Paikalliset

Aloite: Tampereelle skeittilukio ja -ammattikoulu – "Iso vetovoimatekijä"

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Tampereen kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi (vihr.) aikoo tänään jättää valtuustossa aloitteen, jossa kaupunkia pyydetään selvittämään Suomen ensimmäisen skeittilukion ja -ammatikoulun Tampereelle perustamisen edellytyksiä.

Suoniemen mukaan Tampere on Suomen ainoa kaupunki, jossa on skeittaamisen harrastaminen on mahdollista kansainvälisen tason harjoituspaikoilla ympäri vuoden. Aloitteessa erityiskoulujen perustamistarvetta perustellaan sillä, että skeittaaminen eli skateboarding on nouseva laji ja myös tuleva olympialaji, ja Tampere Helsingin ohella lajin keskittymä Suomessa.

– Skeittilukioita on jo perustettu muualla. Esimerkiksi Malmössä on ollut hyviä kokemuksia skeittilukiosta. Hiedanrannan suorituspaikkojen lisäksi Tampereella toimii Sammon urheilulukio ja Varalan urheiluopiston urheiluakatemia. Näiden yhteistyöllä Tampereelle olisi mahdollista perustaa Suomen ensimmäinen skeittilukio, sanoo Suoniemen aloitteessa.

– Samalla kannattaa selvittää mahdollisuus aloittaa skeittipainotteinen opetus myös ammattikoulussa. Mahdollisuus panostaa omaan lajiin ja opiskella samalla kannustaisi nuoria ponnistelemaan sekä opinnoissaan että urheiluharrastuksessa. Tällainen olisi myös iso vetovoimatekijä Hiedanrannalle ja koko kaupungille.

Korjattu kello 16.44 aloitteeseen eksynyt väite, jonka mukaan Tampere olisi Suomen ainoa kaupunki, jossa skeittaaminen on mahdollista ympäri vuoden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Onko skeittaus kovakin juttu?

Onko skeittaus kovakin juttu?

Aloitetekstistä oli pudonnut

Aloitetekstistä oli pudonnut pois merkittävä sana, jonka puute aiheutti väärinymmärryksen, että muualla Suomessa ei ympärivuotisesti voisi skeitata. Virhe on nyt korjattu valtuustolle jätettävässä aloitteessa. Tampere on siis ainoa paikka, jossa on ympärivuotiset olympiatason suorituspaikat. Pahoittelut virheestä.

Idiotismia - jälleen.

Idiotismia - jälleen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat