Puheenaihe

Satakunnassa paljastui useita kannabiskasvattamoja – Poliisi: "Kaikki kiinniotetut ovat myös itse sauhutelleet huumeita eri muodoissa"

Poliisin mukaan asukkaat olivat havainneet portaikoissa "viihtyisyyttä vähentäviä hajuhaittoja".

Kuvituskuva.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Satakunnassa on paljastunut useita kannabiksen kasvattamoja, kertoo Lounais-Suomen poliisi.

Kasvattamot paljastuivat Satakunnan kenttävalvontaryhmän suorittamassa, huumeiden välittäjiin kohdistuvassa SAVU-projektissa.

Poliisi on tehnyt etsinnän noin kymmeneen asuntoon Porin ja Ulvilan alueella Satakunnassa ja takavarikoinut useiksi kiloiksi laskettavan määrän kannabista niiden yhteydessä.

Tutkinnan yhteydessä on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä noin kymmenen henkilöä, lähinnä nuoria miehiä.

Poliisin mukaan osalla kasvatus on ollut määrätietoista kasvattamista huumeen välittämiseksi ja taloudellisen hyödyn saamiseksi.

– Kaikki kiinniotetut ovat myös itse sauhutelleet huumeita eri muodoissa, poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisi jatkaa kyseessä olevan asian tutkintaa ja uskoo kiinniottojen asiaan liittyen jatkuvan vielä tutkinnan yhteydessä.

Huumeen kasvattaminen on tapahtunut useissa Porin ja Ulvilan keskustan läheisyydessä olevissa lähiössä. Kasvatus on tapahtunut monissa kerrostaloasunnoissa ja kasvattamojen jäljille poliisi pääsi yleisövihjeiden ja omien tutkimustensa avulla.

– Talojen asukkaiden huomio on yleensä kiinnittynyt portaikoissa ilmeneviin viihtyisyyttä vähentäviin hajuhaittoihin, poliisi kertoo tiedotteessaaan.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää tutkinnan edetessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Aivan älytöntä.

Aivan älytöntä. Kriminalisoida kannabis. Asia on nostettava esille, kieltolaki kumottava.

Eikö nopein tapa olisi estää

Eikö nopein tapa olisi estää kasvatut estää seimenien tulo maahan. Kun käsitääkseni ei Suomessa ole kannabiksen siemen tuotantoa. Joten on selvä aukko jos ei tuota voida tukkia, sehän oikeastaan suositelee silloin kasvatusta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat