Paikalliset

Tamperelaista puoluejohtajaa syytetään haitanteosta virkamiehelle, kahta miestä puoluejohtajan pahoinpitelystä

Tamperelainen puoluejohtaja nähtiin käräjillä torstaina.

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus käsitteli torstaina tapausta, jossa yhtenä vastaajana on puoluerekisteriin joulukuussa rekisteröidyn Suomen Kansa Ensin -puolueen puheenjohtaja Geurt Marco De Wit.

Toisin kuin oikeuden tiedotusvälineille toimittamat ennakkotiedot antoivat ymmärtää, Tampereella pitkään asunutta De Witiä syytetään asiakokonaisuudessa haitanteosta virkamiehelle, ei lievästä pahoinpitelystä.

Syyttäjän mukaan De Wit on toukokuussa käyttämättä väkivaltaa tai sen uhkaa oikeudettomasti vaikeuttanut, estänyt tai yrittänyt estää poliisia suorittamasta julkisen vallan käyttöä sisältävää virkatoimea eli De Witin poistamista ja kiinniottoa. 

Syyttäjän mukaan poliisi on kertonut De Witille, että hänen on aika jatkaa matkaa ja että hän häiritsee poliisin virkatehtävää. De Witiä on ohjattu kädestä, jolloin tämä on heittäytynyt lattialle istumaan ja ottanut käsillään kahden eri poliisin jaloista kiinni. De Witin ote poliiseista on irrotettu neljän poliisin toimesta.

Syyttäjän mukaan De Wit on tilanteessa vastustanut poliisia rimpuilemalla voimakkaasti. De Wit on kieltäytynyt kävelemästä, jolloin häntä on ensin siirretty kahden poliisin voimin ja sen jälkeen neljä poliisia on kantanut De Witin poliisiautoon.

Asiakokonaisuuteen liittyvät myös syytteet pahoinpitelyistä. Näissä tapauksissa De Wit on asianomistaja. Syyttäjän mukaan mieshenkilö on syyllistynyt maaliskuussa 2018 De Witiä koskevaan pahoinpitelyyn. Kyseessä on ollut tilanne, jossa kommandopipoon pukeutunut mies on heittänyt De Witiä jäälohkareella.

Uudemman kerran mies on syyttäjän mukaan ollut asialla toukokuussa 2018, jolloin mies on syyttäjän mukaan syyllistynyt lievään pahoinpitelyyn ja lievään vahingontekoon. Tilanteessa mies on syyttäjän mukaan työntänyt De Witin kumoon sillä seurauksella, että tältä on kadonnut selfietikku.

Kolmas syytettynä oleva mies on syytteessä lievästä vahingonteosta. Syyttäjän mukaan hän on tönäissyt De Witiä voimakkaasti sillä seurauksella, että miehen kädessä ollut kännykkäpuhelin on lentänyt tielle. Puhelin on jäänyt tilanteessa kadoksiin.

Kihlakunnansyyttäjä Kati Ruoho vaatii kaikille kolmelle teoista sakkorangaistuksia.

Uutista muokattu 11.1.2019 kello 8.40: Muokattu muun muassa oikeudenistunnossa käsiteltävät syytenimikkeet.  

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Samoin Laura Huhtasaari saa

Samoin Laura Huhtasaari saa rajuja tappouhkauksia twitterissä mitä seurannut. Anarkistit on jokapuolella provosoimassa riittaa ja väkivaltaa, viimeksi tälläviikolla Saksassa Afk:n johtaja pahoinpideltiin. Marco de Witin pahoinpitelyssä tietysti kyse siitä että jonku karvanaama siellä on taas käynyt lääppimässä ja tönimässä ja uhkailemassa kunnes on saanut tönäisyn takaisin - jonka sitten vienyt oikeuteen, leikkii siis uhria.

"Aktivisti-toimittajan"

"Aktivisti-toimittajan" FakeNews. Jo otsikko tuubaa. Marcoa ei syytetä lievästä pahoinpitelystä. Syytettynä on kaksi anarkisti-antifa-punikkia (median lemmikkejä), jotka ovat hyökänneet Marcon kimppuun. Tämä on pääjuttu. Sivujutusta "aktivisti-toimittaja" on vääntänyt valeuutisen. Antifa-punikkien uhri on Marco.

Oikeasti? huh huh. Onko tähän

Oikeasti? huh huh. Onko tähän jotain muuta lähdettä?

Juu ei pahoinpitelystä luin

Juu ei pahoinpitelystä luin kanssa uudestaan. Ainoastaan siitä ettei jatkanut matkaa. (miksi tälläisiä naurettavuuksia käsitellään oikeudessa?? - hommista pulaa?) Mutta hyvä jos nämä kaksi väkivaltaanarkoa saadaan kuitenkin tuomiolle. =>"Käyttämättä" väkivaltaa tai sen uhkaa "Syyttäjän mukaan De Wit on toukokuussa käyttämättä väkivaltaa tai sen uhkaa oikeudettomasti vaikeuttanut, estänyt tai yrittänyt estää poliisia suorittamasta julkisen vallan käyttöä sisältävää virkatoimea eli De Witin poistamista ja kiinniottoa. Syyttäjän mukaan poliisi on kertonut De Witille, että hänen on aika jatkaa matkaa ja että hän häiritsee poliisin virkatehtävää. "

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat