Mainos: Suomalainen kirjakauppa

Tamperelaisia teoksia, yllättäviä lastenkirjailijoita ja paljon muuta – Satumainen joulu löytyy Pirkanmaan Suomalaisista

Myymälävastaava Reetta Helminen suosittelee paikallisia kirjoja Suomalaisen Kirjakaupan myymälässä osoitteessa Hämeenkatu 18.

Mainos | Kirja on lyömätön lahjaidea, josta riittää iloa pitkään. Suomalainen Kirjakauppa on täynnä tämän joulun kysytyimpiä teoksia, hauskimpia yllättäjiä ja kiinnostavimpia paikallisia kirjoja.

Suomalainen Kirjakauppa palvelee Pirkanmaalla peräti kuuden myymälän voimin. Tampereen myymälät ovat Hämeenkadun molemmissa päissä osoitteissa Hämeenkatu 5 ja Hämeenkatu 18 sekä Ratinan, Koskikeskuksen ja Hervannan Duon kauppakeskuksissa. Myös Ideaparkissa Lempäälässä on Suomalainen Kirjakauppa.

Paikalliset kirjat – Upeita lahjakirjoja

Myymälävastaava Reetta Helminen Hämeenkatu 18:n Suomalaisesta nostaa paikallisiksi tärpeiksi kolme upeaa teosta.

Eat Finland Tampere 2021

– Kirja matkaan ja kohti ravintolaa! Poikkeusaika on koetellut ravintoloita Tampereellakin rajusti, joten kaikki tuki on tarpeen. Tänä vuonna 12 tamperelaista huippuravintolaa kutsuu sinut päivälliselle! Jokainen EATFinland Tampere -ravintola tarjoaa yhden pääruuan tai pääruuan arvoisen alennuksen menukokonaisuudesta, kun näytät tätä kirjaa. Tarjous on voimassa vuoden 2021 loppuun saakka.

Näsijärven vuosi

– Oman vesistömme vuodenkierto on nyt kaikkien ulottuvilla! Aidot järveläiset, kalastajat, laivurit ja saarelaiset kertovat omia kokemuksiaan eri vuodenajoilta. Kevään kiihko ja järven vapautuminen jäistä on upeaa aikaa. Tämä kirja elää ja sykkii Näsijärven vesistön vuodenkierron tahdissa!

Näin talossa – Tarinoita Tampere-talosta

– Viihdyttävä tietokirja tarjoaa ennennäkemättömän kurkistuksen Pohjoismaiden suurimman kulttuuri- ja kongressikeskuksen kulissien taakse. Mukana ovat kaikki merkittävimmät välähdykset talon historian varrelta. Kuka toi keikalleen 12 katurekkaa ja kuka pelkän hatun? Miten AV-teknikko tekee työnsä kuurosokeain kokouksessa? Lue niin tiedät!

Dekkarit – Jännitystä talvi-iltoihin

Olavi Toivola on tamperelainen kirjailija, jonka uusin teos Sattuman tuomio sopii historiallisten dekkarien harrastajille.

– Astetta kevyemmän ja psykologisen jännityksen ystäville suosittelen Lucy Foleyn uutuutta Jahti (Otava). Myös viime vuonna Lasiavain-palkinnon eli pohjoismaiden parhaan dekkarin palkinnon voittanut Stina Jacksonin Erämaa (Otava) kannattaa huomata.

Jättisuositun Silta-televisiosarjan kirjoittaja Hans Rosenfeldt on tehnyt vauhdikkaan dekkarin Suden surma (Otava). Lisäksi Hollywood-nosteessa paistattelevan Max Seeckin Pahan verkko (Tammi) on oiva valinta.

Kaunokirjallisuus – Lukuelämyksiä moneen makuun

Suomalaisen Kirjakaupan henkilökunta valitsee joka vuosi Suomalaisen vuoden kirjan. Tänä vuonna palkinnon voitti ansaitusti myös Finlandia-ehdokkaana ollut Tommi KinnunenEi kertonut katuvansa (WSOY).

Miika Nousiaisen Pintaremontti (Otava) on takuuvarma nautinto hersyvän huumorin ystäville.

– Mokoma-yhtyeen laulaja, Tampereella asuva Marko Annala on myös kirjailija, jonka kolmas romaani Kuutio (Like) on koskettava kuvaus isyydestä, avioliiton päättymisestä ja elämästä vaikean lapsen kanssa.

Jenny Gladwellin Sydämeni lahja (Otava) on puolestaan teos, jonka kanssa kannattaa käpertyä viltin alle – Lumoava, lämmin ja ihanan romanttinen lukukokemus on täydellistä luettavaa joulukiireisiin!

Lastenkirjat – Yllätysnimiä ja naurupommeja

Tämän syksyn yllättäjä lastenkirjojen puolella on ehdottomasti Cristal Snow’n uusi ihastuttava Penni pähkinäsydän, jonka ensimmäinen painos myytiin pikavauhtia loppuun.

– Iloksemme voimme todeta, että jatkoa on luvassa! Kun sydän on suuri, se myös särkyy helposti. Cristal Snow on luonut kokonaisen taikauniversumin, jollaisia tulee harvoin vastaan.

Joulun perinteinen valinta on uusi Mauri Kunnas, ja tänä vuonna uutuuden nimi on Joulupukin joululoma. Mitä joulupukki ja tontut tekevät, kun lahjat on jaettu?

Dan Brown, mies Da Vinci -koodin takaa, on nyt myös lastenkirjailija. Villi sinfonia on lasten kuvakirja, jossa on mukana mobiilisovelluksen kautta kuultava Brownin itsensä säveltämä musiikki.

Miika Nousiaisen uusi lastenkirja Fretti Mercury etsii onnea sekä jo lapsille tuttu Mestarietsivä Peppunen tarjoavat nauruhermoille kaivattua kutkutusta.

Kirjojen lisäksi leikkiä ja tyyliä

Tiesitkö, että Suomalaisesta Kirjakaupasta saa paljon muutakin kuin kirjoja?

– Meillä on hyvä valikoima leluja sekä laajasti pelejä ja palapelejä, kertoo Reetta Helminen.

Valikoimassa on myös designtuotteita esimerkiksi Marimekolta, Moikolta, Finnmarilta ja Lapuan Kankureilta, sekä taiteilija- ja askartelutarpeita moneen tarpeeseen.