Rahan Perässä

Tuloja pitäisi olla 30.000 euroa

Tilastokeskuksen tietojen perusteella reippaasti yli puolet suomalaisista kotitalouksista voi hyvin ja on ilman taloushuolia.

Päivi Tuovinen

Suomalaisen hyvinvoinnin ja jatkuvien talousongelmien välinen raja kulkee 30.000 eurossa. Jos kotitalouden vuositulot ovat tämän alapuolella, riskinä ovat jatkuvat talousongelmat. Kaikkein suurimmissa vaikeuksissa olevien kotitalouksien tulot on keskimäärin 23.000 euroa ja toistuvissa ongelmissa olevien vuositulot vajaat 28.000 euroa. Koko väestön keskimääräiset tulot ovat 38.500 euroa. Tilastokeskuksen tietojen perusteella reippaasti yli puolet suomalaisista kotitalouksista voi hyvin ja on ilman taloushuolia. Toimeentulemisen ja varakkuuden välisenä erona suomalaiset pitävät myös 30.000 euroa. Jos henkilö ansaitsee vähintään 60.000 euroa vuodessa, häntä pidetään varakkaana.

Noin 23.000 euron vuositulot merkitsevät yhden henkilön kuukausipalkaksi muutettuna noin 1.840 euroa kuukaudessa. Suomalaisten keskimääräinen kokonaisansio on kuitenkin 2.876 euroa eli noin 1.000 euroa enemmän kuin jatkuvissa vaikeuksissa olevien perheiden tulot.

Kuukausimenoista selviämisen (http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/12/29/600-000-kotitaloudessa-raha-... ) rajana olevat 30.000 euron vuositulot merkitsevät yhden henkilön kuukausipalkaksi muutettuna noin 2.400 euroa. Tämän mukaan vaikeuksissa oleva kotitalous vapautuisi ongelmistaan, jos se kykenisi hankkimaan noin 600 euron lisätulot kuukaudessa. Näin ollen kotitalouksien tulojen pitäisi asettua 2.500 euron tuntumaan.

Varakkuus alkaa 60.000 eurosta

Sampo Pankin vuonna 2009 tekemän tutkimuksen (http://www.taloussanomat.fi/raha/2009/04/15/nailla-tuloilla-olet-varakas... ) mukaan suomalaiset pitävät henkilöä varakkaana, kun tämän tulot ylittävät 60.000 euroa vuodessa tai hänen asuntonsa arvo ylittää 300.000 euroa ja hän ajaa yli 50.000 euron arvoisella autolla. Kyseessä ovat suomalaisten mielikuvat varallisuudesta.

Tutkimuksen perusteella voi päätellä, että varakkaaksi mielletään henkilö, jonka tulot ovat noin kaksinkertaiset kohtuulliseen elämiseen tarvittaviin tuloihin verrattuna.

Jatkuvissa vaikeuksissa olevan köyhän tulot ovat siten noin kolmannes varakkaana pidetyn henkilön tuloista.

A-P. Pietilä on Suomen Lehtiyhtymän kaupunkilehtiryhmän johtaja, pääkaupunkiseudun suurten kaupunkilehtien vastaava päätoimittaja ja pitkäaikainen taloustoimittaja. Hän on seurannut rahoitusmarkkinoita kolmekymmentä vuotta, kirjoittanut pari tuhatta lehtijuttua ja kymmenkunta kirjaa. Hän sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2009.

Rahan perässä -blogissa seurataan rahavirtoja, talouden liikkeitä ja ennen kaikkea kenen taskuissa rahat ovat.

Rahan Perässä

Kommentit (61)

Kommentit

Valhe, emävalhe ja

Valhe, emävalhe ja tilastotiede opetettiin meille aikanaan. Keskimäärin on hyvä olla, jos toinen käsi on pakastimessa ja toinen kuumassa uunissa. Yksittäinen ihminen ei pärjää, jos tulot on 600e/kk tai alle. Tälläisiä ihmisiä on Suomessa kymmeniä tuhansia ja heille tilastot on kaukainen sumu. Suomen eliitti sanoutuu irti näistä oikeista ihmisistä, koska pelkäävät näkeä köyhyyttä. Poliittinen eliitti suorastaa pakenee totuuksia, kun aina kierretään köyhän kulmat. Pietilän palkka lienee jossain 10-15.000 euroa kuussa, kyllä siinä kelpaa kirjoitella tilastoista. Mutta Keravan asunnottomat ja vammaiset ei oikein herroja kiinnosta, kun on kiire Golffaamaan kavereitten kanssa.

Sain alle 6700 euroa viime

Sain alle 6700 euroa viime vuonna. Siinä oli Kelan korvaukset ja kesälomakorvaukset vuodelta 2006. Ei siinä kaikki. Olen kuulemma saanut potkut työstäni oltuani vasta 23. 8. 2006 lähtien sairaslomalla. Outoa on tietenkin, että en tiennyt saaneeni potkuja. Enkä sen paremmin työnjohtajan vaihtuneen taas. Mikä ei nyt sinänsä ole yllätys. Enkä ole saanut muita työtarjouksia kuin entiseen työhöni. En vaikka vakuutusoikeuden työkyvyttömyyshakemukseni hylkäyspäätöksissä on selvästi todettu, etten pysty enää entiseen työhöni sen ja sen ja sen lääketieteellisen sairauden vuoksi. Mitkä paperit olen näyttänyt ja antanut kopiot työterveyslääkäreille. Siis kahdelle työterveyslääkärille. Kelankin pitäisi kuulemma tarjota tällaiselle pitkäaikaissairaalle ihan vuoden sisällä kuntoutusta. Ymmärrän toki miksi ei annettu. Mitä kuntousta on henkilölle jota ei voida leikata koska hän halvaantuu samantien. Koska on avattu nuppini ja todettu, ettei voida leikata. Mutta Tapiolaa ei kiinnosta näiden faktojen vuoksi antaa työkyvyttömyyseläkettä. Ne tietää faktat Tapiolassa. Ne ei vaan piittaa. Ei silti. Eläkkeeni tulisi olemaan niin pieni ettei sillä elä kukaan Helsingissä. Miksen muuta? Äitini sattuu olemaan Helsingissä vanhainkodissa. Riittääkö syyksi? Riittääkö syyksi että kulkuyhteydet ovat hyvät äitini luo? Minulle riittää.

Heitä on satoja tuhansia.

Heitä on satoja tuhansia. Siis ihmisiä jotka ovat EU:n köyhyysrajan alapuolella. Peräti melkein 800 000 Suomessa. Ihmettelin vuonna 2000 tyhmänä miksi kaveri söi kaalilaatikkoa melkein joka päivä. Pitikö hän siitä. Siis kun olimme puutyön peruskurssilla. Kaverini kertoi, että kaveri on saanut sapuskat jostain. Ymmärsin, enkä kysynyt tyhmiä toisten. Enhän minä halunnut loukata turhanpäin. Mutta ymmärrän minä toki, että sairaita halutaan potkia päähän. Nehän ei tee mitään elantonsa eteen. En tule minäkään tekemään. Ellen halua päästä hengestäni. Enkä halua.

Itse olen n.s. ikävammainen -

Itse olen n.s. ikävammainen - täytin eilen 61v. ja olen lisäpäivillä, joka tarkoittaa juuri kuvaamaasi "toinen käsi pakastimessa, toinen uunissa". Kuukausitulot ovat iänikuisten, pienten tulojeni perusteella n. 600 e/kk. Indeksikorotuksia, eikä mitään vastaavaa tuohon ei ole koskaan tullut. Kukaan poliitikkokaan ei meitä lisäpäiväläisiä ole huomioinut. Kävin muutamien kanssa juttelemassa vaalien alla, silloin oltiin hyvin höveleitä, mutta eipä ole sen jälkeen mitään kuulunut. Että se niistä poliitikkojen asioihin vaikuttamisesta. Omaa etuaan ajavat jokainen, muista välittämättä!

Oman kaksion omistajana

Oman kaksion omistajana mieheni kanssa varmaan katsotaan hyvin toimeentulevaksi, vaikka 1994 oli tulomme alle köyhyysrajan, koska palkankorotuksia jäädyttivät valtiolla, sekä lapsilisiä leikkasivat, joten oli mentävä töihin, mistä ei saanut edes riittävää palkkaa. Kuka mahtoi keksiä sellaista "pilkkahintaista" työllistämistyötä? On saanut aikaan meikäläisestä työkyvyttömän jo noin 51 v. Vaikka en ole itse mitenkään edistänyt aineilla, vaan hoitanut kuntoani.

Joo, tällaista. Omaisuutta

Joo, tällaista. Omaisuutta ei saa olla. Joskus 7 vuotta sittten todettiin noiden virkaili- joiden kanssa ;jos sinulla (mies) on enemmän kuin housut (omat) jalassa, , et todellakaan saa MITÄÄN tukea. Omaisuus on ns. kiviriippa. Jossain ylhäällä hierarkiassa on iskostunut käsite, jossa ns. omaisuus on HELPOSTI KÄTEISEKSI muutettavaa rahaa. Näin ei todellakaan ole.

No onhan se helppoa sinänsä,

No onhan se helppoa sinänsä, mutta sen jälkeen olet asunnoton. Eli olet syvemmällä kusessa kuin aiemmin. Kuulemma suomalaisten omaisuus on pääosittain asunnon omistamista. Aika pakollistakin asunnon omistaminen on maassa missä on niukasti vuokra-asuntoja.

Vuonna 2009 alle 10 000 euron

Vuonna 2009 alle 10 000 euron vuosituloilla olevia tulonsaajia oli maassamme 1 038 000 ja näistä alle 5 000 euron vuosituloilla 485 000. Miten näin suuri joukko suomalaisia pysyy edes hengissä, jos alle 30 000 euron vuosituloillakin on vaikeuksissa? Ja olisiko ns. hyvinvointiyhteiskunnassa tarvetta remontille? Ihan pelkällä pintaremontilla tuota "niin sanottua" ei taida saada pois. Keinoja linkissä: http://vaalit.vasemmisto.fi/vaaliohjelma.html

Sen mahdollistaa se, että on

Sen mahdollistaa se, että on jotain tilillä. Tai myy jotain, jos on jotain myytävää. Tai, että suku auttaa. Sukuni kysyi: Mikä tilanne vuonna 2010 alussa. Sanoin pärjääväni vuoden, jos ei myönteistä työkyvyttömyyseläke päätöstä tule. Ei tullut. En tosin sanonut, että olisin kusessa siitä huolimatta. Siis vaikka tulisi. Menot ovat kaksinkertaiset "tuloihin" nähden. Minä tosin sain 511 euroa työttömyyskorvausta (-20% veroa) ja 120 euroa vuokratukea kuukaudessa. Siis Helsingissä. Naapurini tosin on kateellinen - tai oikeastaan ihastunut keittiööni. Se on ihastunut minuun. En päästänyt muualle. Se on koristesahattu. Tein sen vuosia sitten kun olin terve. Vituttaa edes ajatella, että olin joskus terve. Nyt voi tehdä jotain jos olen pirteä ja ottanut kipulääkkeitä. Siis naapurit luulevat minua vielä terveeksi! Enkä minä rupea kertoilemaan sairauksistani "näin nuorena". Enkä muuten myöhemminkään. Viimeksi olin kapakassa toissa viikonloppuna kun naapuri pyysi parille kaljalle. Menin ja kaduin kapakassa kun kaveri kehuskeli minua melkein kitaranrakennuksen neroksi! Tai sinne päin. Sai olla nolona.

VALHE, EMÄVALHE, TILASTO.

VALHE, EMÄVALHE, TILASTO. Siinä tämä syy, seuraus, tms. Pirruuttmmme selviäm- me kaikesta huolimatta. Kiusallakin.

Tässä on se ero myös että ne

Tässä on se ero myös että ne ketkä tienaa sen 25-30te/vuosi on työssäkäyviä. Heillä on usein enemmän kulujakin silloin, monelle auto on välttämätön ajan säästämisen väline myös eikä vain siksi että työmatka olisi pitkä. Meillä esimerkiksi on Espoossa on työpaikka olarinluomassa ja sinne bussilla ja kävelleen yhteensä menee aikaa tunti-reilutunti! Autolla sen ajaa ajaa alle 10 minuutissa ja 5 minuutissa jos ei tarvitse olla liikennevaloissa. No kannanko minä ruokassit taas työpäivän jälkeen bussiin vai kävelenkä niitten 2km, autolla hoituu 5min ne matkat. Joo ei ole ilmaista, maksaa mulle noin 300e/kk kun laskee mukaan vuodessa tulevia muitakin kuluja mukaan. Asuminen maksaa 400e/kk eli 700e on mennyt rahaa autoon ja asumiseen ja nettopalkka on 1000e/kk eli käteen jää 300 mistä ostetaan ruoka, maksetaan sähkölaskut ja parit muut pakolliset laskut. Ei tälläisiä menoja ole niillä ketkä elää tukien varassa tai ainakaan joudu maksamaan niitä. Kyllä se hyvin rajoilla menee että kannattaa tehdä työtä. SILTI vielä kilpailutetaan, en ymmärrä mistä vielä voisi säästää mutta kaippa nuo herrat tammipöydän takana tietää jotakin mistä en ole koskaan kuullutkaan.

Onhan ajattelutapa. Ei tukien

Onhan ajattelutapa. Ei tukien varassa tai muuten pienien tulojen varassa eläviltä mihinkään häviä asumis-, auto-, tai muut kulut. Heidän on ne myös maksettava. Auto on monelle välttämätön kulkupeli läntisellä uudellamaalla, koska täällä ei ole samanlaista julkista liikennettä kuin pääkaupunkiseudulla. Lähimmälle bussipysäkille voi olla useiden kilometrien matka ja siitä pysäkiltä voi mennä vain kerran päivässä bussi, jolla pääsisi esim. kauppaan. Terveyspalveluihin ei välttämättä pääse edes bussilla. Asuminen ei ole ilmaista täälläkään.

Toivottavasti ihmiset

Toivottavasti ihmiset äänestävät aktiivisesti tulevissa vaaleissa ,että saadaan suunnan muutos vihdoin aikaan. Suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ollaan romuttamassa kovaa vauhtia ellei veroeuroja ohjata jo tässä vaiheessa suomalaisille avun tarvitsijoille.

Tämän kirjoituksen faktapohja

Tämän kirjoituksen faktapohja on valheiden tasolla. Suuri osa suomalaisista ei tienaa edes puolta tuosta "kaikkein suurimmissa vaikeuksissa olevien" rahasta. Koko tekstissä ei ole otettu tätä ryhmää ollenkaan esille, mikä on jo faktojen vääristelyä ja valheellista tämänkaltaisessa tekstissä, todistettavasti vaikka oikeussalissa asti. Miltä mahtaa tuntua, kun joutuu olemaan paljon oikeussalissa todistettavien valehtelijoiden kanssa tekemisissä? Tämä on nimittäin täyttä totta nykypäivänä näiden asioiden kanssa, aivan todistettavasti.

Toisena pienituloisena

Toisena pienituloisena käsitän asian aivan eri tavalla, joten en pidä valheiden tasolla faktaa. Ennemmin on tarkoitettu kaikkia alle 30 000€/v:ssa ansaitsevia. Itsekin raittiina ja kuntoani hoitavana naisena olen stressattu työkyvyttömäksi riittämättömän tulon takia. Työttömänkin pitäisi saada ainakin 1000€/kk:ssa yksinäisenä ja asumistukea lisäksi, mikäli asumismenot ovat suuret.

Jokainen on oman onnensa

Jokainen on oman onnensa seppä,jos ei tässä hyvinvointi maassa menesty niin pitää katsoa itseensä peilistä.Ilmainen koulutus,starttirahat yrittämiseen,mahdollisuus tehdä jopa kahta työtä ja niin edelleen.Menkää selittämään Intian slummeihin miten väärin teitä Suomen köyhiä käsitelleen kun ei kukaan auta ja mahdollisuuksia ei ole.Realismi ja korvien väli kuntoon niin kyllä pärjää.Saatanan tunarit sanon minä lainataakseni suurmiehen sanontaa.

Et taida itse joutunut

Et taida itse joutunut mainitsemaasi tilanteeseen. Suurmiehen lainaaja. Minä olen ihana, hurmaava, vittumainen, karismaattinen ja kaikkea. Miksen ryhtynyt eduskuntavaaliehdokkaaksi? Ai niin. Kukaan suomalainen ei arvosta niitä paskanpuhujia. Tai muutama tyhmyri.

Työttömän

Työttömän sosiaalietuudet: Peruspäiväraha/työmarkkinatuki on 25,63 euroa päivältä, ja sitä maksetaan 5 päivältä viikossa. Peruspäivärahaa voi saada jäädessään työttömäksi, ellei saa ansiosidonnaista päivärahaa, ja siihen eivät puolison tulot vaikuta. Työmarkkinatukeen ne ja vanhempien tulot vaikuttavat. Työmarkkinatukea maksetaan ensi kertaa työtä etsivälle tai yli 500 päivää ansio- tai peruspäivärahaa saaneille. Ilman lapsikorotuksia peruspäivärahan/työmarkkinatuen suuruus on keskimäärin 551 euroa kuukaudessa. Aktivointilisä nostaa tämänhetkisten päätösten mukaan tukea 4,41 euroa/päivä ja Sata-komiteasta tulossa olevan esityksen mukaan 6 euroa/päivä. Aktivointilisä nostaa tuen siten keskimäärin 651 euroon kuukaudessa ja uuden korotuksen kanssa keskimäärin 671 euroon kuukaudessa. Tukea korotetaan huollettavina olevien alle 18-vuotiaiden lasten perusteella. Lapsikorotus on yhdestä lapsesta 4,86 euroa/päivä, kahdesta lapsesta yhteensä 7,13 euroa/päivä ja kolmesta tai sitä useammasta lapsesta yhteensä 9,19 euroa/päivä.

Yksi tärkeä asia unohtui

Yksi tärkeä asia unohtui tuosta sinun laskelmastasi. Se että noista tuista maksetaan vähintään 20 % veroa, siis vähintään eikä yhtään sen alle. Ilman lapsikorotuksia peruspäivärahan/työmarkkinatuen suuruus on keskimäärin 551 euroa kuukaudessa. Eli 551€ - vero (20 % ) 110,20 € = 440.80 € Netto. Aktivointilisä nostaa tämänhetkisten päätösten mukaan tukea 4,41 euroa/päivä ja Sata-komiteasta tulossa olevan esityksen mukaan 6 euroa/päivä. Aktivointilisä nostaa tuen siten keskimäärin 651 euroon kuukaudessa ja uuden korotuksen kanssa keskimäärin 671 euroon kuukaudessa. Eli 671 € - vero ( 20 % ) 134.20 € = 536.80 Netto

Kyllä se vaan on 20%.

Kyllä se vaan on 20%. Ainakin Kanta-Hämeesä. Ja ainakin itselläni on tällä hetkellä. En tiedä mistä verottajalta tuollaisia lukuja olet saanut, mutta ei ne pidä paikkaansa.

Kukaan ei voi olla työtön

Kukaan ei voi olla työtön Suomessa kun työtä vieroksuva tai muuten vaan tyhmä tai valkkari työpaikoista.Kyllä noi tuet olisi jo ylellisyyttä Intian slummeissa työmies.

Slummit,

Slummit, kaupunkiväestö Slummilla tarkoitetaan asutusta, jossa väestöllä on riittämättömät asuin. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi puhtaan veden ja sanitaation puutetta sekä asuntojen huonoa laatua. Tilastossa slummissa asuvaksi määritellään kaupunkiväestö, jonka kohdalla ainakin yksi seuraavista ehdoista täyttyy: ei puhdasta vettä, ei kunnollista sanitaatiota (viemäröinti, käymälä), liian paljon ihmisiä (enemmän kuin 3 henkeä per huone) sekä asumuksen rakentaminen kestämättömistä materiaaleista. t.työmies

Voisiko olla ns

Voisiko olla ns hyvinvointivaltion slummi sitten? Pienituloisia, työttömiä, paljon ongelmista kärsiviä ihmisiä laitettu asumaan keskenään jne. Henkinen hyvinvointi ei ole kiinni aina siitä onko puhdasta vaan ympäristö saa sen aikaan eli ihmiset, työ ja lukemattomat muut asiat.

Tuloerot Euroopan

Tuloerot Euroopan maissa Suomen tuloerot kansainvälisessä vertailussa Tässä katsauksessa kuvataan Euroopan maissa vallitsevia tuloeroja, pienituloisuutta ja asuinoloja tuoreimpien tutkimustietojen perusteella. EU:n tulo- ja elinolotutkimus, jonka tiedot kerättiin vuonna 2008 (EU-SILC2008), sisältää runsaasti aineistoa EU:n 27 jäsenmaan sekä Islannin, Norjan, Sveitsin, Kroatian ja Turkin tuloista ja elinoloista. Tulotiedot ovat pääasiallisesti vuodelta 2007 ja tulokäsite vastaa kotitalouden käytettävissä olevien rahatulojen käsitettä. Sveitsi, Kroatia ja Turkki on jätetty seuraavassa tarkastelun ulkopuolelle, sillä niistä ei kaikkia tietoja ole saatavilla. Gini-kertoimella mitaten pienimmät tuloerot havaittiin Sloveniassa, Slovakiassa ja Ruotsissa. Tuloerot olivat suurimmat Portugalissa, Bulgariassa, Romaniassa ja Latviassa. Kaikki Pohjoismaat kuuluivat pienten tuloerojen maihin (taulukko 4.1). Myös Suomi kuuluu edelleen pienten tuloerojen maihin pienituloisuuden (at risk of poverty rate) viimeaikaisesta kasvusta huolimatta. Maiden väliset tulotasot vaihtelevat voimakkaasti. Kotitalouksien ekvivalenttituloja tarkasteltaessa korkeimmat tulotasot löytyvät Keski- ja Pohjois-Euroopan maista: Luxemburgissa on suurimmat tulot ja Norjassa toiseksi suurimmat. Matalimmat tulotasot vallitsevat Itä-Euroopan maissa Sloveniaa lukuun ottamatta. Välimeren maissa tulotaso on Euroopan keskitasoa. Suomessa on eurooppalaisittain keskitasoiset tulot, tulotaso on vertailumaiden 14. korkein. Suomen mediaanitulotaso on viisinkertainen Romanian vastaavaan verrattuna. Luxemburgin mediaani on lähes kaksinkertainen Suomen mediaaniin verrattuna. Ruotsissa ja Tanskassa mediaanitulot ovat 7–10 prosenttia korkeammat kuin Suomessa, Norjassa 40 prosenttia korkeammat. Luxemburgin pienituloisuusraja on korkeampi kuin 17 muun maan mediaanitulojen taso, mm. Suomenkin mediaanitulo oli hieman Luxemburgin pienituloisuusrajan alapuolella. Tulotaso ja tuloerot vaihtelevat valtavasti eri suuntiin, mitään yhteyttä niiden välillä ei voi nähdä. Tulotaso oli jokseenkin samalla tasolla pienten tuloerojen Slovakiassa ja Tšekissä ja suurimpien tuloerojen maissa Latviassa, Romaniassa ja Bulgariassa. Euroopan rikkaimmissa maissa Norjassa ja Luxemburgissa on pienet tai keskitasoiset tuloerot. lähde. tilastokeskus

starttiraha..mielenkiintoinen

starttiraha..mielenkiintoinen,jos esim.perustan starttirahalla yrityksen ja minulla on paljon ystäviä ,sukulaisia töissä voiko ketä vaan näistä pienen paperin pyörittelyn jälkeen uutena omistajana hakea taas uutta starttirahaa ja näin se homma pyörisi?

hei, se raha on

hei, se raha on työttömyyskorvauksen suuruinen. et tule rikastumaan sillä. ei samaan firmaan/yritysideaan saa kuin sen 6kk ajan. eli saat n. (600e x 6 kk) - 20% ennakkovero. eli yhteensä rikastut 480 x 6 = 2880 e . Eli perusduunarin kuukausipalkan verran. samaan aikaan teet töitä 24h firmasi velvoitteiden parissa; hankit asiakkaita, siivoat, laskutat, teet hankkimasi työt, kouluttaudut, kannat riskit, maksat yeliä+vakuutuksia, ennakkoveroja, tilanvuokria, lainanlyhennyksiä, tuotekehittelet, liiketoimintasuunnittelet, haet rahoitusta, etsit sopivaa työntekijää, tilaat tavaraa ja purat ne, pidät varastokirjanpitoa ja johdat logistiikkaa ja muuta pientä mitä palkkatyössä ei tarvitse tehdä. jos et 6kk aikana ole saanut kassavirtaa toimimaan (mikä vaatii normaalisti 2-3 vuotta) on vastuu sinun. mielestäni starttiraha on mitätön kaiken tämän rinnalla. esim työtön saa enemmän rahaa, vaikka aloittava yrittäjä on yleensä käytännössä työtön, koska toimintaa ei vielä ole. kuka teistä polkaisee yllämainitut ensimmäisenä päivänä käyntiin niin että uusi nokia syntyy- veikkaan ettei kukaan..

MC3: "Tässä on se ero myös

MC3: "Tässä on se ero myös että ne ketkä tienaa sen 25-30te/vuosi on työssäkäyviä. Heillä on usein enemmän kulujakin silloin, monelle auto on välttämätön ajan säästämisen väline myös eikä vain siksi että työmatka olisi pitkä." Kuinka nämä työttömät, lomautetut, syrjäytyneet työikäiset jne. sitten etsivät itselleen työtä, toimeentuloa, terveyttä ja hyvinvointia, jos tulot ovat 5-10 000 €/vuodessa? Jos ei ole varaa autoon? Jos julkista liikennettä ei ole? Uusimaa on laaja alue ja täällä on paljon haja-asutusalueita ja kuntia, joissa ainoa liikenneväline on oma auto tai omat jalat. Jalkaisin reissuaminen on hitaanpuoleista ja oman auton käyttö näillä polttoaineiden hinnoilla kaikkea muuta kuin halpaa ja kätevää. Moni pitää itseään oikeistolaisena, mutta on yllättynyt vaalikoneista saamistaan tuloksista. Kaikille kaikkea -loveen langenneet suurpuolueet ovat ilman eroja, ilman linjoja. Dipadaapahöttöä. Kyllä kansa tietää -populismia. Television vaalitentissä jauhetaan euroalueen kriisistä. Toreilla ja ostoskeskuksissa hihasta tulevat nykimään ne puoli miljoonaa alle 5000 euron vuosituloilla elävää, hyvinvoinnistaan huolestunutta tai sen jo menettänyttä. Hoitojonosta toiseen palloteltua ja luukulta toiselle ohjattua. Heille on vaikeaa puhua toivosta ja pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta, josta on enää rippeitä jäljellä. Arkitodellisuus karistaa vaaleanpunaiset lasit silmiltä. Tilalle saattaa nousta jotain tummemman punaista. http://johanna.vas.fi/

Kukaan ei saa alle 5000euroa

Kukaan ei saa alle 5000euroa Suomessa,siitä kyllä tukiviidakko pitää huolen.

Johanna, mielenkiintoinen

Johanna, mielenkiintoinen väite tämä "Moni pitää itseään oikeistolaisena, mutta on yllättynyt vaalikoneista saamistaan tuloksista. " Saisit hieman perustella. Mistähän se johtuu kun minulla tuppaa käymään päinvastoin. En pidä itseäni ollenkaan "oikeistolaisena" mutta silti pidän monen "oikeistolaisen" koneissa antamia vastauksia oikeampina tai muuten paremmin enemmistön ongelmia pitkässä juoksussa ratkaisevina.

Tilastokeskuksen tilastoissa

Tilastokeskuksen tilastoissa tulonsaajat tuloluokittain 2009 http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html#tulonsaajat Kovin moni etuus ei ole verovapaa. Esim. lapsilisästä ei pidätetä veroa, mutta toimeentulotukea haettaessa lapsilisän osuus vähennetään, jolloin verovapaudesta ei ole enää paljoakaan iloa. Suurin osa opiskelijoista kuuluu tähän tuloluokkaan. Opintoraha eli opintotuki ilman lainaosuutta on enintään 298 €/opintokuukausi (korkeakouluopiskelijat, muilla alhaisempi) ja asumislisä enintään 201,60 €/kk.

Ylempi toimihenkilö:

Ylempi toimihenkilö: Väitteeni on tältä osin vain omin korvin kuultua ja väitteen takana oleva "tilasto-otanta" ei luonnollisestikaan ole niin suuri, että voisin mistään laajemmasta edes yrittää puhua. Kyse on siis vain yksittäisistä ihmisistä.

Tuloerot ovat kasvaneet

Tuloerot ovat kasvaneet Suomessa kaikkein eniten Euroopan maissa viimeisinä neljänä vuonna, kiitos oikeistohallituksen. Mitäs sanoo anonyymi, jolla ilmeisti saattaa olla taloudellisesti asiat hyvin, mutta henkisellä puolella on paljon korjaamisen varaa. Vuoden ollut ansiosinonnaisella päivärahalla, asuu 40 neliön asunnossa yhdessä abi nuorensa kanssa. asumiskustannusten jälkeen käteen jää 640 euroa. Autosta joutui luopumaan jäätyään työttömäksi, ei ollut varaa pitää, ihmetelee miten työttömällä mamu perheellä on varaa pitää kaksi autoa. Pyörä on ainut menopeli. Ei käytä alholia, ei tupakoi, ei todellakaan saa rahoja riittämään. Mitä tulee, että olisiko halukas työhön, tottakai, mutta työt, joita on tarjolla, niistä saa vähemmän kuin päiväraha, vaikka tekisi 8 tuntia työtä. Katsos anonyymi on paljon näitä matapalkkaisia töitä, joilla ei elä vaikka täyspäivän tekisi. Suomalainen kun olen ei minulle heru euroakaan sosiaalihuollosta, pitäisi olla ruskea naamanväri, jopa löytyisi sympatiaa sekä euroja. Todella kituuttamista päivästä toiseen, mitä neuvoksi.

Jos ei ole helppoa

Jos ei ole helppoa ansiosidonnaisella, ei ole luxusta kokopäivätöissäkään. Vuokran jälkeen jää käteen 700 euroa, fillarilla minäkin työmatkani kuljen. Ja näin on ollut jo vuosia ja tulee kai jatkumaan hamaan tulevaisuuteen. Turha pyytää sossusta kerta-apua silmälasien hankintaan, kun velaksikin pystyy töissäkäyvä ostamaan. Vaan kun ei pysty kun on kaksi vielä pienituloisempaa juuri aikuistunutta ja aikuistuvaa lasta kukkarolla vierailemassa.

Hei ihan aikuisten oikeasti

Hei ihan aikuisten oikeasti menkää töihin.Pääkaupunki seudulla ei vaan voi olla työtön ja esimerkkejäkin löytyy kaksi meidän nuorta jäi vuosi sitten työttömäksi ja toinen meni koulutukseen ja on valmistunut ja on jo työpaikka mistä maksetaan ihan yli keskituloista palkkaa ja seuraava tapaus löysi heti ale keskipalkkaa olevan työn, mutta on nyt saanut myös työn jossa selvästi palkkaus yli keskitulojen.Jos ei edes hae eikä yritä vaan aina säälii itsensä niin ei tule mitään.Itsesääli on sairaus eikä näitä tuloeroja tule ilman osaamista Suomessa kun ei ihan kenelläkään helposti huippu palkkoja ja etuja makseta niin kunnoittettaan mielummin kovaa yrittämistä ja osaamista eikä olla kateellisia .Suomi kuuluu silti niihin maihin missä voi elämässä päästä eteenpäinkin jos on yrittävä, osaava ja positiivinen.

Älä lässytä

Älä lässytä yritteliäisyydestä. Portugali juuri on esimerkki siitä, että siellä on kengännauhojen myyjiä pirusti. Siellä on tosi paljon kengännauhanmyyjäyrittäjiä. Ja kuulemma ne anovat lainaa IMF:ltä.

Taitaa tuo anonyymi olla

Taitaa tuo anonyymi olla joidenkin aineiden vaikutuksen alaisena kun tuollaisia väittää ( = kukaan ei saa alle 5000€ suomessa ), tai sitten hän lienee tarkoittaa elinaikana saatua tuloa? Itse olen ollut ikäni töissä ja ammattimies kahdellakin alalla mutta tuollaisista tuloista en ole edes haaveillut! Tosin kaikelaiset paerien pyörittäjät työpaikallani kyllä tienasivat tuollaisia summia ja kuluttivat samalla housunpersauksiaan puhki. Ja tuosta tukipuolesta sitten: Äitini, joka ensin kasvatti seitsenlapsisen perheen, meni töihin ja jäätyään eläkkeelle sai ruhtinaalliset 40€ ( selvennyjseksi neljäkymmentä euroa ) kuukaudessa eläkettä JA SIITÄ VIELÄ POIS VEROT ! Jollei hän olisi saanut isävainaan jäljiltä hänen työeläkettään ja hiukan asumistukea ( alle 200€ ) niin kuolluthan tuo jo olisi tai asuisi jonkun lapsen nurkissa ( tai vanhainkodin varattomille jäävillä käytäväpaikoilla ). Jotta tuon surkuhupaisen 5000€ väitteen satumaisuus tulisi oikeaan suhteeseensa kävi vielä niin että ikänsä säästämään oppineena onnistui äitini säästämään pienen "hautausrahaston", kuten hän sitä kutsui vielä näistä minimaalisistakin tuloistaan. Vaan mitenkäs kävi: kun Kela sai tämän tietoonsa romahti asumistukikin koska hänellä oli "omaisuutta". Jotta revihän tuosta anonyymi ja käy opintomatkalla siellä Intian slummeissa jossa todellakin minimaalisillakin tuloilla pärjää kun ei ole kallista asumista, lämmitystä,jne

nyt anonyymi annappa vinkki

nyt anonyymi annappa vinkki näille työttömille mikä on se koulutus joka kestää vuoden heti pääsee töihin jaa saa vielä sen noin 3500e palkkaa

Anonyymi on eräs historian

Anonyymi on eräs historian ahkerimmista kirjoittajista ja mielipidevaikuttajista, sekä käsittämättömän suuri ja mahtava olento, jonka on todettu lukemattomien todisteiden valossa esiintyvän ja toimivan lähes kaikkialla. Silti ei tiedetä varmasti, kuka Anonyymi todella on.

pieni arvaus... entinen

pieni arvaus... entinen nuohooja joka lukenut itsensä tuomariksi nykyään rehellinen yrittäjä

odottelen vieläkin sitä

odottelen vieläkin sitä vinkkiä niin koulutuksesta ja työpaikoista, ja vot sen jälkeen olemme kaikki keskiluokassa, vaihdan kyllä itsekin hommia ja käyn vaikka 2v kyseistä koulua, tosin ei pääse vieläkään siihen 5000egeen jonka kaikki kuulemma tienaa

Arvatekin anonyymi on

Arvatekin anonyymi on maahanmuuttaja, joka tuntee sossuviidakon läpikotaisin, on osannut laittaa sossutanttojen päät pyörälle oveluudellaan ja kovuudellaan. Sivistynyt hän ei ole, eikä ole tottunut tekemään kovaa työtä jota me suomalaiset olemme aina joutunut tekemään, suomalaiset eivät ole koskaan saaneet mitään ilman kovaa yrittämistä sekä työntekoa. Ajatellaanpa vaikka suomalaisia lapsia, alusta asti koulussa on yritettävä, ylä-aste pitää saada mallikkaasti käytyä. Senjälkeen pyritään lukioon tai ammattikouluun, täysillä luettava. Ammattikoulusta valmistuneiden pitäisi jokaisen saada työpaikka valmistuttuaan, mutta se ei onnistu läheskään kaikkien kohdalla.. Taasen välittömästi ylioppilaskirjoitusten jälkeen alkaa välitön lukeminen yliopistoihin korkeakoulujen pääsykokeisiin, eli suomalaiset nuoret joutuvat ponnistelemaan todella paljon saavuttaakseen jonkinlaisen aseman yhteiskunnassamme. Se on sitä suomalaista sisua, mistä maahanmuuttajien pitäisi ottaa oppia.

Ai kun voi mennä lukemiset

Ai kun voi mennä lukemiset pieleen 2800euroa kuussa on keskipalkka Suomessa kuukaudessa ja 5000eruroa tarkoitti että ei vuositasolla voi saada alle 5000euroa vuodessa vähemmän sossuavustuksia kun kaikki avustukset on laskettu yhteen vuositasolla.Mutta pysyn väitteessä että työtä löytyy yrittävälle pääkaupunki seudulla,kyllä aika mätämuna täytyy olla jos ei mukamas pääse töihin.Mitä sillä on väliä kuka on anonyymi eihän kukaan muukaan kerro kuka tai mikä hän on.Se on totta että maahanmuuttajia ollaan noin 300-400vuoden takaa ja erittäin paljon mukana kaikkenlaisessa toiminoissa yhden korttin varalla ei pelata.

on sillä nyt sen verran väliä

on sillä nyt sen verran väliä että kun tarpeeksi puhuu lööperiä nuniin menee uskottavuus

tarttuva tauti näköjään nuo

tarttuva tauti näköjään nuo kirjoitusvirheet

Suomen keskimääräinen tulo on

Suomen keskimääräinen tulo on vain kokopäivätyöläisiä varten. Melkein puolet työtätekevistä suomalaisista ovat töissä missä he saavat kootuksi päivää kohden hitusen neljän tunnin verran. Työttömiä on noin 485 000 Suomessa sen lisäksi.

Mistä tollainen 485000 on

Mistä tollainen 485000 on repäisty,taivaan tuulista.Ja nyt oli puhe että pääkaupunkiseudulla työttömys lähes olematon täällähän on vaan ammatti työttömiä koska töitä kyllä riittää.

On se kummaa, että jaksetaan

On se kummaa, että jaksetaan ihmetellä niitä tuloeroja ja niitten suhteellisia muutoksia lamavuosina paremmaksi ja nousun alettua huomnommaksi. Jokaisen pitäisi keskittyä siihen omaa tuloonsa ja sillä rahalla elämiseen. Jos joku tienaa hyvin, niin onko se syy siihen, että joku toinen ei tienaa. Kyllähän se kateellista suomalaista kyrsii, mutta syytä pitää halkea itsestää, eikä siitä hyvin tienaavasta. Vuonna 2006 oli Hesarissa poikkeuksellisen hyvä artikkkeli Suomen tulo-ja varallisuusveron maksajista. Nämä ovat valtion verokertymiä, eivät siis pidä sisällään kunnallisveroa, mutta osoitti todella hyvin, miten Suomessa tulot ja verot jakautuivat. Vaikka summat ovat muuttuneet, niin suhteet todennäköisesti eivät ole. Tämän selvityksessä jaetiin valtion verokertymä neljään osaan. Parhaiten ansaitsevien nejjännes, toisekseksi parhaiten, välikerros ja vähän ansaitsevat. Jako olis seuraavanlainen. Parhaiten ansaitsevaan kertymäneljännekseen osallistui noin 100000 veronmaksajaa. Silloin siihen pääsi mukaan reilut 50000 € vuodessa tienaava. Seuraavaa neljännes taervitsi keskituloisia jo 400000 henkieä. Kolmannessa luokassa oli jo miljoona ja viimeisessä luokassa 1,7 miljoonaa maksajaa. Eli puolet tulo- ja varallisuusverokertymästä tuli 2,7 miljoonalta maksajalta. Toinen puoli tuli 100 + 400 tuhatta maksajaa. Repikää siitä! Kun aina luvataan, että vähän ansaitsevien veroja ei nosteta vaan pitää laskea, niin ainakin valtionverosta puhuttaessa voi huoletta kuitata: eihän ne nytkään juuri mitään maksa. Saamapuolella ovat. Ketähän kiinnostaisi uuden jaettavan synnyttäminen?

No onko inssillä tietoa

No onko inssillä tietoa siitä, että kuinka suuri osuus valtion tuloista on näillä kaikilla veronmaksajilla. Onko se suuruusluokkaa 50 %, 20 % vaiko 1%. Minusta vähän tuntuu siltä että osuus on lähempänä tuota yhtä prosenttia kuin kahtakymmentä prosenttia. Tuo lause " eihän ne juuri mitään maksa" koskee siis kaikkia valtion tuloveron maksajia.

Kelläs tietoa on , jos ei

Kelläs tietoa on , jos ei Inssillä. Takavuosina, kun valtion velkaa vielä lyhennettiin, niin tulo- ja varallisuusveron tuotto meni lainanlyheksiin lähes kokonaan. Siis sen hetkisiin juokseviin menoihin ei riittänyt juuri mitään. Tieliikenteeltä kerätyt verot kokonaisuudessaan olivat suurempi summa ja ovat edelleen. Ja silti tienpitoon ei riitä rahaa. ALV on valtion verokertymien iso juttu. Inssikin on sen nahkassaan tuntenut, kun meni ostamaan uuden veneen. 20 000 euroa hurahti keralla valtion pohjattomaan kukkaroon. Mutta et sinäkään vastannut kysymykseen, ketä kiinnostaisi uuden jaettavan synnyttäminen. Kaikki vaan säätää sitä, että paljonko kenenkin pitäisi maksaa veroa, ettei pääsisi rikastumaan.

Veroaste kertoo sen kuinka

Veroaste kertoo sen kuinka meitä verotetaan, valtionvero ei - varsinaisesti - kerro yhtään mitään. Valtionveron alaraja on n. €30.00/v... mutta jokaisesta olutpullosta maksamme veroa... monenkin sorttista veroa.

Sivut

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet