Puheenaihe

Sopu Posti-riidassa syntyi lopultakin – lakko päättyy välittömästi

Reilut kaksi viikkoa kestänyt postilakko päättyy. Työnantajia edustava Palta ja työntekijöitä edustava Pau ovat päässeet yhteisymmärrykseen työehdoista.

Asiasta kerrottiin hetki sitten valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan toimistossa, minne myös lakkoneuvottelijat olivat saapuneet kertomaan oman päätöksensä. 

Paikalla ovat Palvelualojen työnantaja Palta ry:n toimitusjohtaja Tuomas Aarto ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen

Työntekijäpuolta on hiertänyt etenkin 700 pakettikäsittelijän siirtäminen Postin tytäryhtiön palvelukseen ja Teollisuusliiton neuvotteleman työehtosopimuksen piiriin.

Postilakko alkoi maanantaina 11. marraskuuta ja se on vetänyt mukaansa useita tukilakkoja. 

Piekkalan mukaan postilakko päättyy välittömästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Medialiitto tyytyväinen postilakon ratkaisuun – "Tärkeintä on, että halvaannuttavat lakot loppuvat"27.11.2019 10.27

Kommentit (13)

Kommentit

Ei pääty. Lakko jatkuu. En

Ei pääty. Lakko jatkuu. En laita yhtäkään postikorttia jouluksi mihinkään enää koskaan. Posti voi puolestani mennä nurin vaikka huomenna, ei sitä mihinkään tarvita. Kannattaisi joskus AY-liikkeiden pamppujen miettiä lakkoja myös yhteiskuntarauhan ja talouden näkökulmasta. Koko maan sekoittaminen siksi, että ei osata neuvotella, on ammattitaidotonta ja pähkähullua puuhaa. Protestoin, en hyväksy tätä lakon päättymistä.

Lakko oli ainoa mahdollisuus

Lakko oli ainoa mahdollisuus ja hyvä, että päätös nyt saatiin sille. Ilman ay-liikettä taas olisi syösty 750 ihmistä tekemään työtä palkalla, jolla ei elä. Ja sen jälkeen olisi siirrytty johonkin muuhun ammattiryhmään, jolle oltaisiin tehty sama temppu. En nyt laittaisi syytä tästä ay-liikkeen piikkiin. Kyllä Postin johdossa vaan on oltu ahneita. Työntekijöiden palkoista pitää nipistää, jotta johtajille voidaan maksaa miljoonapalkkaa.

Rouva ei ole ajatellut

Rouva ei ole ajatellut myöskään tilata koskaan mitään tavaroita lähetettäväksi postipakettina? Eikä sitä, että postilaisten palkkoja oli tarkoitus alentaa alle toimeentulotason?

Menepäs itse työntämään sitä

Menepäs itse työntämään sitä yli 100kg postikärryä sateessa ja rännässä, -20 pakkasilla ja kun lunta on polven asti ja tiet auraamatta. Ja juokse portaita pitkin edes taakse 1500€/kk palkalla. Ja haluaisinpas nädä sinun ilmeesi, kun sun, muutenkin pienestä palkastasi, leikattaisiin 50%. Samaan aikaan kun firmasi pomo nostelee 80 000€/kk palkkoja ja pelaa goffia firman piikkiin.

Ja tässä ajatustensa Tonavaa

Ja tässä ajatustensa Tonavaa virtauttamassa siis rouva joka haukkuu toisten kommentointia harhaiseksi :D

Kyvytön ja ymmärtämätön

Kyvytön ja ymmärtämätön naisministeri Paatero vastuussa koko kalliista sotkusta. Valtakunnasovittelijana yhtä kyvytön naispuolinen toimija, joka luulee tämän tason riitoja ratkaistavan sillä, että "kunhan tässä nyt jutellaan hieman mukavia, hymyillään ja juodaan kahvia niin eiköhän se siitä. Epäilijöille tiedoksi, että kykyäni hoitaa valtakunnansovittelijan vaativa työ todistaa tämä minun toispuoleinen kampaukseni, josta olen erityisen ylpeä." No, saavutukset jäivät sitä rohkeaa kampausta lukuunottamatta vähäisiksi, lähinnä toimi sihteerinä kannellen Rinteen kasaaman selvitysmiesryhmän laatimia sopimuksia. Eli miesten piti sitten tämäkin sotku lopulta selvittää ja ratkaista.

&&&

eiköhän tossa pääjehu ollu

eiköhän tossa pääjehu ollu posti.ei kovin hyvää pelisilmää jos luullaan että tommoset heikennykset menee läpi

Pakettilajittelijoille

Pakettilajittelijoille solmitaan uusi sopimus PAU:n ja PALTA:n välillä. Jutut opetus työnantajille: TES-keinottelun on loputtava. Jutun opetus ay-liikkeelle: Solidaarisuus kannattaa ja toimii. Ja meille kaikille: Ei kannata lähteä yrittämään sellaista minkä tietää jo etukäteen herättävän vihaa toisissa osapuolissa ja, että jääräpäinen kasvojen säilytysyritys tulee helposti kalliiksi. Tosin työnantajat maksattavat laskunsa muilla joten olkaamme tarkempia jatkossa. M.m. miten poliitikot puhuvat omistajaohjauksesta ja EK:n johtajat muutenkin. // Toivottavasti PAU onnistuu jatkossa edunvalvonnassa kun pakettilajittelijoille solmitaan uutta sopimusta ja toivokaamme myös, että Teollisuusliitto pystyy parantamaan sopimustaan Medialiiton kanssa.

Naiset asialla. Mistähän se

Naiset asialla. Mistähän se mahtaa johtua, että huomattavan usein pieleen menneet ja yhteiskunnalle hyvin kalliiksi tulleiden virheellisten päätösten tai "väärin ymmärrysten" takana ja aiheuttajana on nainen. Tämä ilmiö toistuu ainakin Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa. Järkyttävän omituisia ratkaisuja jotka ovat maksaneet niin ihmishenkiä kuin yhteisiä verorahoja. Saamapuolella eli hyötyjinä ollut hyvin usen jokin yksityinen taho. Paateron luetun tekstin eli kokouspöytäkirjojen tekstin "ymmärtämättömyys" näistä ehkä pienimpiä pahoja. Karmivampi esimerkki on Norjan silloisen poliisipäälikön (nainen) päätös olla tekemättä mitään ja odotella vaan paikallista Karhuryhmää kun Breivik sai kaikessa rauhassa tunnin ajan ampua 69 nuorta niin että kyllästyi lopulta itsekin poliisin odotteluun. Kyseistä poliisinaista jonka ammattitaidottomuus maksoi kaikki ne turhat kuolemat, ei koskaan syytetty mistään. Ei myöskään Norjan tiedustelupoliisin silloista päällikköä, myöskin nainen, jonka johtama organisaatio tiesi Breivikin olevan turvallusuusuhka ja kasaavan pommia, mutta jätti seurannan sikseen. Mitä poliiseihin tulee, niin virka-aseensa hukkaamiseen syyllistyvät useimmiten juuri naispoliisit. No kaikkihan me tiedämme, mitä ministeri Berner sai aikaan, tai ketkä olivar aktiivisia toimijoita vaikkapa tämän Veijo veikeän eli nyt ihmiskapasta epäillyn ja vangitun miehen rahallisessa tukemisessa eli päätökset myönnetyistä rahavirroista järjestään naisten tekemiä. Näitä esimerkkejä on loputtomii , Ruotsin vastaavia tapauksia jaksa edes luetella. Mistä ihmeestä tämä naisten itkun sekainen (jälkeenpäin) heikko ymmärrys vastuu alueistaan oikein johtuu? Onko se hormonaalista, vai onko naisilla taipumus keskittyä epäolennaisuuksiin ja seurustelu -eli lässytyskulttuurin ylläpitoon työyhteisöissä, jolloin työn kova ydin ja faktatieto kadotetaan. Vai onko syy siinä, että naiset eivät käy armeijaa? Ymmärrys todellisuudesta on puutteellinen kun ei kyetä näkemään ihmismielen ja sitä kautta eri ryhmien kuin valtioidenkaan loputtomana eri muodoissa vellovia valtapyrkimyksiä vaan nojataan toiveajatteluun ja pahimmillaan vaarallisten yksilöiden ja ryhmien idealisointiin.

&&&

Emma-Alinan pitkään

Emma-Alinan pitkään vuodatukseen tiedoksi, että taktinen liiton siirto kiirehdittiin pikaisesti ennen vaaleja. Molemmilla taktiikan laatijoilla on tietääkseni kopekset. Joten soitamme Orpopojan valssin vokalistinä Sipilä. Hormoonit ovat virranneet miehenpuolikkailla tässä sählingissä - jos ovat hormoonit yleensä virranneet.

Paateron vastuualue ja oli

Paateron vastuualue ja oli saanut asiasta tiedonkin etukäteen vaan jättänyt "ymärtämättä". Sitten vielä kehtaa käyttää toisen kansanedustajan kuolemaa saadakseen säälipisteitä " ymmärtämättömyydelleen. Naisille hyvin tyypillistä manipulointia. Vaaditaan tasa-arvoa ja vakavasti otettavuutta. Sitten kun mokataan niin ollaan itkuista pikkutyttöä. Ja lopulta sairaslomalle ja kirjoittamaan elämänkertaa, jossa ollaan taas niin viatonta, ylevää ja maailmoja halaavaa.

&&&

Aina olen joulukortit

Aina olen joulukortit lähettänyt ja syntymäpäiväkortit postin välityksellä. Ei siihen mikään AY tai postin työehtosopimusshoppailu ole vaikuttava tekijä, vaan se, että kortti on merkittävämpi, arvokkaampi ja säilyy muistoissa,arkistoissa toisin kuin tekstiviestit tai onnittelut älypuhelimella . Korttien myynnillä tuetaan myös hyväntekeväisyyttä mm. Lasten suojeluun, syöpätutkimukseen, Unicefille, luonnonsuojeluun ym. Kortit lämmittävät mieltä . Ihan itsekkäästi suosin postikorttien lähettämistä.

Paateron rustaama

Paateron rustaama kiitosvuodatus, jossa korostettiin erityisesti valtakunnansovittelijan panosta ei kerro sitä tosiasiaa, myöskään sitä tosiasiaa, että se oli Rinteen kasaama työryhmä, joka teki koko työn, ei sovittelija. Voi hyvin kuvitella, että nämä kaksi nyyhkyttelevää leadingleidiä ovat lakkopäivien aikaan käyneet naistenhuoneessa itkusessioilla ja toinen toisiaan säälimässä. Kiitoksissa sitten hehkutellaan henkilöä, joka sai kaikkein vähiten aikaan, hehkutetaan koska hän on nainen ja häntä kävi niin kova sääli. T ä m ä on juuri sitä naisille tyypillistä asioiden hoitamista tai paremminkin hoitamattomuutta.

&&&

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat