Puheenaihe

HS: Vanhuksen epäillään kuolleen kotihoidon laiminlyönnin takia Espoossa

Kuvituskuva

Riitta Kumpulainen

Espoon kaupungin kotihoidon asiakkaana olleen vanhuksen epäillään kuolleen viime keväänä kotihoidossa tapahtuneen laiminlyönnin takia, uutisoi Helsingin Sanomat. Lehden mukaan kaupungille on tehty heitteillejättöilmoitus.

Asiakas oli kotiutunut hiljattain sairaalasta, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Asiakas ei ollut avannut ovea, kun kotihoitaja oli tullut kotikäynnille. Koska hoitajalla ei ollut avainta, hän jätti käynnin välistä. Seuraavana päivänä vanhus löytyi asunnostaan kuolleena.

Helsingin Sanomien mukaan kaikista Espoon kotihoidon vaaratapahtumista tulisi tehdä ilmoitus Hairpro-järjestelmään. Vaaratilanteita ovat tilanteet, joissa asiakkaille voi aiheutua tai on aiheutunut haittaa. Lehden haastattelemien Espoon kotihoidon työntekijöiden mukaan vaaratilanteita tapahtuu useammin kuin tilastot kertovat. Vuonna 2017 tehtiin 600 ilmoitusta.

Espoon kaupungin vanhuspalveluiden johtajan Matti Lyytikäisen mukaan eniten vaaratilanteita tulee lääkkeistä. Hoitajien mukaan asiakkaat ovat saaneet vääriä lääkkeitä tai lääkkeitä ei ole annettu ollenkaan tai oikeaan aikaan, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lue koko juttu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (6)

Kommentit

Oliko venäläinen,virolainen

Oliko venäläinen,virolainen vaiko ihan afrikkalainen kodinhoitaja?

Yhteiskunta säästää ja

Yhteiskunta säästää ja varsinkin Espoo taas oli yksi menoerä poissa.Kestävyysvaje sen kuin kasvaa ja näitä uutisia tulee vielä paljon enemmän.

Muttakun paperittomille pitää

Muttakun paperittomille pitää saada ilmaispalveluita,oikeusapuja,sosiaaliapuja,niin niistä ei tingitä. Ja kaikki nämä ilmaiseksi. Vanhus on mitä ilmeisemmin tehnyt koko ikänsä töitä,auttanut suomea itsenäistymään,maksanut joka askeleesta veroa,niin tässä kiitos.

Koska Vantaalla taas..

Koska Vantaalla taas...Vastaava tapahtuma..päivä viikko ??..Vantaan entiset virkamiehet niittävät mainetta..Espoon rekrytointi petti tässäkin ??

Olisiko syytä kääntää katse

Olisiko syytä kääntää katse ja kritiikki sosiaalivirastojen ja hoitajamitoutuksen suuntaan ?

Valtaosa (70%) maanne

Valtaosa (70%) maanne Hoitoalan ammattilaisista ei pidä Robotteja ammatissaan pelkästään tarpeellisina, vaan jopa välttämättöminä tekemään raskaita ja vaarallisia töitä... :-) -tässä ei ole enää peiliin katsomisen paikka, mutta sattuisiko jossain muualla yhteiskunnassanne olemaan mm. vain Yhteiskuntapolitiikka lehden julkaistessa kyseisen tuloksen aukottomana faktana.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat