Paikalliset

Näin keräävät naisjääkiekkoilijat toimeentuloa: Siivoavat Blockfestiä, hakevat kymppitonnia tositelevisio-ohjelmasta

Ilves-hyökkääjä Linda Välimäen päätavoite alkavalla kaudella on ensi kevään kotikisoissa.

Pekka Ruissalo

Samalla kun miesten jääkiekon huippuosaajilla ei ole rahoituksesta tai pikkurahasta pulaa, joutuvat suomalaiset naishuiput kehittämään monenlaisia tapoja rahoittaakseen omaa rakasta lajiaan. Kuluvana kesänä hopeajoukkue Ilveksen pelaajat nähtiin toista kertaa peräkkäin siivoamassa Blockfestissä.

Tapahtumassa tuli vastaan useampia miesten jääkiekosta hyvin tuttuja kasvoja.

– Itse en ollut tänä vuonna mukana, mutta kyllä siellä tytöt olivat nähneet tuttuja mieskiekkoilijoita useampiakin, nauraa Ilveksen ykköshyökkääjä Linda Välimäki.

Välimäki nähdään itse ensi viikolla MTV3:n Ota rahat ja juokse -sarjan jaksossa yhdessä maajoukkuekaverinsa Minnamari Tuomisen kanssa. Sarjan ideana on se, että mikäli kaksikko onnistuu piilottamaan 10 000 euron rahasalkun tunnin aikana niin hyvin, ettei sitä löydetä 30 tunnin etsinnöissä, saavat he pitää summan.

– Huomasimme Minnamarin kanssa että tällainen sarja on tulossa, ilmoittauduimme ja pääsimme karsinnoista mukaan.

Jos rahat jäävät naisille, käyttötarkoituskin on selvillä.

– Kyllä se tätä jääkiekkoa varten menee jos on mennäkseen.

Viime kaudella julkisuuteen nousi Välimäen maajoukkuekaverin, maalivahti Meeri Räisäsen päivitys, jossa hän kertoi vaikeuksistaan täkäläisen TE-toimiston kanssa. Toimisto ei uskonut, että Räisäsen pelaajasopimus HPK:n kanssa oli sellainen, ettei siihen kuitenkaan kuulunut rahapalkkiota.

– Itselläni ei ole onneksi kokemusta vastaavasta, Välimäki sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Blockfestin siivouksesta pronssiottelun ratkaisijaksi – Ilveksen Linda Välimäki ratkaisi Suomelle neljännen olympiamitalin! YLE: "Äiti rakastaa sua"21.2.2018 13.41
Myös naisten Leijona-joukkue nimettiin olympialaisten esiturnaukseen – Noora Räty ja Linda Välimäki mukana4.12.2017 13.58

Kommentit (1)

Kommentit

Oikein, joukkueen tulot ova

Oikein, joukkueen tulot ova sidonnaisia katsojamääriin. Jos ei ole yleisöä, ei ole tuloja. Vai pitäisikö tämäkin rahoittaa verotuloista?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat