Puheenaihe

Posti siirtää pakettilajittelun työntekijät toisen työehtosopimuksen piiriin – "Henkilöstölle maksetaan siirtymäajan tukea"

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Postin pakettilajittelun työntekijät siirtyvät toisen työehtosopimuksen piiriin marraskuun alussa. Muutos koskee noin 700 henkilöä, Posti kertoo tiedotteessaan.

Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän lajitteluhenkilöstö siirtyy Teollisuusliiton Jakelua koskevan työehtosopimuksen piiriin 1. marraskuuta. Postin mukaan toimilla vastataan postialan rajuun murrokseen ja nopeasti muuttuviin asiakastarpeisiin.

– On erittäin ikävää, että joudumme tekemään muutoksia, joilla on vaikutuksia henkilöstön työehtoihin. Tämä on kuitenkin välttämätöntä, jotta voimme säilyttää ja luoda myös uusia ja uudenlaisia työpaikkoja. Nyt tehtävä muutos auttaa meitä vastaamaan asiakkaidemme nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja parantaa kilpailukykyämme, Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusisto kertoo tiedotteessa.

Työehtojen muutoksesta aiheutuvia välittömiä vaikutuksia henkilöstön ansioihin pyritään pienentämään kahdella tavalla. Henkilöstölle maksetaan siirtymäajan tukea vuoden 2020 maaliskuun loppuun. Siirtymäajan jälkeen työntekijä voi oman työnsä tehokkuudella ja laadulla vaikuttaa kokonaisansionsa suuruuteen palkkiomallien kautta, tiedotteessa kerrotaan.

– Ymmärrämme, että muutos työtehtosopimuksessa on monelle raskas. Siksi panostamme muutoksesta aiheutuvien välittömien ansiotulovaikutusten minimoimiseen. Suunnitellut palkkiomallit palkitsevat laadusta ja asiakastyytyväisyydestä, ja sitä kautta mahdollistavat siirtyneille työntekijöille parhaimmillaan siirtoa edeltävää korvausta korkeamman korvauksen, Kuusisto kertoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä Posti noudattaa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työehtosopimusta. Lajitteluhenkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Posti Palvelut Oy:hyn, jossa noudatetaan Teollisuusliiton Jakelun työehtosopimusta. Muutoksen yhteydessä ei ole henkilöstön vähentämistarvetta, tiedotteessa kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Ei tuollaisia muutoksia tehdä

Ei tuollaisia muutoksia tehdä kuin siksi että duunarille tarvitsee maksaa vähemmän, ja pääjohtajan bonus nousee niin että tuo "säästö" menee miinukselle.

Eihän Postin johtajan palkka

Eihän Postin johtajan palkka ole kuin vaivaiset 82 000 e/kk plus kannustinpalkkiot... Ei edes vaivaista miljoonaa vuodessa...

Kannattaa hakeutua postin

Kannattaa hakeutua postin toimitusjohtajaksi. Vink, vink.

Kyllä duunari on palkkansa

Kyllä duunari on palkkansa ansainnut... eikun anteeksi postin tapauksessa pomot on palkkansa ansainnut. Sieltä johtoportaasta voi sitten huudella että ulkomaisen työvoiman saantia on helpotettava eli yhteiskunta maksakoon osan palkasta. Tapahtuu mitä tahansa, herrat senkus porskuttaa.

Paras uudistus olisi jos

Paras uudistus olisi jos johto siirrettäisiin työaikalain piiriin ja heille kerrottaisi, että Posti on peruspalvelulaitos eikä liikelaitos.

Posti Group Oyj on viime

Posti Group Oyj on viime vuosien härskein työsuhteiden ehdoilla keinottelija (m.l. n.s. "TES-shoppailija"). Jo vuosikymmeniä EK ja sen edeltäjät ovat käyttäneet valtion ja kuntia, niiden laitoksia ja omistamia yrityksiä koekaniineina härskeimmille tempuilleen. Nyttemmin niiden johdot ovat alkaneet itse olla innokkaimpia härskeilijöitä ihan omien bonustensa ja palkkioidensa innottamina. Olisi jo korkea aika valita edustajiksemme sellaisia ihmisiä jotka palauttavat omistajaohjauksellaan julkisen hallinnon toimijat järjestykseen.

Valtion omistama yhtiö

Valtion omistama yhtiö näyttää mallia miten duunaria poljetaan ja rahat ohjataan rikkaille herroille.....eikö tämä nykyinen "niin joviaali ja ammattiyhdistyhenkinen ja maailmaa syleilevä" hallitus aio puuttua omistajaohjauksen nimissä tämmöiseen valtion yhtiön toimintaan??

Minäkin odotan paljon tältä

Minäkin odotan paljon tältä uudelta hallitukselta. Mutta realismin nimissä on otettava huomioon, että eivät hekään yhdessä hetkessä käännä vuosikymmenten menoa. Valtio ja kunnat työnantajanahan ovat olleet jo vuosikymmeniä mukana työnantajajärjestöissä ja Eteläranta-10:n ohjauksessa. Sinne heitä ei vienyt ay-liike eikä nykyinen hallitus. // Lisäksi on otettava huomioon. että valionomistajaohjaukseen on tuona aikana pesiytynyt tapoja joita yksi hallitus, vaikka kuinka halukas ja noheva, ei sieltä muutamassa viikossa, jos vuodessakaan, saa siivottua. // Nykyisessa hallituksessa omistajaohjauksesta vastaa SDP-läinen S.Paatero. Hän tokikin voisi avautua aiheesta ja kertoa mielipiteensä ja hallituksen linjaukset.

Eikö Postin johto tajua että

Eikö Postin johto tajua että tässä tilanteessa pakettien perillemeno taatusti vaikeutuu jos palkka laskee 30-50 %. Tuosta "siirtymäajan tuesta" kun ei ole näköjään kellään muuta tietoa kuin Postin maksetun v-lehtelijan, anteeksi tiedottajan rustaama tiedote. Kilpailijat kiittävät kun verkkokauppa toisensa jälkeen jättää Postin palvelut toimitusvaikeuksien vuoksi... Minä pyrin omien kokemusteni perusteella välttämään Postia mutta joissain tuotteissa se ei aina onnistu. Mitään helposti särkyvää en Postin kautta enää tilaa ja jos Postia joudun käyttämään, vaadin virkailijaa näyttämään lähetyksen ennenkuin kuittaan sen...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat