Paikalliset

SK: Tampere kielsi kaupungin kouluissa ramadanin viettämisen – "Kouluruoka kuuluu suomalaiseen kouluun"

Kuvituskuva.

Arkisto/Armi Suojanen

Tampereen kaupunki linjasi toukokuun alussa, ettei kaupungin kouluissa vietetä ramadania. Tänä vuonna ramadan-paastoa vietetään 5. toukokuuta – 4. kesäkuuta.

Suomen Kuvalehti on tehnyt aiheesta artikkelin, jossa käsitellään kaupungin päätöksen syitä.

– Taustalla on sekä muslimilasten oma jaksaminen että koko kouluyhteisön hyvinvointi. Kouluruoka kuuluu suomalaiseen kouluun, sanoo Tampereen kaupungin perusopetusyksikön kieli- ja kulttuuriryhmäopetuksen suunnittelija Katja Simonen Kuvalehdelle.

Hänen mukaansa perusopetusikäisten ei pitäisi viettää paastoa lainkaan, koska paastoaminen koskee muslimiyhteisön sisälläkin vain terveitä aikuisia.

– Muslimilapset viettävät paastoa vasta sen jälkeen, kun he ovat ohittaneet murrosiän. Myöskään sairaat ja vanhukset eivät paastoa. Näin ollen voi kysyä, miksi koulujenkaan pitäisi tukea alakoululaisten paastoamista, sanoo Simonen SK:lle.

Kaikki perheet eivät noudata kaupungin linjausta. Mikäli paastoaminen heijastuu häiriökäyttäytymisenä, huoltajia on kehotettu koulun toimesta lopettamaan lapsen paastoaminen heti.

– Paaston lopettamiseen on perusteet, mikäli lasten syömättömyys on vaaraksi lapselle itselleen tai aiheuttaa yleisiä järjestyshäiriöitä koulussa. Meillä on onneksi suorat välit ja toimiva kommunikaatio lasten huoltajien kanssa, sanoo Pohjois-Hervannan koulun rehtori Ilpo Nybacka SK:lle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Mielenkiintoista, kuinka

Mielenkiintoista, kuinka erilaisen ja ongelmaa vähättelevän uutisen YLE:n toimittaja on onnistunut kyhäämään saman Suomen Kuvalehden artikkelin ja muutaman haastattelun pohjalta. Tyypillistä viherpesua, kuten monelta muultakin Helsingin kuplassa elävältä toimittajalta. Ylen uutisen otsikko on "Jo yhdeksänvuotiaat koululaiset paastoavat ramadanin aikana – miten suomalaiset koulut suhtautuvat tähän?"

https://yle.fi/uutiset/3

https://yle.fi/uutiset/3-10788289?origin=rss

Vertailun vuoksi tässä

Vertailun vuoksi tässä linkkiä varten osoite vastaavaan MTV:n uutiseen, jota ei ole viherpesty. Pelin henkeen kuuluu, ettei Ylen eikä MTV:n uutista voi kommentoida. Kommentointimahdollisuudesta peukku tälle nettilehdelle. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sk-muslimien-paasto-lisaa-nalkaisten-oppilaiden-keskittymisvaikeuksia-koulussa-tampere-arahti-eika-hyvaksy-ramadania-kouluissaan/7410302#gs.chwmj6

Jos lasten terveys vaarantuu

Jos lasten terveys vaarantuu paaston takia, kuuluu asia sosiaalitoimelle ja huostaanotto lapsia laiminlöyviltä vanhemmilta.

Mitä! Miksi kielsi, kannattaa

Mitä! Miksi kielsi, kannattaa alkaa opettelemaan muslimitapoja kun olemme kovaa vauhtia muslimisoitumassa, sen näkee kaduilla kun katselee ympärilleen, kovin on paljon huivipää-naisia kulussa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat