Paikalliset

Kansanedustaja Jouni Ovaska ilahtui Hämeenkyrön ohitustiestä – "Nyt tuli jytky"

Kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) ilahtui Hämeenkyrön ohitustien toteutumisesta.

Katri Hyväkkä

Hämeenkyröläislähtöinen kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) iloitsee suunnitelmista rakentaa vihdoin Hämeenkyrön ohitustie.

Tiistaiaamuna pidetyssä tiedotustilaisuudessa valtiovarainministeri Mika Lintilä sekä tamperelainen liikenneministeri Sanna Marin kertoivat hallituksen tulevasta lisätalousarviosta. Esityksessä on varattu ohitustien rakentamiselle 2,4 miljoonaa euroa tälle vuodelle ja yhteensä 64 miljoonan euron valtuus.

– Nyt tuli jytky! Hämeenkyrön ohitustie on ollut vuosikymmeniä suunnitelmissa mutta aina jokin muu hanke on mennyt edelle. Virkamiehet, yrittäjät ja poliitikot ovat tehneet hartiavoimin töitä asian eteen, Ovaska kommentoi lähettämässään tiedotteessa.

Hän näkee ratkaisulla monia hyviä puolia.

– Hämeenkyrön ohitustie palvelee elinkeinoelämää ja lisää liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Monen ihmisen arki tulee helpottumaan. Erityisesti raskaalle liikenteelle Hämeenkyrön lukuisat kiertoliittymät ovat hankalia ja osalle kalustoa jopa mahdottomia ajaa.

Ovaskan mukaan Tampereen ja Vaasan välillä Valtatie 3 ei vastaa liikenneolosuhteiltaan nykyaikaisia vaatimuksia. Väyläviraston mukaan tie on ollut kaikilla liikenneturvallisuuden tunnusluvuilla mitattuna selvästi muita valtateitä vaarallisempi.

– Tien rakentamisella on merkittävä työllisyyttä parantava vaikutus, ja hanke mahdollistaa suunnitellun maankäytön edistämisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Sikäli hauskaa, että kepu oli

Sikäli hauskaa, että kepu oli edellisen hallituksen pääministeripuolue, eikä saanut tätä vuosikausia ykköskorissa ollutta hanketta eteenpäin. Mutta ei siinä, ei oteta Ovaskalta iloa pois.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat