Puheenaihe

Viron kilvillä ajavakin joutuu nyt maksamaan – USU: Iso parannus poliisin kameravalvontaan Suomessa

Virosta Suomeen saapuneet maantiehurjastelijat voivat jatkossa saada suomalaisilta ikävää postia. Kuvituskuva. 

Sanna Jompero / Arkisto

Suomen poliisi alkaa viimein lähettää postia Viroon niille sikäläisille, joita odottaa Suomessa automaattivalvonnan ylinopeussakko. 

Asiasta kertoo ensin Uutissuomalainen. 

Tähän asti poliisilla ei ole ollut keinoja puuttua automaattivalvonnan kuvaamiin ylinopeuksiin, jotka on ajettu muihin EU-maihin rekisteröidyillä autoilla, ellei omistajalla tai haltijalla ole ollut suomalaista sosiaaliturvatunnusta ja osoitetta. 

Sakkoa itseään ei vielä nykyisen tieliikennelain voimassa ollessa voida lähettää, vaan Viroon lähtee ilmoitus sakosta. Poliisilla on kuitenkin keinoja painostaa auton omistajaa tai haltijaa ottamaan yhteyttä.

– Ilmoitukseen laitetaan määräaika ja jos omistaja ei ilmoita mitään, voimme laittaa ulkomaalaisen henkilön käytännössä heti etsintäkuulutukseen, kertoo poliisin liikenneturvallisuusyksikön johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein Uutissuomalaiselle.

Kirjeiden pitäisi alkaa lähteä kesäkuun alussa. Kaavake on käännetty viroksi ja sitä viedään parhaillaan järjestelmään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (8)

Kommentit

Ohhoh! Ei ole kuin 20v

Ohhoh! Ei ole kuin 20v myöhässä! Juhuu,kyllä dennis voi nyt olla ylpeä itsestään.

Monta miljoonaa jäänyt

Monta miljoonaa jäänyt Suomelta saamatta.Suomi tulee jälkijunassa.Britanniassa jos ajat väärässä paikassa vuokra-autolla esim.hotellin eteen autolla pysähtymättä, sallituilla nopeuksilla: kamera valvoo erehdystäsi ja sakko löytää Suomeen nopeasti.Turistin hölmöyksiäkään ei Britannia suo ulkomaalaisen tehtävän ilman sakkoa.Osaavat tehtävänsä.

Pk-seudulla tuntuu että jopa

Pk-seudulla tuntuu että jopa 5-10 % autoista on Viron kilvissä. Ja näitä eivät sitten ylinopeus- eikä varmaan parkkisakotkaan koske ! UK ja Italia aianakin osaavat periä tässä kuuluisassa EUssa niin että kyllä maksat, mutta ei Suomi lahden yli Virosta ??? Ollaanko me tyhmiä vai kädettömiä vai kumpaakin ?

Ei taida riittää. Klo 06-07

Ei taida riittää. Klo 06-07 on varmaan 60%

Vai olisiko sakkotulot jopa

Vai olisiko sakkotulot jopa laskeneet suomalaisten opittua jarruttelemaan tolppia ennen ja Dennis ahneuksissaan otti virolaisten ylinopeudet tarkkailuun? Toki hyvä niin, vaan samalle viivalle sitten kaikki ulkomaalaiset!

Sama kävi mielessä.

Sama kävi mielessä. Suomalaiset lampaat on nyt aisoissa, on aika kesyttää vieraat.

Tieliikennelakia noudattava

Tieliikennelakia noudattava ja turvallisuudesta huolehtiva on mielestäsi lammas? Käyhän tutkituttamassa pääsi.

Lain noudattaminen on meillä

Lain noudattaminen on meillä tähän asti koskenut vain suomalaisia, nyt myös ulkomaan eläviä. Miksei tähän ole aikaisemmin kiinnitetty huomiota? Jostainhan ne budjetoidut sakkotulot on nyittävä eli tästä eteenpäin virolaisilla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat