Tavara-asema lanattava

Reilu vuosi sitten, 24.9.2016, kirjoitin tällä samalla palstalla seuraavasti: "Näyttää selvältä, että tavara-aseman siirto ei enää tule kysymykseen. Purkamisen kannatus on vahvistunut ja sitä löytyy jo yli puoluerajojen. Todennäköistä kuitenkin on, että asiassa tehdään kompromissi, eli tiehen tulee mutka ja tavara-asema jää paikoilleen. Tämä vaikeuttaa liikennesuunnittelua, heikentää turvallisuutta ja tuo kuluja.

Annan ilmaisen vinkin: lanatkaa tavara-asema maan tasalle. Kaikkia historiallisesti arvokkaitakaan rakennuksia ei vain voi säästää. Purkamisen salliva kaavamuutos pitäisi panna vireille heti ja hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä. Tätä mieltä oli myös 53% Tamperelaisen verkkoäänestykseen osallistuneista lukijoista."

Ja niinhän siinä kävi: mutka tehtiin, liikenne vaikeutui ja turvallisuus heikkeni. Tosin ratikkatöistä johtuvien ruuhkien takia tavara-aseman aiheuttamat haitat ovat vielä suuremmat, kuin vuosi sitten osasin odottaa.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Atanas Aleksovski kirjoitti samasta aiheesta mielipidekirjoituksen 4.10.2017 Tamperelaiseen. "Väliaikaisin ratkaisuin avatun Ratapihankadun uskottiin tuovan lisää apuja ruuhkiin. Toisin kävi. Uusi pullonkaula syntyi Tammelaan vanhan tavara-aseman kiertävän Ratapihankadun ja Vellamonkadun risteykseen. Jotta Ratapihankatu saataisiin toimimaan, vanha tavara-asema on purettava. Sen siirtäminen olisi maksanut kolmesta neljään miljoonaa euroa. Rahalle on parempaakin käyttöä. Yhdyskuntalautakunta voi kiirehtiä kaavoitusta. Liikennevaloilla asiaa ei korjata. Mahdollisten valitusten käsittelystä voi hyvän hallintotavan mukaan neuvotella eri oikeusasteiden kanssa."

Aleksovski puhuu asiaa. Demareiden ja kokoomuksen pitää nyt suurimpina valtuustoryhminä panna asiaan vauhtia ja osoittaa, että he pystyvät saamaan asioita eteenpäin. Jos näin ei käy, kertoo se sen, että kovassa nousussa oleva vihreät on saanut kaksi suurempaa ryhmää talutusnuoraansa.

Mitä nopeammin tavara-asema lanataan maan tasalle, sitä parempi!

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Kommentit (5)

Kommentit

Kaupungin kannattaa purkaa tavara-asema ja morkku mitä pikimmiten. Jonkinlaiset sanktiot seuraavat, mutta eivät ne varmaankaan ole ylitsepääsemättömiä. Tavara-aseman suojelupäätös oli kaikenkaikkiaan todella kummeksuttava teko. Nyt puskutraktorit laulamaan!

Helena Hartikainen

mieluummin vihreiden kuin aseveliakselin talutusnuorassa. On ihmeellistä, millaisella pakkomielteellä tavara-aseman purkua ajetaan. Sellaisikan ratkaisuja on, jossa sekä liikenne sujuu että rakennukset säilyvät. Toivottavasti asiaa miettimään palkattu konsultti osaa asiansa.

juhatjoki

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.