännöitsijälle mahdollisuus. Tietenkin myös isännöintitoimistoissa käydään tarkasti läpi se, kuka sopii mihinkin kohteeseen, ja annetaan täysi tuki ja tarvittava opastus, Matti Härkönen sanoo.

Mitkä sitten ovat hyvän isännöitsijän ominaisuudet?

– Kaiken muun voi opettaa paitsi ihmisten kanssa olemisen. Jokainen oppii ajan myötä lakiasiat, tekniset asiat ja muut. Mutta isännöinti vaatii kykyä kohdata asiakkaat yksilöllisesti. Pitää olla myös määrätietoisuutta ja vastuullinen ote asioista.