Puheenaihe

USU: Tutkija uskoo perussuomalaisen kannatuksen jatkavan nousuaan – vertaa tilannetta vuoden 2011 jytkyyn

Kuvituskuva.

Arkistokuva

Tuoreimman Yle gallupin mukaan perussuomalaisten kannatus on noussut jo 13,3 prosenttiin. Erikoistutkija Jenni Karimäki Eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvioi, että puolueen kannatus voi vielä nousta tästäkin.

Uutissuomalaisen haastattelussa Karimäki sanoo, että suurin kasvupotentiaali on muun muassa heissä, jotka ovat epävarmoja äänestämisestään.

Perussuomalaisten käyttämä taktiikkaa tuo Karimäen mieleen vuoden 2011 jytky-vaalivoiton. Puolueen suosio perustuu hänen mukaansa kriittiseen maahanmuuttopoliittiseen linjaan.

– Se on hyvin yksiselitteinen ja helposti ymmärrettävä. Sitä ei tarvitse tulkita, mitä mieltä puolue on.

Ilmastokysymyksissä perussuomalaiset pyrkivät Uutissuomalaisen mukaan erottautumaan selkeästi. Puolueen katsotaan ajattelevan, että tehtaan perustaminen Suomeen on ympäristöteko.

– He eivät vaadi yksittäistä kansalaista muuttamaan elämäänsä, Karimäki analysoi.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari uskoo Uutissuomalaisen haastattelussa, että puolueen kannatus on vaaleissa selvästi yli 15 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (15)

Kommentit

Perussuomalaisten linja myös

Perussuomalaisten linja myös ennen on erilainen kuin muilla. Teemoina ovat jokaista koskevat asiat kun taas muilla puolueilla teemoina heitellään erilaisille ryhmille kohdistettuja vaalilupauksia. Ero muihin korostuu vaalien jälkeen. PS linja säilyy samanlaisena kun taas muiden lupaukset paljastuvat nopeasti vaaleja varten luoduiksi tuhannen ja yhden yön tarinoiksi suomalaisten osalta. PS ei haluakaan kuunnella sepitettyjä satuja kaduilla eikä haastatteluissa. Muut puolueet tuntuvat olevan halukkaita satujen kuunteluun ja mikä pahinta myös uskomiseen. Vaaleissa kannattaa pitää mielessä, mitä haluaa tulevaisuudelta.

Tosi tyytyväisiä ovatkin

Tosi tyytyväisiä ovatkin varmaan kaikki viime vaaleissa Perissuomalaisia äänestäneet. Heidän valtuutuksellaan tehtiin niin upeita asioita hallituksessa. Olisi kaikkein hitaimmillekin meistä oppimisen paikka, jos he pääsisivät jälleen hallitusvastuuseen. Vastuu kun on populistille kohtalon kortti.

Pitää olla tyhmä tai trolli,

Pitää olla tyhmä tai trolli, jos kuvittelee mikä tahansa osuus valtioneuvoston kokoonpanosta tarkoittavaa, että kaikki omat tavoitteet taputellaan läpi. Diktaattorin asemaa ei ole yhdelläkään puolueella näillä kannatuslukemilla.

Henk koht tutkimuksen mukaan

Henk koht tutkimuksen mukaan PS vaikuttaa sopivimmalta puolueelta pienituloiselle jota on tähän asti lyöty molemmille korville. ----Työtä ei ole tarjolla mutta tukia leikataan, kyse on pienistä rahoista joilla on iso merkitys kohteena olevalle ihmiselle. ----Vanhuuden lähestyessä pitää tulevaisuutta suunnitella huolellisemmin kuin tähän asti on uskottu, hoito ja valvonta on yksityisissä laitoksissa uutisten mukaan puutteellista, kaikilla ei ole sukulaisia tai läheisiä jotka tuovat ruokaa tai käyvät hoidon aukkoja paikkailemassa. ----Edullisten asuntojen puute, vieraan uskonnon ottama niskalenkki politiikoista mikä heijastuu arkielämään ruohonjuuritasolla, pääkaupunkialueen englantia suosiva kielipolitiikka. Ilmastokysymyksiin halutaan kätkeä ongelmat joista pitää puhua juuri nyt ennen vaaleja.

Jos nämä nyt ovat niin

Jos nämä nyt ovat niin sanotut ilmastovaalit, niin eipä taida olla muita vaihtoehtoja kuin äänestää persuja.

Näin on. Tuo ilmastähky jo

Näin on. Tuo ilmastähky jo yököttää. Mitä vikaa on K-Euroopan ilmastosta. Ei olisi jalkakäytävät ja pihat jatkuvasti jäässä.

Entä mitä mieltä olet siitä,

Entä mitä mieltä olet siitä, jos merenpinta nousee esimerkiksi 3 metriä? Tosi kivaa?

Siitä kun YLE uutisoi

Siitä kun YLE uutisoi Malediivien hukkuvan pian meren 10v kuluessa on nyt hieman vajaa 10v. Vielä on muutama kuukausi Malediiveilla aikaa hävitä kartalta. Katsellaan sitten uudestaan.

Sitten siirrytään lentävien

Sitten siirrytään lentävien lehmien selässä yksisarvisten kanssa pilvilinnoihin asustelemaan. Oikeasti yli 2,5 m merenpinnannousu on mahdotonta, 1,6-2,5 m nousu äärimmäisen epätodennäköistä ja huonoimmissakin päästöskenaarioissa (ei tehdä mitään päästöjen rajoittamiseksi) todennäköinen nousu rajoittuu 0,3-0,6 metriin. https://judithcurry.com/2018/11/29/sea-level-rise-whats-the-worst-case/

Näitä ilmastomuutoksia on

Näitä ilmastomuutoksia on ollut kymmeniä ellei satoja, pohjoisnavalla lumen alla on ruohoa ja puita, joten ennen on ollut huomattavasti lämpimämpää kuin nyt. Jos dinosaurukset eivät ole aiheuttaneet ilmastomuutosta, niin tuskin ihmiselläkään on mitään tekemistä sen kanssa. Ilmasto vain muuttuu, joskus on lämpimämpää ja joskus on kylmempää. Ja vaikka pidättäisit hengitystä, niin kyllä talven jälkeen tulee keväät ja yön jälkeen aamu.

K-Euroopan

K-Euroopan ilmastopolitiikkakin olisi ihan kivaa näillä leveysasteilla - onhan mm. Saksa ilmoittanut, että sori kaverit, mutta me ei pystytäkään toteuttamaan EU:n päästövähennyksiä. Ja tuleeko tästä lipsumisesta jotain rangaistuksia? No, ei tietenkään. Meillä Suolessa halutaan kuitenkin kiihdyttää itseruoskintaa jonkun absurdin "edelläkävijyyden" ja muun schaißen nimissä. https://www.bloomberg.com/graphics/2018-germany-emissions/

Kaikki kommentoijat yllä ovat

Kaikki kommentoijat yllä ovat oikeassa. PS:n politiikka on parasta mitä Suomelle, suomalaisille, ilmastolle ja luonnolle on 2019 tarjolla. HIenoa, että edes yksi puolue Suomessa ajaa alkuperäisasukkaiden asiaa.

Ilmaston kehityksestä:

Ilmaston kehityksestä: tutkija pitää Suomen osuutta ilmastomuutokseen erittäin marginaalisena. Jos joku haluaa oikeasti vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen, vaikutus täytyy tapahtua ulkomailla. Suomi on jo edelläkävijä kierrätyksessä , hiilidioksittomassa energian tuotannossa, valistuksessa, julkisen liikenteen käytössä.

Perus-suomalaiset vastustavat

Perus-suomalaiset vastustavat aidosti Suomeen palaavien ISIS terroristien houkuttelemista Kelan Palvelujen pariin. Muista puolueista ollaan hanakammin jakamassa Suomen palveluja ja oleskeluoikeutta terroristeille.

Persut saa minunkin ääneni.

Persut saa minunkin ääneni. Olen kyllästynyt perinteisten puolueiden vaalilupauksiin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat