Puheenaihe

Suomalaistutkijat löysivät laihdutuspillerin, joka on jo matkalla apteekin hyllyille – HS: "Se on iso mullistus"

Laihduttamiseen voi pian saada todellista apua apteekista.

arkistokuva

Pian markkinoille tulevat anemialääkkeet sopivat Oulun yliopistossa tehtyjen selvitysten mukaan myös painon alentamiseen, kertoo Helsingin Sanomat.

Lääkkeet laittavat aineenvaihdunnan palamaan pienemmällä liekillä, mikä estää lihomista. Ihmisillä tehtyjen kokeiden perusteella on jo selvää, että kolesteroliarvot laskevat ja hyvän kolesterolin suhden huonoon paranee. Varsinaista painonlaskua ei ole tutkittu, mutta tutkijoilla on vahva usko lääkkeiden toimintaan.

– Jo 40 prosenttia maailman kaikista aikuisista on ylipainoisia ja neljäsosalla on metabolinen oireyhtymä, jossa valtimotaudin riski on moninkertainen. Jos markkinoille saadaan suun kautta otettava pilleri, joka tehoaa, se on iso mullistus, kertoo menetelmää kehittänyt Oulun yliopiston professori Peppi Karppinen HS:lle.

Suuret lääkeyhtiöt odottavat saavansa anemialääkkeelle myyntiluvan jo tänä vuonna.

Karppisen mukaan ainoa tähän mennessä havaittu haittavaikutus on hemoglobiinitason nouseminen. Liian korkea veren hemoglobiini voi altistaa verisuonitukoksille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (8)

Kommentit

Millä ihmeen logiikalla

Millä ihmeen logiikalla aineenvaihdunnan hidastuminen laihduttaa ihmistä :D

Juu, koulussa kyllä

Juu, koulussa kyllä opetettiin että liikunta lisää aineenvaihduntaa ja näin polttaa rasvaa ja estää lihomisen. Eli sohvalla makaamisen pitäisi toimia yhtä hyvin tällä logiikalla.

Keho ei muuta syötyä sokeria

Keho ei muuta syötyä sokeria kehoon varastoitavaksi rasvaksi yhtä tehokkaasti, kun aineenvaihdunta hidastuu. Tavara tulee enempi sellaisenaan läpi. Tuohon liikunta mukaan, niin varmasti auttaa.

Hyvä! Eikun syömään...

Hyvä! Eikun syömään...

Sopii minulle, kun Hb on aina

Sopii minulle, kun Hb on aina kovin matala. Heti kokeilen, jos vaan lääkäri kirjoittaa. :)

Rasvainen ruoka ja pirun

Rasvainen ruoka ja pirun makea jälkiruoka miehen tiellä pitää. Jaksaa nukkua ettei nälätä.

Poiminta artikkelista:

Poiminta artikkelista: "Varsinaista painonlaskua ei ole tutkittu, mutta tutkijoilla on vahva usko lääkkeiden toimintaan". Uskomushoitoja?

ainoa tähän mennessä havaittu

ainoa tähän mennessä havaittu haittavaikutus on hemoglobiinitason nouseminen. Liian korkea veren hemoglobiini voi altistaa verisuonitukoksille.ai että tommonen pikkuhaitta

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat