Paikalliset

Perussuomalaiset Nuoret esittää: Keskustorin nimi on muutettava Vapaudenaukioksi – "Näen nimellä todella suuren symbolisen arvon"

Perussuomalaiset Nuoret tekisi Keskustorista Vapaudenaukion.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että Tampereen Keskustorin nimi muutetaan Tampereen Vapaudenaukioksi, sillä järjestön mukaan vapaussodan Tampereen taistelusta on tullut kuluneeksi huhtikuussa 100 vuotta. Yleisesti sodasta käytetään nimeä sisällissota. Järjestö katsoo, ettei kansamme historian kannalta näin merkittävää tapahtumaa voi ohittaa kaupungissa olankohautuksella.

– Tampereen vapautus oli sodan käännekohta. Suomen armeijan myöhempiä historiallisia saavutuksia muistetaan kiitettävästi, mutta erityisesti itsenäisyytemme varhaishistorian kohdalla ne jäävät sinänsä itsessään tärkeän toisen maailmansodan varjoon. Nuoren sukupolven edustajina kuitenkin koemme velvollisuudeksemme muistuttaa, että myös ennen talvi- ja jatkosotaa armeijamme turvasi kansakuntamme tulevaisuutta elintärkeällä tavalla, selventää Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret järjestää "Tampereen vapauttamisen kunniaksi" Vapaussota 100 -muistotapahtuman kaupungissa ensi viikon lauantaina. Tarkoituksena on juhlia Tampereen vapauttamista kapinallisten ja venäläisten hallusta.

– Tapahtuma on osa järjestön vapaussota 100 -muistovuotta, jonka avulla haluamme tuoda sodan lopputuloksen merkityksen näkyväksi myös tämän päivän poliittiseen keskusteluun. Aiemmin samankaltaiset tapahtumat on järjestetty Helsingissä ja Vaasassa.

– Tamperelaisena näkisin Vapaudenaukio-nimellä todella suuren symbolisen arvon. Uudistunut nimi pakottaisi sen kuulleen pohtimaan nimen merkitystä, mikä saisi ehkä myös tutkimaan tarkemmin vapaussodan merkitystä. Näin siirrettäisiin arvokasta kulttuuriperintöä tuleville sukupolville ikään kuin itsestään, pohtii Pirkanmaan Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Henri Häkkilä.

Uutista päivitetty 29.3. kello 12.57: Muokattu jutun avausvirkettä siten, että siitä käy ilmi että termin vapaussota käyttäminen on nimenomaan järjestön valinta ja suoraan järjestön tiedotteesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Järjestettäisiinkö aukiolla

Järjestettäisiinkö aukiolla johdettua hailaamista?

Näkisin todella suuren

Näkisin todella suuren symbolisen arvon jos perussuomalaiset nuoret pukisivat ylleen ruskean Sturmabteilung-univormun ja kulkisivat se yllään aina siihen asti kunnes järjestö lopettaa toimintansa.

Mikä "vapaudenaukio"

Mikä "vapaudenaukio" sellainen on, mihin koottiin tuhansia vankeja? Ennemmin se nimi pitäisi muuttaa vankeudenaukioksi.

Tampereelle lisää "vuoden

Tampereelle lisää "vuoden 1918-meininkiä", jolloin "Suomi oli kauneimmillaan"?

Ei vielä ole aprillipäivä!

Ei vielä ole aprillipäivä!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat