Paikalliset

Pirkanmaa Pride alkoi maanantaina - Mitä kuuluu välirikolle, Mikko Väisänen?

Setan Mikko Väisänen järjestää Pirkanmaa Pride-tapahtumaa Tampereella. Pride-nimikkeellä paikkakunnalla toimii myös Tampere Pride. Toimijatahojen erimielisyyksiä ei ole saatu vuoden aikana sovittua.

Pekka Ruissalo

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin ja asiaan keskittyvä Pirkanmaa Pride-tapahtuma alkoi Tampereella maanantaina. Tapahtumaa järjestää Pirkanmaan SETA. Viikko huipentuu lauantaina järjestettävään
Pride-marssiin, joka kulkee Tullikamarinaukiolta Laukontorille kello 15 alkaen. Luvassa on paljon muunkinlaista ohjelmaa.

Tampere Pride ja Pirkanmaa Pride on järjestetty vuodesta 2014 eri tapahtumina. Toimintatahojen välille kertyneet
erimielisyydet useammasta eri asiasta poikivat tuon lopputuloksen.
Miten on tänä vuonna, Pirkanmaan SETA ry:n toiminnanjohtaja Mikko Väisänen?
– Yhteistyötä yritettiin tehdä vuosina 2011 ja 2012, mutta siinä ei onnistuttu, Väisänen sanoo.
– Luin uutisesta, että Tampere Pride ry:n puheenjohtajaksi on valittu Heidi Mattila. Hän on ollut myös meidän toiminnassa mukana ja oli viime vuonna kantamassa Pirkanmaan Seta -lippua meidän marssin etummaisena. Olisi hauskaa, jos voisimme avata keskusteluyhteyden uudelleen, Väisänen miettii.

Sekaannusta aiheuttaa se, että Tampere-Pride- tapahtuma on hankkinut itselleen Pirkanmaan pride -verkkodomainin ja ohjaa siltä ihmisiä omalle Tampere pride -nettisivustolleen. Väisänen harmittelee, että Pirkanmaan Pridesta tietoa etsivät päätyvät nyt sille sivustolle.

– Meidän olisi pitänyt olla asiassa aktiivisempia ja ajoissa liikkeellä, Väisänen sanoo.

Muun muassa Tamperelainen uutisoi viime kesänä Pride-tapahtumiin liittyneen välirikon. Jutun voit lukea oheista linkkiä klikkaamalla.

Pirkanmaan Pride järjestetään 6.–11.6.

Tampere Pride järjestetään 21.–24.7.

TEKSTIÄ KORJATTU 9.6. kello 9:04: Täsmennetty domaineihin liittyvää tietoa sekä lisätty maininta Heidi Mattilasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Pride-kulkue muuttaa Tampereen bussiliikennettä, katso kuva8.6.2016 15.11
Lauantaivieras: Tarvitaanko Pride-marsseja?7.5.2016 10.00
Tampere Pride teki ison päätöksen tulevaisuudestaan14.7.2015 17.15
Pride-sanasota käy kuumana - Lue Tampere Priden vetäjän tulikivenkatkuinen vastaus19.7.2015 20.18

Kommentit (2)

Kommentit

Toises artikkelis sanottiin

Toises artikkelis sanottiin et 20000 sateenkaariihmistä Pirkanmaalla.voi mikä valhe.miks seta sanoo et ihmiset on biseksuaaleja kaikki heterot voivat kyllä ruveta homoiks mut anna olla jos joku julkisesti sanoo et olin homo ja muutuin heteroksi nousee hirvee meteli ja syytetään viharikokseksi. miks seta saa opettaa kouluissa nuorille poikkeavasta seksuaalisuudesta.ihmisen identiteeti ei voi olla pelkkä seksuaalisuus jos se on vain sitä kyllä on elämä köyhällä pohjalla. seksuaalisuus on vain yksi osa ihmisen elämää..yläasteikäiset eivät ole kykeneviä vastaanottamaan tälläisia asioita.on päivänselvää että lapsuuden vaikeat kokemukset ja suhteet vanhempiin vääristävät ihmisten seksuaalisuuden ei asiat vaikenemalla parane. kyllä yhteiskunta kannattaa sinuksi apulinjaa missä viipyy linja jossa homoudesta kärsivät saa apua koska eivät halua olla homoja. Usko ei aiheuta itsemurhia uskonollisuus ja ateismi kylläkin.. vapaus jota väitetään totuudeksi saa ihmiset pettymään todella pahasti nähtyään todellisen valhemaailman jossa rakkaus on muutettu pelkäksi seksiksi. pride ei edusta muuta kuin holttottumuutta . asioilla on aina kaksi puolta. kukaan ei ole täysin oikeassa. miksi asioista ei saa enää puhua ettei heti syytetä foobikoksi. nyt ihmiset saa olla ja tehdä mitä lystäävät ja silti ihmisten pahoinvointi menee yhä huonompaan suuntaan. ihminen jolla on isän rakkauden vaje muuttuu kun hän kohtaa taivaallisen isän rakkauden ja seurakunnassa terveitä rakentavia ihmisuhteita, ikävä kyllä tälläiset seurakunnat ovat kyllä hyvin harvassa. sodoman synti oli myös leivän yltäkylläisyys ja huoleton meno köyhää ja kurjaa hän ei kädestä ottanut. nyt on aika herätä auttamaan niitä jotka apua haluavat sano yhteiskunta asiasta mitä tahansa. missä ovat homojen chattipalstat joissa he etsivät muutakin kuin seksiseuraa. tiesistkö muuten että homojen sateenkaarilipussa on 6 väriä. Jumalan sateenkaaressa on 7 väriä.

Jokainen jeesuksesta ja

Jokainen jeesuksesta ja jumalasta paasaava on mieleltään rajoittunut.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat