Puheenaihe

Katri Kulmuni: "Meillä on epäluottamusta Antti Rinteeseen" – laittaako keskusta nyt pääministerin vaihtoon?

Antti Rinne jätti hallituksen eroanomuksen tiistaina. Uutta hallitusta pyritään kasaamaan vanhalle pohjalle.

Pekka Ruissalo

Keskustan eduskuntaryhmä on ilmaissut, ettei sillä ole luottamusta pääministeri Antti Rinteeseen (sd.).

Asiasta kertoi keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni maanantai-iltana kello 17 aikoihin, kun eduskuntaryhmän yli kaksi tuntia kestänyt kokous päättyi.

Kulmunin mukaan keskusta on erittäin sitoutunut hallituspohjaan, mutta puolueella on henkilöön liittyvä epäluottamus.

Keskustan on arvioitu jakaantuneen pahasti sen suhteen, onko sillä luottamusta Antti Rinteeseen vai ei.

Keskustan puoluehallitus on parhaillaan koolla pohtimassa sitä, vaatiiko se Rinteen eroa.

Muut hallituspuolueet eivät ole ainakaan tähän mennessä vaatineet Rinteen eroamista.

Esimerkiksi RKP:n puheenjohtajan, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mielestä Posti-asiaa ei ole hoidettu niin hyvin, kuin olisi pitänyt. Puolue on silti valmis antamaan pääministerille toisen mahdollisuuden.

– Kommunikaatiossa olisi ollut syytä olla tarkempi. Jatkossa edellytämme, että hallituksessa keskustellaan asioista paremmin, kertoo Henriksson puolueensa tiedotteessa.

Henriksson ei näe syytä vaihtaa pääministeriä, mutta hän toteaa kuitenkin, ettei hallituksen tulisi puuttua työmarkkina-asioihin millään tavalla.

– Meillä on erittäin hyvä hallitusohjelma ja meillä on maassa sellainen tilanne, että tarvitaan vakautta. Kukan meistä ei ole täydellinen, Henriksson sanoo tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (11)

Kommentit

Olisi kyllä kovin ihmeellistä

Olisi kyllä kovin ihmeellistä,jos ei olisi.

Suomalaiset saivat parhaan

Suomalaiset saivat parhaan mahd. joululahjan; Rinteen potkut! Silloin menee myös ministerisalkut uusjakoon, uuden PM:n johdolla. Toivottavasti Haavisto ja Ohisalo jäävät silloin ilman salkkua! Tai ainakin kevyemmät? Ja jos Antti ei lähde tai eroteta puolueesta -voi ilon päivää- Keskustan hajoitettava silloin hallitus ja uudet vaalit olisi edessä.

Toivelahja, kyllä!

Toivelahja, kyllä! Muistikuvani olisi, jäi nyt tarkistamatta, jos pelkkä pm eroaa ja vaihtuu, ei välttämättä tarvis valita kaikkia ministereitä uudelleen, vanhat voisivat siis jatkaa (tarkistakoon joku halutessaan)? Mutta Rinne kyllä polkee bussin käyntiin körötelläkseen Saulin luo viemään erokirjeensä. Joko tänään, huomenna tai keskiviikon eduskunnan luottamusäänestyksen jälkeen! Jännäkakkaa lisää se, hyppääkö kyytiin vielä Humu-Pekka Taaperon lisäksi?

Olit oikeassa, ei tarvis

Olit oikeassa, ei tarvis salkkujen uusjakoa pelkän pm:n vaihdon takia, vaikka hallitus silloinkin eoaisi. Tuon saman väänsi rautalangasta Ilta-Pulu pidemmällä tekstillä. Emme välttämättä pääse Ohisalosta eroon, peukutetaan edes Pekan puolesta.

” Haaviston jälkeen katse

” Haaviston jälkeen katse sisäministeriöön – Ohisalo pääsee vaihtamaan koko maahan­muuton virka­mies­johdon” Tässä on seuraava katastrofi.

Muistuuko mieleen tapaus,

Muistuuko mieleen tapaus, jossa ministeri olisi valinnut vapautuviin ylimmän virkamiesjohdon vakansseihin opposition suosikkihakijoita? Eli jos teikäläiset vaan jotenkin voitte vaikuttaa, niin älkää nyt seuraavassa hallituksessa Huhtasaarta ainakaan opetusministeriksi valitko.

Voihan tässä tilanteessa

Voihan tässä tilanteessa pistää kepulitkin vaihtoon, ottaa vaikka persut tilalle, jos suostuvat.

On hauska että Keskusta on

On hauska että Keskusta on lähtenyt katsomaan luottavaisin mielin eteenpäin, niin kuin heidän viime Hallituksessa olleen Pääministerin kertoessa vain yhtenä sketsinään jo vuoden 2016 "Uudevuoden puheessaan" Kansalaisillenne suorassa TV lähetyksessä maanne Valtion velanoton vähentyneenä heidän säästötoimillaan kahdella Miljardilla, se kumminkin lainattuna säästönä Valtionne kassasta... :-) - Postissa oli alun alkaen jo viime Hallituksenne aloittaessa kyse tulevista säästöistä Kirje- ja aikausilehtien jakelun vähetessä (Tulos 2018 + 50 miljoonaa), kumminkin tämän Hallituksen nostaneena sen johdon palkkioita reilulla 4,5 Miljoonalla jonka jokainen voi jakaa näille 700 ihmiselle, jonka työehdoista vain alkuperäisen (20 800) nyt taisteltiin kunnioittavasti kohtuu laajalla rintamalla aiheellisesti. Ei tule kestämään tulevan, todellakin mahdollisen uuden Pääministerin pesti tätä Rinteen puoli vuotistakaan, pakkanne ollessa myös Poliittisella rintamallanne, kuin suuressa osassa muutenkin maatanne sekaisin Oikeiston vain jatkaessa härskiä hämmentämistään kohti koko maata ja sen Yhteiskuntaa edessä olevaan näin väistämättömään kaaokseen.

Kulmuni munasi kaiken kuin ei

Kulmuni munasi kaiken kuin ei uskaltanut vaatia Rinteen eroa selvästi mikä pehmo.

Toistaiseksi tässä olisi

Toistaiseksi tässä olisi mennyt luottamus vain Keskustapuolueeseen ja sitä vedättäneeseen Kokoomukseen jos sellaista olisi ollut. Tuliko tässä todistetuksi vanha sanonta, että 'Kepu pettää aina'? Mutta kun ei ollut mitään ei ole menetettykään, siinä suhteessa. // Toisaalta tässä Kokoomuksen masinoimassa kampanjassa on palanut runsaasti energiaa joka olisi pitänyt laittaa asioiden asialliseen hoitoon niinkuin hallitus (m.l. Kepu) oli linjannut.

Miten Rinne voi ymmärtää mitä

Miten Rinne voi ymmärtää mitä postin hallituksen tiedotteet tarkoittaa kun ei ymmärrä edes mitä kepun epäluottamuslause tarkoittaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat