Puheenaihe

Sähköpyörän aiheuttama tulipalo tuhosi 5 asunnon rivitalon – maahantuojan maksettava 460 000 euroa, linjasi KKO

Tulipalo tuhosi viiden asunnon rivitalon Nurmijärven Klaukkalassa toukokuussa 2015. Oikeuden mukaan tulipalon aiheutti yhden asunnon varastossa palamaan syttynyt sähköpyörä.

Ulla Yliherne

Korkein oikeus (KKO) ei perjantaina antamassaan päätöksessä myöntänyt valituslupaa sähköpyörän maahantuojalle.

Sähköpyörä aiheutti sekä käräjäoikeuden että Helsingin hovioikeuden mukaan tulipalon klaukkalalaisessa rivitaloyhtiössä toukokuussa vuonna 2015. Viiden asunnon rivitalo tuhoutui palossa täysin.

Helsingin hovioikeus tuomitsi viime vuoden lokakuussa maahantuojan maksamaan vahingonkorvausta vakuutusyhtiölle tulipalon aiheuttamista vahingoista yhteensä noin 460 000 euroa. Oikeuden mukaan sähköpyörä aiheutti tulipalon, jonka seurauksena rivitalo tuhoutui täysin.

Käräjäoikeus päätyi aiemmin samaan ratkaisuun kuin hovioikeus, mutta tuomitsi maahantuojan maksamaan 691 000 euron edestä korvauksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

Tuomarit on uusia

Tuomarit on uusia vakuutuslääkäreitä, tietävät tutkimatta tekniset asiat paremmin kuin asiaa tutkineet asiantuntijat.

Kieltämättä homma haisee jos

Kieltämättä homma haisee jos vastoin normaalia järkeä ja lukuisia asiantuntijoita oikeus päättää toisin mutu pohjalta. Tulee mieleen että kuka tuntee kenet tässä keississä.

Oikeusmurha, ei mitään muuta.

Oikeusmurha, ei mitään muuta. Tässä nähdään Suomen oikeuslaitoksen kurja tilanne. Tuomarit uskovat mieluummin vakuutusyhtiön väitettä kuin maan parhaiden asiantuntijoiden tutkimustuloksien pohjalta tehtyjä lausuntoja. Miksi KKO ei anna valituslupaa? Siitä herää outoja kysymyksiä oikeuslaitoksen puolueettomuudesta ja riippumattomuudesta. Tästäkin pitää hakea EU:n tuomioistuimista päätös. Muuten, jos tässä kerran on lyijyakku mukama ollut syttymisen syynä, niin miksi maailman satojen miljoonien autojen ja moottoripyörien akut eivät aiheuta tulipaloja? Niitähän pitäisi syttyä akusta useita päivässä...

Näinhän se on, hyvä veli..

Näinhän se on, hyvä veli..

...ja vielä jatkoksi, mikä

...ja vielä jatkoksi, mikä oli rakentajan ja rakennusvalvonnan vastuu, kun rivitalon rakenne oli selvästi määräysten vastainen eli palokatkot puuttuivat kokonaan?

...ja vielä jatkoksi, mikä

...ja vielä jatkoksi, mikä oli rakentajan ja rakennusvalvonnan vastuu, kun rivitalon rakenne oli selvästi määräysten vastainen eli palokatkot puuttuivat kokonaan?

...ja vielä jatkoksi, mikä

...ja vielä jatkoksi, mikä oli rakentajan ja rakennusvalvonnan vastuu, kun rivitalon rakenne oli selvästi määräysten vastainen eli palokatkot puuttuivat kokonaan?

KKO: porukka ei ilmeisesti

KKO: porukka ei ilmeisesti koostu fillarikommunisteista?

Uskoko joku vielä, että suomi

Uskoko joku vielä, että suomi on oikeusvaltio?

Laki on niin kuin se

Laki on niin kuin se kulloinkin luetaan. Näköjään edes lain hengessä ei toteudu. Mitä tolla vtt:llä - puolueeton laitos- tekee, kun ei sen sanaan uskota? Käsittämätöntä!

Mitä hemmetin tekemistä

Mitä hemmetin tekemistä vanhan rivitalon palokatkoilla on tämän asian kanssa? Uppsalan ekonomin ja expressan exvävyn tämäkin homma kusi kintuille. Sori eiitä!

Tämä päätös on merkillinen

Tämä päätös on merkillinen ja vaikuttaa täydelliseltä oikeusmurhalta. VTT yritti saada samanlaisen polkupyörän syttymään, mutta se ei onnistunut, oikosulku sulatti virtalukon paloa aiheuttamatta kuten oli suunniteltukin. Toinen merkillinen seikka on se, että tässä tapauksessa maahantuoja katsotiin vastuulliseksi, näin ei ole ikinä ennen tapahtunut. Televisoita ja liesiä on palanut satoja, ellei tuhansia, mutta aina vahingot on maksanut vakuutusyhtiö eikä maahantuoja. Viime aikoina on myös ollut tapauksia, joissa leijulaudat ovat aiheuttaneet tulipaloja, jopa lukuisten silminnäkijöiden läsnäollessa. Siitä huolimatta vahingot on korvattu vakuutuksesta. Miksi akkupolkupyörän kohdalla menetellään eri tavalla kuin kaikissa muissa tapauksissa, varsinkin kun syttymissyytä ei edes ole varmistettu luotettavasti ?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat