Puheenaihe

Jyty: Aktiivimalli on epäoikeudenmukainen työelämän heikompiosaisia kohtaan – "Kouluttautumisen merkitystä ei oteta huomioon"

kuvituskuva

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn mukaan aktiivimalli tulee näyttäytymään työttömälle selvänä työttömyysturvan leikkauksena ja turhana byrokratiana. Jytyn puheenjohtajan Maija Pihlajamäen mukaan monimutkainen aktiivimalli on epäoikeudenmukainen työelämän heikompiosaisia kohtaan.

Aktiivimalli lisää Kelan ja työttömyyskassojen taakkaa, kommentoi toimihenkilöliitto. Kelan arvioiden mukaan malli merkitsisi 385 000 – 770 000 uutta etuuspäätöstä, mikä voi viivästyttää maksatuksia, Jyty tiedottaa.

– Valtaosa työttömistä kokee asian todennäköisesti niin, etteivät yksinkertaisesti pysty täyttämään aktiivisuusedellytystä. Näin aktiivimallista jää käteen etenkin vähäosaisten pitkäaikaistyöttömien aseman heikkeneminen entisestään, liitosta kommentoidaan.

– Työvoimatoimistoilla ei ole riittävästi resursseja tällaisen järjettömän byrokratian pyörittämiseen. Miksi hallitus leikkaa työvoimamäärärahoja ja samalla lisää rajusti työvoimaviranomaisten hallinnollista työtaakkaa, Pihlajamäki ihmettelee.

Toimihenkilöliiton mukaan aktiivimalli ei ota riittävällä tavalla huomioon työelämän osaamisvaatimusten ja ammattien muutosta eikä kouluttautumisen merkitystä.

Jyty edustaa noin 50 000 kuntien, kuntayhtymien, seurakuntien ja yksityisten palveluksessa olevaa viran- ja toimenhaltijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Nyt sitten

Nyt sitten työvoimapoliittisena koulutuksena äkkiä ja paljon jakoon opintoja. ELY-keskuksen ammattibsarometristä voi katso, minkä sortin ammattilaisia esim Uusimaa kaipaa. Katotaas keitä kaivataan: Rakennusinsinööri, sostyön erityisasiantuntija, raksalle työnjohtajat, betonirakentajat, muut rakennustyöntekijät, talonrakentajat, kirvesmiehet ja rakennupuusepät. Puhmyyjät, kodinhoitajat, kiinteistöhuollon työntekijät, lastentarhanopettajat, erityisopettajat, kuulontutkija ja puheterapeutit, kattoasentajat ja rappaajat. Eihän näistä mikään kaipaa pitkiä koulutuksia, joku pari kuukauden kurssi, ja voit aloittaa vaikka rakennusinsinöörinä tai erityisopettajana! Hienoa! Ei tarvita enää aktiivimalleja, ja työttömyys on mennyttä elämää. Kuka vaan voi tehdä mitä vaan missä vaan millä palkalla hyvänsä.

Kyllä ratkaisu on erittäin

Kyllä ratkaisu on erittäin hyvä? Jopa Sauli Niinistön mielestä??

Jatkuva kepittäminen

Jatkuva kepittäminen lannistaa kenet tahansa. Miksi ei kokeilla porkkanaa? Annettaisiin työnantajalle esim. verohelpotuksia jos hän oikeasti työllistää pitkäaikaistyöttömän?!?

Sipilän hallitus huonoin

Sipilän hallitus huonoin ikinä kaikki maalaisjärki puuttuu ja silti se jopa tuntuu kestävän loppuun asti.Seuraavat hallitukset tulee muuttamaan kaikki heidän idiootti päätöksensä koska heidän päätöksensä lisää valtion menoja loppupeleissä ja yrityspuolella tulee lisää veronkiertoa jo liikennekaari voi viedä miljardeja verotuloja kuin se valmistuu.

Ensin leikataan vuosittain

Ensin leikataan vuosittain määrärahoja työvoimatoimistoilta . Sitten leikataan ansiosidonnainen.( Jotta kuntien pitää nostaa veroprosenttia ja lisätä sosiaalipuolen palveluja?)Kilpailukykysopimusta tehdessä luvataan että työttömyysturvaan ei heikennyksiä. Kun valehtelu ilmenee , Sipilä ihmettelee miksi AY lakkoilee, jotkut poliitikot ihmettelevät miksi vasta nyt mielenilmaus? Olisiko pitänyt olla selvännäkijä ja tietää valehtelusta jotta olisi voinut aiemmin lakkoilla?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat