Puheenaihe

Ylen gallup: Perussuomalaiset vankistaa suosiotaan ja keskusta vajoaa, kun poikkeuksellisen moni kertoi puoluekantansa

Juha Sipilän johtaman keskustan suosio jatkoi laskuaan, kertoo Yle,

Johanna Erjonsalo

Pääoppositiopuolue Perussuomalaiset on vahvistanut asemaansa suosituimpana puolueena, kertoo Ylen uutisen puoluekannatusmittaus.

PS:n kannatus on nyt 19,5 prosenttia ja sen johto toiseksi suosituimpaan puolueeseen SDP:hen kasvoi jo kahteen prosenttiyksikköön.

Pääministeripuolue SDP:n suosio on 17,4 prosenttia. Kolmantena on kokoomus 16,7 prosentin kannatuksella ja neljäntenä vihreät 13,9 prosentin kannatuksella.

Kyselyn suurin muutos on keskustan kannatuksessa, joka on romahtanut 12,4 prosenttiin.

Vasemmistoliiton kannatus on 7,8 prosenttia, RKP:n 4,5 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,6 prosenttia.

Liike Nyt saa 1,7 prosentin ja muut ryhmät yhteensä 2,5 prosentin kannatuksen.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn 2436 ihmistä 13.5.–4.6, jolloin hallitusneuvottelut olivat käynnissä, mutta hallitusohjelmaa ei ollut vielä julkaistu.

Hallituksessa ovat SDP:n lisäksi keskusta, vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP.

Puoluekantansa kertoi peräti 76,4 prosenttia vastaajista, mikä on selvästi tavanomaista suurempi luku.

Tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2,0 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Jos persut jaksais joka

Jos persut jaksais joka vaaleissa nostaa perseensä ja äänestää, meillä ois jo ollut monta kertaa persut suurimpana puolueena ja tää punaviherhöttö ois vaan painajaisuni. Valitettavasti kaikki ei äänestä. Nuo gallupithan vielä kertoo sen vastauksen korjauskertoimella. Jos julkaistaisiin joskus pelkät gallupit ilman korjauskertoimia, niin persujen kannatus lienee lähempänä 25 - 30%. Hölmäjä ovat persut, kun eivät itse kerää ja julkaise raakadataa.

Miksi järjestää vaalit jos

Miksi järjestää vaalit jos suurin häviäjä saa tärkeimmät hallituspaikat. Maassa on ei-sosialistinen eduskunta mutta sosialistit vallassa?

Niin kyllä se tuntuu

Niin kyllä se tuntuu sairaalta, että laittomasti hallituksen hengissä pitänyt puolue on nyt uudessakin hallituksessa johtavassa asemassa? Ellei kyse ole lopullisesta maineen mustaamisesta ja iki oppositioon johtavasta poliittisesta pelistä. Onhan jo yksi esimerkki, kun puolueen perustaja sanoi en minä puoluettani hajoita. enkä persettäni myy. Ja kuinkas sitten kävikään? Äänestäjien on nyt otettava ja siirrettävä nämä demokratian tuhoajat sellaiseen oppositioon, ettei sieltä ole paluuta tuhoamaan tavallisten ihmisten elämää.

Jonkun verran YLE:n tähä

Jonkun verran YLE:n tähä toimintaan suunnattua rahoitusta olisi hyvä lisätä vielä laajempaan otantaan... :-) - eilen astui uusi Hallitus seuraavalle nelivuotis kaudelle ja verovaroin tuotettava toiminta on myös ohjelmistotason televisiossa laskeneena myös tätä ilmeisesti jatkossakin.

HS gallupin mukaan persut on

HS gallupin mukaan persut on kasvattanut kannatustaan, YLE gallupissa peräti "vankistunut" puolueena??

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat