Testi: Tampereen saunalliset avannot

Avantoensikertalaiset Voionmaalta testasivat Tampereen saunalliset avannot. Eroja löytyi.

Mitä tapahtuu kun kaksi toimittajaopiskelijaa kokeilee ensimmäistä kertaa elämässään avantouintia?

Vertailimme Tampereen saunallisia talviuintipaikkoja ja otimme selvää tarvitaanko avantouinnin aloittamiseen muutakin kuin rohkeutta.

Rauhaniemi

Ensimmäisenä talviuintipaikkanamme toimi Rauhaniemen uimala. Saavuttuamme paikan päälle alkoi jännitys hieman kasvaa ja tunnelma oli hermostunut.

Rauhaniemen uimalassa oli onneksemme kuitenkin lämmitetty matto avantoon asti. Avantoon oli helppo päästä portaita pitkin.

Ensipulahduksen jälkeen 37 askelta saunalle menivät aika vauhdikkaasti. Saunassa, jonka loppujen lopuksi valitsimme parhaaksi saunaksi, meidät valtasi rentoutunut hyvänolon tunne. Kertakäynnistä täällä saa maksaa 5,5 euroa.

Suomensaari
(Lielahden Kipinä)

Seuraavana talviuintipaikkanamme oli Suomensaaren ulkoilualue. Paikan miljöö oli luonnonläheinen ja mielestämme kaikkein viihtyisin ja suomalaisin.

Toista avantouintipulahdusta ehti jo ehkä hieman odottaa, mutta avantoon mennessä kysyimme kuitenkin valokuvaajaltamme, onko ihan pakko.

Tässä avantouintipaikassa ei ollut lämmitettyjä mattoja, ja jalat meinasivatkin hieman jäätyä 58 askeleen aikana saunalle. Suomensaaren kertamaksu on 5,5 euroa.

Kaupinoja
(Tampereen Talviuimarit)

Kolmantena talviuintipaikkana kokeilimme Kaupinojan saunaa. Paikan päälle saavuttuamme totesimme tunnelman olevan kaikkein korkeimmalla. Ikäjakauma oli laajin, ja suuri määrä nuoria ja ulkomaalaisia teki menosta kaikista mieluisimman meidän makuumme.

Avantoon oli helppo mennä lämmitetyn maton ja portaiden ansiosta. Matka avannosta saunalle oli myös kaikista lyhyin. Sauna oli kaikista kuumin ja ehkä myös meidän ensikertalaisten makuun vähän liiankin tukala.

Jos haluaa aloittaa avantouinnin rauhassa, ei paikka ole ehkä oikea valinta. Paikan kertamaksu on kuusi euroa.

Kaukajärvi
(UiTa)

Viimeiseen avantoon pulahdimme Kaukajärven uimalassa (Tampereen Uimaseura ry). Paikan päälle oli helppo löytää, mutta vieressä oleva vilkas autotie hieman latisti tunnelmaa.

Avantoon ei täälläkään Suomensaaren lisäksi ollut lämmitettyä mattoa, ja avantoon oli vaikeampi mennä tikkaita pitkin.

Onneksi saunalle oli vain 28 askeleen matka. Sauna oli pieni, mutta sympaattinen.

Kaukajärven uimala oli kaikista paikoista tuulensuojaisin, joten pahimmille vilukissoille paikka on ehkä paras valinta. Kaupinojan tapaan kertamaksu on täälläkin kuusi euroa.

Urakan ollessa ohi tunsimme olomme helpottuneiksi, mutta kokemus oli kuitenkin positiivinen.

Kokeneemmat avantouimarit kertoivat meille päivämme aikana, ettei tyylillä ole niin väliä.

Se, meneekö saunan kautta avantoon vai suoraan avantoon on makukysymys. Totesimme, että rohkea ja avoin mieli ovat riittävä vaatimus tämän harrastuksen aloittamiseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat