Urheilu

Terveiset Tero Pitkämäelle! – Suomen nuoret keihäsmiehet heittivät komeasti yli MM-rajan

Oliver Helander

Kjell Svenskberg / Fotofabriken

Suomen keihäsmiehet nakkasivat kelpo kaaria Paavo Nurmi Gamesissa Turussa tiistaina. Oliver Helander ja Toni Kuusela rikkoivat kumpikin Dohan MM-kisojen tulosrajan.

Kuusela nakkasi ennätyksekseen 83,40, mikä riitti Turussa kuudenteen sijaan. Hän oli kiskaissut entisen ennätyksensä vain viisi päivää aikaisemmin Virroilla.

– Sen jälkeen tiesin jo, että nyt tulee pitkälle. Siellä jäi sellainen olo, etten saanut kaikkea irti, Kuusela kertoi Turussa viime viikon tunnelmistaan SUL:n verkkosivuilla.
Helander nakkasi kauden kotimaiseksi kärkitulokseksi 84,84. Häntä pidemmälle Turussa heittivät Viron Magnus Kirt (88,32) ja Saksan Thomas Röhler (86,33).

– Tuntui siltä, että olisi voinut lentää pidemmälle, oli todella hyvä kisa. Heitoissa oli tehoja, mutta tekniikan kanssa on vielä tekemistä. Se ei pysynyt kasassa. Ei vain ole ihan samaa rentoutta kuin viime vuonna alkukesästä, Helander mietiskeli. 

Suomen nimekkäimmät keihäsmiehet Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen eivät ole vielä avanneet kilpailukauttaan. Nuorten haastajien komeat kaaret kertovat siitä, että Suomen keihäshuippu on levenemässä, ja Pitkämäki ja Ruuskanen saavat tehdä lujasti töitä pysäkseen kärjessä.

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Pitkämäki pääsee vanhoilla

Pitkämäki pääsee vanhoilla meriiteillä aina kisoihin. Ihan sama mitä keppi lentää.

Upeaa, että nousee uusia

Upeaa, että nousee uusia superkykyjä keihäänheittoon!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat