Urheilu

Tero Pitkämäki ja Ari Mannio karsiutuivat keihään finaalista – näin kauas he jäivät

Loppukilpailussa heittää kolme tsekkiä ja kolme saksalaista – mutta vain yksi suomalainen

HELSINKI | Antti Ruuskanen selvitti tiensä Rion olympiakisojen miesten keihäänheiton loppukilpailuun ainoana suomalaisena. Tero Pitkämäen ja Ari Mannion olympiaurakka päättyi karsintaan.

Ruuskanen selviytyi jatkoon ensimmäisellä heitollaan, joka kantoi 82,20 metriä. Hän jätti kolmannen eli viimeisen heiton kylmästi väliin luottaen jatkopaikkaan. Karsintaraja oli 83 metriä. Ruuskanen oli lopulta karsinnan 11. paras eli toiseksi viimeinen jatkoon päässyt.

Pitkämäki heitti karsinnassa 79,56 ja Mannio 77,73. Heitot riittivät sijoille 21 ja 27, kun finaaliin pääsi 12. parasta.

Karsinnan ykkönen oli olympiakultaa puolustava Trinidad & Tobagon Keshorn Walcott, joka heitti 88,68.

Finaaliin meni myös kolme saksalaista (Johannes Vetter, Julian Weber ja Thomas Röhler) sekä kolme tshekkiä (Petr Frydrych, Jakub Vadlejch ja Vitezlav Vesley).

Walcottin, saksalaisten, tshekkien ja Ruuskasen lisäksi loppukilpailussa heittävät Japanin Ryohei Arai, Kenian Julius Yego, Ukrainan Dmytro Kosynskyy ja Argentiinan Braian Toledo.

Vuosi sitten MM-kultaa ottanut Yego selvitti karsinnan vasta viimeisellä heitollaan.

Oliko keihäsmiesten karsiutuminen finaalista yllätys?

ei
72% (246 ääntä)
Kyllä
28% (95 ääntä)
Ääniä yhteensä: 341

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Ylikuntoiset,alikuntoiset

Ylikuntoiset,alikuntoiset,vajaakuntoiset,huonokuntoiset. Jalkavaivaiset,selkävaivaiset,turistit,maskotit. Siinä suurinpiirtein suomen joukkue. Sitten noin 80,valmentajaa huoltajaa lääkäriä fysioterapeuttia, välinehuoltajaa,apuvalmentajaa,lajivalmentajaa,lajipäällikköä, vastuuvalmentajaa,johtajaa,päällikköä,ym kabinettiporukan kisaturistia.Vielä oma sääprofeettakin on mukana,säitä ennustamassa. Kyllhän tälläporukalla pari pistesijaa irtoaa.

Rahahanat kiinni huippu(?)

Rahahanat kiinni huippu(?)-urheilusta ja vapaa dopinginkäyttö-ohjelma! Mutta samalla jokainen örheilijä maksaa itse osallistumisensa ja treenaamisensa, tietysti! Saadaan huippusuorittajia ja rahat jää pakolaistulvaan..kin... On mahtava katsella härkämäisiä sporttaajia vetämässä satasen 8 sekuntiin ja pituutta 16 metriä - silmät keltaisina ja vaahto suusta valuen!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat