Paikalliset

Kolumni: Suomi ansaitsee toivoa ja luottamusta!

-

Vietämme tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Suomi on hyvä maa asua ja elää. Voimme olla monesta asiasta ylpeitä ja kiitollisia. Yhteiskuntamme on rauhallinen, turvallinen ja demokraattinen. Suomessa on korkea elintaso, hyvä koulutus ja paljon mahdollisuuksia verrattuna moniin maailman maihin. Suomalaiset ihmiset ovat osaavaa ja rehellisistä väkeä. Olen ylpeä ja kiitollinen siitä, että olen suomalainen ja saan toimia kansanedustajana maamme juhlavuotena.

Kaikesta en kuitenkaan ole ylpeä. Erityisen surullinen olen siitä, miten 100-vuotias Suomi kohtelee jo valmiiksi heikommassa asemassa olevia kansalaisiaan kuten pienituloisia eläkeläisiä, opiskelijoita, vähävaraisia lapsiperheitä, työttömiä ja sairaita. Monessa kodissa juhlavuosi alkaa toivottomissa tunnelmissa hallituksen ajaman kovan leikkauspolitiikan seurauksena.

Samaan aikaan kun hallitus leikkaa pienituloisilta väestöryhmiltä, se antaa lisää niille, joilla on jo valmiiksi paljon. On poliittinen ja ideologinen valinta, että kaikkein rikkaimmat jätetään taloustalkoiden ulkopuolelle. Valinta on myös se, että leikkausten kautta tehtyjä säästöjä ei käytetä velkaantumisen hillitsemiseen vaan kalliisiin ja työllisyyden näkökulmasta tehottomiin verohelpotuksiin kuten lahja- ja perintöveron alentamiseen.

Suomen vahvuus on aina ollut se, että olemme pitäneet kaikki mukana ja osallisina yhteiskunnasta. Siksi myös juhlavuoden tunnus on sana yhdessä. Satavuotias Suomi ja suomalaiset ansaitsevat parempaa kuin mitä istuva hallitus tarjoaa. Ansaitsemme yhteiskunnan, joka luo osallisuutta, hyvinvointia ja toivoa huomiselle. Yhteiskunnan, joka satsaa lapsiin ja nuoriin ja, jossa jokainen voi ikääntyä ilman pelkoa ja huolta. Suomen, johon jokainen meistä voi kokea kuuluvansa.

Haluan toivottaa kaikille hyvää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa! Pidetään huolta toisistamme!

Sanna Marin

kansanedustaja (sd)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Kerrohan mihin te rahat

Kerrohan mihin te rahat kulutatte, verot maailmanennätysluokkaa palkoista, lisäksi autoista, bensasta, alkoholista ym. otetaan niin paljon veroja, että pitäisi riittää kaiken pyörittämiseen. Teidän jengi kerää asunnoilla ammattiyhdistyksen kautta valtavia summia ja automaatti nostaa tukia koko ajan ja me maksamme. Rakennettu totaalisen hyvinä aikoina ylimitoitettu julkishallinto. Nytkin ratikkaa varten yhtiö, joita ei kukaan valvo, ostetaan kalliilla, vaikka markkinoilta saisi asioita halvemmalla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat