Paikalliset

Tällainen on Sappeen uusi 12 metrinen hybridilumitykki – "Puolittaa lumetusajan"

12 metriä korkeita hybridilumitykkejä tulee Sappeseen yhteensä 22.

Sappee

Sappeen investoi lumetusinfraan yli 300 000 euroa.

Sappeessa rakennetaan syksyn 2019 aikana uutta lumetuslinjastoa noin 800 metriä. Lumetuslinjasto sisältää painevesi- ja paineilmalinjaston rinnealueelle sekä lumetuspumppaamon tehostamisen. Uuteen linjastoon asennettaan 22 uutta hybriditykkiä. Tykit ovat malliltaan 12 metriä korkeita hybriditykkejä, jotka asennetaan rinnealueelle kiinteiksi.

Uuden automatisoidun lumetusalueen koko on noin viisi hehtaaria. Uuden linjaston myötä Sappeen rinnealueen lumetukseen kuluva aika voi parhaimmillaan jopa puolittua.

Olosuhteiden ollessa otolliset rinteiden lumetukselle, voidaan Sappeella saada viikon lumetusjakson jälkeen lumetettua jopa puolet koko rinnealueesta. Uuden lumetusinfran rakennustyöt saadaan päätökseen loppusyksystä 2019. Uusi lumetuslinja lumitykkeineen on käytössä heti ensimmäisissä lumetusjaksoissa.

– Toimialamme tärkein elementti on lumi. Sappeen sloganina on toiminut jo vuosia: talvet tehdään. Me haluamme tehdä lumiset olosuhteet rinteillemme niin hyvin ja niin nopeasti, kuin sääolot sen vain mahdollistavat. Nyt valmistuva lumetusinfra luo meille mahdollisuuden avata talvikausi laajemmalla rinnealueella, kuin mitä olemme aiemmin pystyneet. Kausikorttiasiakkaiden määrä on kasvanut viime vuosina tuhansilla. Haluamme olla kausikortin hankinnan arvoisia ja tarjota asiakkaillemme heti kauden alussa hyvät lasketteluolosuhteet, kertoo Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen.

– Rinteiden lumetus vaatii muutaman pakkasasteen ja vaihtelevien talvisääolojen vuoksi lumetuksen aikaikkunat ovat käyneet entistä lyhyemmiksi. Lumetusinfra investoinnilla haluamme taata sen, että lumetuskalustoa on riittävästi talven tekemiseen. Hybriditykit valikoituivat energiatehokkuutensa vuoksi käytettäviksi lumitykeiksi uuteen lumetuslinjastoon. Näemme ympäristöasiat tärkeinä ja olemme käyttäneet toiminnoissamme sertifioitua Ekoenergiaa vuodesta 2016 alkaen. Sähkön käytön osalta lumetuksen tuottamat hiilidioksidi päästöt ovat nolla” toteaa Sappeen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teatteriarvio: Virta ja Danny ovat vetävää teatteria!18.7.2019 18.00
Mustavuoren rinteet avataan ensi talveksi – Uutuutena on yhteiskausikortti kahden muun laskettelukeskuksen kanssa27.5.2019 15.05
Onnibus liikennöi nyt Tampereelta Sappeelle ja takaisin – Idea lähti laskettelukeskuksesta20.1.2018 14.00

Kommentit (1)

Kommentit

Tälläisille lumi laiteille

Tälläisille lumi laiteille kylmä tulisi varata edeslis talvena jo keräämällä reilusti jäätä varastoon jota sitten voisi käyttää kylmäaineena lumetuksesa eikä energia kuluisi niin paljoa. Innokaat vapaaehtoiset talkoina varmaan hoitasi tuon jäiden keruun.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat