Puheenaihe

Joutuuko Sipilän hallitus puntariin Soinin aborttikirjoittelusta? – SDP:n Rinne yhtyi arvostelijoihin

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen vappulupaukset alle 1 400 euroa tienaaville eläkeläisille on otettu etenkin oikeiston keskuudessa vastaan epäuskoisina.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kritisoi valtiovarainministeriön viime viikolla julkistamaa valtion budjettiehdotusta näköalattomaksi.

Lohjan torilla tiistaina puhunut Rinne otti kantaa myös ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aborttikantaan. Soini herätti viime viikolla kohun kehumalla Argentiinan päätöstä olla laillistamatta aborttia.

– Ulkoministeri edustaa ulkomailla ja kansainvälisiin järjestöihin selkeästi Suomea tilanteessa kuin tilanteessa. En ole pitänyt sopivana ministeri Soinin puheita liittyen aborttiin, enkä ole pitänyt sitä Suomen linjan mukaisena. 

Rinne ei ottanut vielä kantaa siihen, kuullaanko Soinin aborttikannasta puolueen virallista kannanottoa tai aiotaanko siitä esittää luottamuskysymystä hallitukselle eduskunnassa. 

Oppositiolla on periaatteessa mahdollisuus mittauttaa hallituksen kannatus asiassa.

Soinin blogissaan esittämiä näkemyksiä ovat aiemmin arvostelleet muun muassa vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho.

Lue lisää Länsi-Uusimaasta

Pitäisikö ulkoministeri Soinin aborttikirjoittelusta tehdä hallituksen luottamuskysymys eduskunnassa?

Kyllä
64% (94 ääntä)
Ei
36% (53 ääntä)
Ääniä yhteensä: 147

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Lakkokenraali hurskastelee.

Lakkokenraali hurskastelee. Ällöttävää.

Täyttä populismia taas kerran

Täyttä populismia taas kerran punaviheropposition huuto Soinin mielipiteistä, ja nyt Antti Rinnekin haistoi poliittisten irtopisteiden mahdollisuuden ja lähti mukaan huutokuoroon, tälläisestäkö irtopisteiden kerääjästä ja huutelijasta sitä ollaan tekemässä maan pääministeriä , ei hyvät hyssykät, kuulitteko muuten Juha Sipilältä mitään kommenttia vihreiden lakisihteerin lainrikkomuksista, no ette kuulleet, koska fiksu ja viivas pääministeri ei alennu sellaiseen, vaikka teko sisänsä oli täysin tuomittava populistiseen huuteluun.

On selvää, että siniset

On selvää, että siniset pitävät hallitusta "panttivankinaan" sotekannatuksen ollessa vain 1-2 kansanedustajaa hallituksen hyväksi. Kyse ei ole Soinin henkilökohtaiseen vakaumukseen puuttumisesta, vaan kannanotoista muiden maiden sisäisiin asioihin ulkoministerinä. Soini käyttää ministeriasemaansa "panttivankitilanteessa" laskelmoiden hyväkseen omien äärikonservatiivisten näkemystensä esiintuomisessa, olivatpa ne mitä milloinkin naisten koskemattomuuden ja ympäristöasioiden vähättelystä tai palkansaajien päällesylkemisestä jopa umpihulluihin katolisiin perhearvoihin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat