Mainos: Nordea Tampere

Erityislaatuisen vuoden 2020 opit säästäjälle ja sijoittajalle – Älä hötkyile!

Vuosi 2020 on ollut tapahtumarikas ja haastava monella tapaa myös sijoittajien kannalta. Maaliskuussa levinnyt koronapandemia laittoi yhteiskuntamme kiinni ja Yhdysvaltojen presidentinvaalit jatkoivat epävarmuuden ilmapiiriä syksyllä. Vaalien tuloksen selviäminen ja lupaavat uutiset koronarokotteen valmistumisesta ovat viime aikoina nostaneet kurssit uusiin korkeuksiin. Mitä sijoittajan pitäisi ajatella tästä kaikesta?

Varainhoitajat Tarja Potila ja Johanna Huhdanpää palvelevat Nordean Premium Banking -asiakkaita Pirkanmaalla.

Mainos | Ravisutti markkinoita sitten pandemia tai politiikka, Nordean Premium Banking -asiakkaat voivat aina kääntyä oman nimetyn varainhoitajansa puoleen. Pirkanmaalaisia Premium Banking -asiakkaita palvelee seitsemäntoista varainhoitajaa, jotka tapaavat asiakasperheitä säännöllisesti ja toteuttavat heidän tarpeisiinsa sopivia ratkaisuja. Vallitsevan epidemian aikaan sijoitusneuvottelut toteutetaan pääsääntöisesti turvallisesti ja vaivattomasti etäyhteyksiä hyödyntäen.

Vuoden 2020 opetukset

Säästämisen kultaiset säännöt eivät poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta ole muuttuneet. Avain hyvään tuottoon pitkällä aikavälillä on edelleen omaan tilanteeseen räätälöity sijoitussuunnitelma ja sen noudattaminen. Sijoitussuunnitelman avulla poimitaan sijoittajan omiin tavoitteisiin soveltuvat sijoitusratkaisut.

– Suunnitelman pohjalta toteutettujen ja hyvin hajautettujen sijoitusratkaisujen on nähty tuottavan vuosien saatossa, vaikka markkinoilla välillä myllertäisi. Kyllä se vanha totuus, että hötkyily ei sijoittamisessa kannata, on osoittautunut hyväksi neuvoksi myös tänä vuonna, muistuttaa Premium Banking varainhoitaja Johanna Huhdanpää.

Vastuullisen sijoittamisen teema kiinnostaa sijoittajia

Tämän vuoden aikana uusia sijoituksia Nordeassa on tehty erityisesti vastuullista sijoittamista painottaviin rahastoihin.

– Monet asiakkaamme arvostavat sijoittamisessa sitä, että omilla ratkaisuilla voi vaikuttaa. Vastuullisessa sijoittamisessa otetaan huomioon ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät seikat. Nordea voi isona ja aktiivisena toimijana kehittää näitä asioita yhdessä yritysten kanssa ja samalla mahdollistaa myös sijoittajien varojen hyvän kehityksen ajan saatossa, kertoo puolestaan varainhoitaja Tarja Potila.

Miten tästä eteenpäin?

Oma varainhoitaja auttaa sijoitussuunnitelman teossa.

– Huomioimme kaikissa ratkaisuissamme asiakkaidemme erilaiset elämäntilanteet ja sijoitustarpeet. Autamme mielellämme asiakkaita nykytilanteen kartoittamisessa ja parhaiden ratkaisuiden löytämisessä, kertoo Johanna Huhdanpää.

Kertasijoittamisen lisäksi on hyvä suunnitella myös oman tulovirran sijoittamista järkevällä tavalla.

– Kuukausisäästäminen säännöllisesti sovittuna palveluna on todella suosittua. Sen kautta ajallinen hajauttaminen toteutuu itsestään ja pitkäjänteinen sijoittaja vaurastuu ikään kuin huomaamatta, toteaa Tarja Potila.

Viisi vinkkiä sijoittajille

* laadi sijoitussuunnitelma yhdessä asiantuntijan kanssa

* pysy suunnitelmassa sinnikkäästi, älä hötkyile

* tutustu myös vastuullisen sijoittamisen ratkaisuihin

* pistä tuottamattomat tilivarat töihin

* automatisoi vaivaton kuukausisäästäminen

Haluatko tietää lisää Premium-asiakkuudesta lisää? Täältä näet Premium-asiakkuuden edut: nordea.fi/premium

Jos et ole vielä Nordean Premium-asiakas ja haluat keskustella lisää, täytä yhteydenottolomake, otamme sinuun yhteyttä. nordea.fi/premiumasiakkaaksi

Jos olet jo Nordean Premium-asiakas, voit olla yhteydessä suoraan Premium Asiakaspalveluun joko puhelimitse numerossa 0200 3000 tai Mobiilipankin Ota yhteyttä -linkin kautta.