Liikenne

Renkaanvaihdon hinnoissa ronskisti ilmaa – Halvin vaihto 19 euroa, kallein 45 euroa

Kesärenkaiden vaihtopaikka kannattaa valita huolella, sillä hintahaitari on melkoinen. Kuvituskuva.

Armi Suojanen / Arkisto

Moni suomalainen antaa kohta edessä olevan kesärenkaiden vaihto-operaation rengasliikkeiden huoleksi. Tarkka kuluttaja kuitenkin säästää useita kymmeniä euroja tutkimalla, missä vaihtotyö on edullisinta.

Kuluttajaliitto on vertaillut renkaidenvaihdon hintaa eri kaupungeissa. Vertailun halvin vaihto maksoi 19 euroa ja kallein 45 euroa, mutta keskimäärin se maksoi 33 euroa. Myös kausisäilytyksen, eli rengashotellien hintoja poimittiin vertailuun. Näissä hinnat vaihtelivat 30 ja 120 euron välillä, mutta palvelun sisällöissä oli eroja.

Vertailussa oli mukana kaksitoista suurta kaupunkia eri puolilta Suomea. Paikkakunnat olivat Helsinki, Espoo, Vantaa, Jyväskylä, Lahti, Kuopio, Kouvola, ja Joensuu sekä Tampere, Turku, Pori ja Oulu lähiseutuineen. Vertailuun valikoitui yhteensä 114 yritystä.

– Renkaiden vaihdossa voi säästää vertailemalla hintoja etukäteen – netti on tähän hyvä apuväline, Kuluttajaliiton kuluttajaekonomisti Paula Pessi toteaa.

– Tosin hintatietoja oli joskus hankala löytää yritysten kotisivuilta ja termien käyttö vaihteli. Joidenkin yritysten kannattaisi panostaa selkeämpään verkkoviestintään, Pessi jatkaa.

Vertailun kallein vaihto maksoi yli kaksinkertaisesti halvimpaan verrattuna. Jopa saman paikkakunnan sisältä hintaeroa löytyi 26 euroa. Edullisimmillaan renkaat vaihtuvat Joensuussa 19 eurolla.

Kallein vaihto löytyi Oulusta sekä Vianor-ketjun toimipisteistä hintaan 45 euroa. Euromaster-ketjun hinta renkaiden vaihdolle oli 44 euroa. Sekä Vianor, että Euromaster toimivat kaikilla vertailun paikkakunnilla.

– Vaihtopaikan valinnassa painavat myös ajan varaamisen ja saamisen nopeus ja helppous, eikä halvemman hinnan perässä kannata kuitenkaan ajaa kovin pitkiä matkoja, Pessi pohtii. 

Asiakkaan on myös hyvä selvittää ennen palvelun hankkimista mitä palvelu sisältää. Joissakin paikoissa esimerkiksi pesu ja ilmanpaineiden tarkistus kuuluivat vaihdon hintaan ja joissakin ei.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

20 euron vaihto maksoi 4000

20 euron vaihto maksoi 4000 euroa pulttit löysällä meni rengas vanne pyörän laakeri ja lokasuoja.

Ja tyrijä maksoi?vai oliko

Ja tyrijä maksoi?vai oliko asialla kuitittomat markkinatalous duunarit.ite pääsin vähemmällä oli vaan kolmesta pultista kierteet tuhottu ja oli viiminen kerta kun käytän moisia paikkoja

Renkaanvaihdot miehille saa

Renkaanvaihdot miehille saa maksaa vaikka 1000e. Naiset ymmärrän,jos tuottaa hieman vaikeuksia joillekkin kyseinen toimenpide.

Nimenomaan. Itse ole joka

Nimenomaan. Itse ole joka vuosi keväällä ja syksyllä saanut renkaani auto alle vaihdettua ja ei tarvii miettiä onko kierteet menny tai onko laitettu pultit jengoilleen tms. Kun itselle tekee niin laatu on sen mukaista.

Missä säilytät nuo renkaan?

Missä säilytät nuo renkaan? Yksiössä, joka on 12m2 ja josta maksat 900€/kk vuokran Helsingissä? Sillä monissa taloyhtiöissä renkaiden säilytys on kielletty häkkivarastossa (jos sellainen edes on) samoin parvekkeella ei saisi niitä säilyttää paloturvantakia.

Työttömän ei niistä

Työttömän ei niistä renkaitten säilytyksistä tarvitse murehtia..

Eikä siitä 900e vuokrastakaan

Eikä siitä 900e vuokrastakaan.

Eli jällen kerran

Eli jällen kerran sukupuolisyrjintää? Saisiko silloin miehet siivous ja ruoanlaitopalveluita ilmaiseksi ja naisille ne maksaisivat 1000€?

Oli kuitti mutta firma meni

Oli kuitti mutta firma meni sopivasti nurin ja tyhjä halli vastassa.

Nopeesti meni

Nopeesti meni

Ei se väli ole mitään ilmaa

Ei se väli ole mitään ilmaa vaan maksamattomia veroja ym maksuja

Entinen rengasyrittäjä ei

Entinen rengasyrittäjä ei käyttänyt kassakonetta laisinkaan jos maksoi käteisellä. Sipoossakin sillä oli jotain häikkää.

Varokaa näitä tee-se-itse

Varokaa näitä tee-se-itse renkaanvaihto palveluita, on vähän kaikenlaista mutterin ruuvaajaa liikenteessä. Mulla ei ole ollu huonoja kokemuksia mutta jos tullaan tyyliin tunkki ja ristikkoavain muovikassissa joukkoliikenteellä ja pikkuisen saa vielä neuvoa jossain kohtaa renkaanvaihdossa ja muita asioita oli puutelistalla mutta en nyt niistä mainitse niin et tunnista itseäsi :) Se vaan, että jos et itse tiedä renkaanvaihdosta mitään sitä suuremmlla syyllä jos teetät renkaanvaihdon niin käytä edes jotain rengasliikettä sitten tähän hommaan! Renkaanvaihtokaan ei ole mitään "rakettitiedettä" mutta kuten autolla ajamisesta on hyvä tietää jotain kuten renkaanvaihdostakin, monta asiaa voi tehdä väärin. Välttämättä se se siskon poikakaan taavi 19v ole mikään renkaanvaihdon asiantuntija, voi opetella asiat niin ei se sen kummoisempaa ole, kuten sanoin niin on hyvä tietää vähän jotain kuitenkin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat