Mustien autojen matkassa

Arhinmäen ankkurit

Vassareiden jarruketju: Jyrki Yrttiaho, Jaakko Laakso ja Pentti Tiusanen.

Jos vassareiden puoluejohtaja Paavo Arhinmäki pääsee ministerinä mustan Audin takapenkille, sitä voi pitää melkein ihmeenä. Syynä on se, että Arhinmäki otti puolueen neuvottelujoukkueen keskeisimmiksi pelaajiksi eduskunnan jättäneet taistolaiset Jaakko Laakson ja Pentti Tiusasen sekä ryhmän viimeisen änkyräkansanedustajan Jyrki Yrttiahon.

Taistolaiset eivät tähän asti ole hyväksyneet juuri muita ministeristöjä kuin Terijoen hallituksen. Lipposen sateenkarihallitusten aikaan 1990 -luvun puolivälin jälkeen puolueen eduskuntaryhmässä käytiin niin kovilla kierroksilla, että taistolaiset puhallettiin välillä jäähylle.

Porvarihallituksen ulkoministeri Alexander Stubb (kok) ja kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrynen (kesk) olivat kuin kissa ja koira. Paljon auvoisempia aikoja ei ministeriön sisälle ole luvassa myöskään Jyrki Kataisen (kok) pystytteillä olevassa ministeristössä.

Ulkoministeriksi on käytäväpuheiden mukaan palaamassa neljän vuoden tauon jälkeen Erkki Tuomioja (sd). Ellei yllätyksiä tapahdu, ääniharava Stubb joutuu tyytymään kakkospaikkaan, EU- ja kehitysministerin salkuun.

Ykkösministeriksi noustessaan Tuomioja tuskin unohtaa eduskunnan muutaman kuukauden takaista kyselytuntia. Stubb kehui korjanneensa Suomen USA:n suhteet, kun ne hänen mukaansa Tuomiojan jäljiltä olivat retuperällä.

Yritys päättyi sen verran nolosti, että Stubb joutui kääntämään takkia ennätysnopeasti ja syömään sanansa pääministeri Mari Kiviniemen (kesk) puututtua peliin.

Hallituksesta jääneet persut valtasivat korvikkeeksi eduskunnan kalakerhon. Lainsäätäjän tuolilta tipahtaneen Erkki ”Susi” Puoliaisen tilalle uudeksi puheenjohtajaksi nousi tähän asti vain maahanmuuttajille verkkoja laskenut Jussi Halla-aho.

Sivustatukea kerhon johtokunnassa antaa kaksi muuta persua, perhokalastaja Pertti ”Baskeri” Virtanen ja tuore kansanedustaja Olli Immonen.

Puhemies Ben Zyskowiczin (kok) puhemieskausi jää onneksi lyhyeksi, sillä se on jo nyt tullut veronmaksajille kalliiksi. Zysse pisti talon tupakoitsijat niin tiukalle, että arkkitehtien kalliilla rahalla lisärakennuksen puolelle suunnittelema tupakkahuone joudutaan muuttamaan muuhun käyttöön.

Tilapäispuhemiehen pääoven läheisyyteen julistamaa tupakointikieltoa virastomestarit pystynevät vielä valvomaan, mutta miten saadaan kuriin talon takapuolen sisäänkäyntiä käyttävät? Ovelta on säästösyistä poistettu vahtimestari. Nähtäväksi jää, miten kuuliaisia Eduskunnan kirjastossa asioivat opiskelijat ovat uusille tiukennetuille määräyksille.

Mustien autojen matkassa

Kommentit (4)

Kommentit

Höpö-höpö, iso mies! Niin

Höpö-höpö, iso mies! Niin olisi mummoni juttuasi kommentoinut. Olen kuullut ihmisten pyrkivän eroon turhasta kulutuksesta ja tavarasta. Jotkut yrittävät selviytyä sadalla hyödykkeellä. Mahtaisiko toimittaja "laadun kärsimättä" pärjätä sadalla sanalla. Viileän pyhäpäivän lämmikkeeksi "toimitin" Audimiehen tekstin uudelleen. Koneeni ilmoittaa, että juttuun jäi 99 sanaa. Ovatko faktat kohdallaan? Arhinmäki päässee mustan Audin takapenkille. Se on melkein ihme, kun hallitusneuvotteluissa ovat taistolaiset Laakso, Tiusanen, Yrttiaho. Taistolaiset ovat hyväksyneet Terijoen hallituksen. Lipposen sateenkaarihallitus puhalsi taistolaiset jäähylle. Stubb ja Väyrynen olivat kuin kissa ja koira. Samaa on luvassa myös Kataiselle. (Väyrynen ei liene hallituksessa?) Ulkoministeriksi palaa Tuomioja, joka ei unohda. Stubb korjasi Suomen USA:n suhteet ja käänsi takin. Kiviniemi puuttui peliin. Eduskunnan kalakerhon Pulliaisen tilalle uudeksi puheenjohtajaksi nousi Halla-aho, johtokunnassa Virtanen ja Immonen. Zyskowiczin puhemieskausi jää lyhyeksi. Se on jo nyt tullut veronmaksajille kalliiksi. Zysse pisti talon tupakoitsijat tiukalle. Tupakointikieltoa virastomestarit pystynevät vielä valvomaan. Miten kuuliaisia Eduskunnan kirjastossa opiskelijat ovat?

Jopa nyt on eväät vähiksi

Jopa nyt on eväät vähiksi menneet, kun koipussista täytyy jälleen vääntää esiin taistolaispeikkokin. Kunnon porvarin mielestähän kokoomusvetoista politiikkaa ei voi kukaan kunnon politiikko vastustaa.

Entisiä taistolaisia taitaa

Entisiä taistolaisia taitaa löytyä lähes jokaisesta eduskuntapuolueesta, liikepankkien ja yritysten johdosta eikä tuo ole elämisen ja tekemisen tahtia haitannut. Jos ihminen toimii omien periaatteidensa mukaisesti eikä suostu hyväksymään markkinavoimien vapaata mylläämistä, niin heti heilahtaa kokoomuksen tai muun porvarin leimakirves. Porvarille markkinavoimat ovat se autaaksi tekevä voima, jonka itse itsensä korjaavaan voimaan porvari uskoo kuin pukki suuriin sarviinsa. Käytäntö on vain osoittanut, että ilman säätelyä ja rajoituksia markkinavoimien temmellys tulee veronmaksajille todella kalliiksi. Finanssikriisin hoidossa esimerkiksi liikepankkien velat kuin sosialisoitiin veronmaksajille, mutta omistusta ei. Friedmanin perilliisten opit eivät toimi elävässä elämässä ja tämän ovat havainneet veronmaksajat omassa kukkarossaan. Taistolaisuudella ei ole tämän markkinatalouden rappiotilan toteamisen kanssa mitään tekemistä.

Mukava lukea aamutuimaan

Mukava lukea aamutuimaan asiaa Audimiehen revityksen sijasta. Kiittäen MV

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet