Paikalliset

Yllätys uusimmissa suunnitelmissa : Areena kasvamassa Suomen suurimmaksi

Ehdollinen osakassopimus toi Areenan toteutumisen jälleen ainakin askeleen lähemmäksi, vaikka rakentamispäätökset vielä puuttuvatkin.

SRV / Studio Libeskind

Tampereen Areena ja sen ympärillä oleva rakentaminen on kasvanut suunnitelmien edetessä.

SRV:n mukaan Areenaan kapasiteettia on kasvatettu niin, että sinne mahtuu urheilutapahtumissa 13 000 katsojaa ja muissa tapahtumissa jopa yli 15 000 katsojaa eli siitä tulisi Suomen suurin urheilu- ja tapahtuma-areena. Vielä viime kesänä ilmoitettiin ,että Areenan katsojakapasiteetti jääkiekko-otteluissa 11 500 ja muissa tapahtumissa 14 000.

Helsingin Hartwall Areena ilmoittaa kapasiteetikseen jääkiekko-otteluissa 13 400 ja muissa tapahtumissa 15 550.

Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi, jonka päällä areena ja kaksi tornitaloa sijaitsevat. Toisessa vaiheessa sijoittajaryhmä rakennuttaa pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Kokonaisuudessaan kohteeseen tulee arviolta jopa tuhat asuntoa.

SRV, LähiTapiola-ryhmä ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt muodostavat hankkeen sijoittajaryhmän tasaosuuksin. Tavoitteena on, että sijoittajaryhmä yhdessä Tampereen kaupungin kanssa muodostaa areenakonsortion, joka rakennuttaa monitoimiareenan ja harjoitushallin.

Lisäksi sijoittaryhmä rakennuttaa hankkeen muut osat eli asuintornit, hotellin, toimisto- ja liiketilat sekä pysäköintihallin. Kokonaisuuteen kuuluu myös kuuden asuinkerrostalon rakennuttaminen Ranta-Tampellaan.

Hankkeen kokonaisarvo sisältäen monitoimiareenan, kannen asuintornit, toimisto- ja liiketilat, hotellin sekä Ranta-Tampellan asuintalot, on yhteensä yli 500 miljoonaa euroa.

Eteläisen kannen ja areenan osalta rakennustyöt on tavoitteena aloittaa vuoden 2017 aikana. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan koko kokonaisuus olisi valmis vuonna 2023. Lopullinen aikataulu täsmentyy hankkeen investointipäätöksen yhteydessä.

LUE LISÄÄ: Uutistausta: Mitä pikavauhtia järjestetyssä areenainfossa itse asiassa kerrottiin... ja miksi?

Lisää aiheesta: 

Kansi ja areena kasvoivat Kruunuksi – Tästä on kyse suurhankkeessa16.4.2016 08.00
Isojen lukujen Kruunu – Näin paljon rakentaminen työllistäisi14.4.2016 15.45
Aarne Raevaara valitti Kansi ja areena -hankkeesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen3.1.2017 15.14
"Nyt voidaan keskittyä Hakametsän jäähallin alueen suunnitteluun" – Kansi ja Areena -hankkeen toteutussopimus ja yhteistyökumppani hyväksytty17.5.2016 09.28

Kommentit (2)

Kommentit

Tottahan uusi jäähalli on

Tottahan uusi jäähalli on rakennettava, että päästään tampereellakin pelaamaan Skoda-cupia. Onpa vanhanaikaista ja sisäsiittoista touhua. Tappiollinen hanke, kuten Aamulehti tänään kirjoitti. Mainitsi, että haltuunsa saamien arvioiden perusteella ensimmäiset kolme v. tappiollinen, mut eiköhän se senkin jälkeen ole joka ikinen vuosi tappiollinen. Tampereelta ja sen lähiympäristöstä puuttuu yli miljoona noin puolen tunnin matkan päässä olevaa asiakasta verrattuna Helsinkiin. Helsingissä Hartwall areena on joka ikinen vuosi jopa yli miljoona euroa tappiollinen. Tästä on kirjkoittanut Kauppalehtikin. Vaikka seinäjoet yms. ovat tamperetta lähempänä, niin miksi siellä suunnalla asuvat tulisivat tampereen tapahtumiin, jos kerran Helsingin alueeltakaan ei käy Hartwalilla tarpeeksi yleisöä. Ja tämä Hartwalin asiakaskunta sentään asuu puolen tunnin matkan päässä Hartwalilta. Seinäjoelta yms. paikoista kestää 2-10 tuntia tänne matka. Tampereen jäähalli ei tule toimimaan senkään vuoksi, että siellä ei ehditä järjestämään tarpeeksi tapahtumia, koska jääkiekkojoukkueita on kaksi. Harkimo on jälkikäteen sanonut, että oli onni, ettei Ifk siirtynyt Hartwalille, koska tapahtumia ei olisi ehditty järejestää niin paljon. Ratikka on viisas hanke, mutta tämä halli on täysin typerä hanke. Esiintyjät katsovat asiakaspotentiaaliakin, ja sitä ei tampereen jäähallilla ole!

Hieno juttu meirä uusi halli.

Hieno juttu meirä uusi halli.- Tehdään radan toiselle puolelle toinen. Hoki jyrää! Happamia on marjat näköjään pili-pali menestyjille.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat