Paikalliset

Tammelalaiset: 6 000 katsojalle kyllä – asuntotorneille ei

Pertti Ikävalko ja Pasi Ylinen haluaisivat päästä jo keskustelemaan, miten Tammelan Pallokenttää kehitetään jalkapallolle.

Sakari Nupponen

Tammelalaiset kantavat huolta Paltsustaan. 20.11. ollaan viisaampia.

– Emme ole vastaan. Olemme puolesta, Tampereen Tammelaiset ry:n aktiivit Pasi Ylinen ja Pertti Ikävalko sanovat pallokentän laidalla.

Heitä jäytää huoli, että jalkapallo lähtee sittenkin Hakametsään ja se on sitten yhtä kuin hyvästit.

– Tori on Tammelan sydän. Paltsu on sen keuhkot, Ikävalko alleviivaa pariinkin otteeseen.

Kumpaakin vaivaa myös Paltsun ympärille laskeutunut hiljaisuus.

– Ettei vaan tässä kävisi niin, että tähän tulee sittenkin vain asuntoja. Mitkä ovat hankkeen reunaehdot, joista on puhuttu. Uhkana on, että kaupunki tekee rahapulassa tonttikaupan niin, ettei kenttää tulekaan, vaan tontilla pyritään vain maksimoimaan kerrosneliöt. Siltä se haiskahtaa, he toteavat.

Pallokentän kehittäminen otettiin osaksi Anna-Kaisa Ikosen (kok) pormestariohjelmaa. Sen mukaan tavoitteena on luoda tämän valtuustokauden aikana suunnitelmat noin 6 000-paikkaiselle modernille stadionille. Hankkeessa tutkitaan myös muuta rakentamista, esimerkiksi asunto- ja liiketilojen sijoittamista stadionin yhteyteen.

– Ei stadionille voi mitään huusholleja rakentaa. Seurojen tilat mahtuvat kyllä, liiketiloja katutasoon sekä saunat ja muut sellaiset kellariin. Mutta kuuden tuuman jööti kahden tuuman putkeen: se ei käy, Ikävalko sanoo.

Ylistä harmittaa, että tammelalaisilta ei ole kysytty tähän mennessä mitään. Hän kuului myös Tammelan seurantaryhmään, jonka pormestari kutsui kesällä jo kerran koolle, mutta se peruttiin sittemmin viime tippaan.

– Pormestariohjelmassa on muuten 16 ”osallis”–alkuista sanaa. Tarkistin.

Suunnitteluun asetetun ohjausryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi (sd) liennyttää tammelalaisten tunnekuohua.

– Ei ole ollut vielä mitään kerrottavaa. Olemme edenneet hitaammin kuin oletettiin, mutta kaupunkilaisille ja medialle järjestetään avoin tilaisuus 20.11. Sampolassa.

Ohjausryhmä on koolla keskiviikkona ja Salmen mukaan voi olla, että sen pohjalta annetaan jokin tiedote, jos vain mahdollista.

Hän kumoaa luulot, joiden mukaan kaupunki olisi jo sitoutunut rakennusyhtiö Lemminkäisen esittämiin ajatuksiin.

– Haluamme jättää mahdollisimman paljon tilaa luovuudelle.

Ja miten aikataulu tästä eteenpäin?

– Kansalaiskeskustelu alkaa varmasti marraskuussa. Toimistoilla on kevät aikaa tehdä suunnitelmat. Kaavan voisi saada valmiiksi 2015 ja rakentamaan päästä 2016.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (19)

Kommentit

Juuri kaupunkiin muuttaneena

Juuri kaupunkiin muuttaneena kysyn, että onko tuossa kuvan etulaidalla Tampereen vaakuna?

Pitää paikkansa!

Pitää paikkansa!

Joo, kyllä alueen

Joo, kyllä alueen asukkailtakin kannattaa mielipide kysyä. Sinänsä on niin että paltsu kuuluu Tammelaan siinä missä Tammelan torikin, ovat oleellinen osa kaupunginosan identiteettiä.

Ihan turha paikka. Suurimman

Ihan turha paikka. Suurimman ajan tyhjillään ja pimeenä. Tammela tarvitsee asuntoja ja kunnollisen kauppakeskuksen ihmisiä palvelemaan. Nykyään siellä ei ole palveluja. Kunnon marketti jo palvelisi KAIKKIA Tammelan ja Kalevan asukkaita. Siihen mahtuisi vaikka mitä. Paikka palvelisi sata kertaa paremmin Tamperelaisia.

Eiköhän näpsäkämpi paikka

Eiköhän näpsäkämpi paikka marketille KAIKILLE Tammelan ja Kalevan asukkaille olisi kuitenkin Sampolan tai Kalevan kirkon paikalla?

Nääsnääs: EI sun

Nääsnääs: EI sun höpötyksilles ja EI millekään marketeille.

Tammelan Paltsu on Suomen

Tammelan Paltsu on Suomen legendaarisin futiskenttä. Ei missään nimessä uutta kenttää mihinkään Hokimettään! Miksei torneja saisi tulla – näkyyhän tuossa kuvassa taustallakin Kalevan tornit. Hyvin sopisivat uudet tornit sekaan!

En tajua tätä jatkuvaa

En tajua tätä jatkuvaa Tammelan nimbyilyä. Kaupungin keskustasta on kyse, mutta asenteet ovat kuin jossain omakotitalo-kommuunissa.

Nykyiset tammelalaiset ovat

Nykyiset tammelalaiset ovat tunkeneet 70-luvulla avaran ja idyllisen Tammelan tilalle röyhkeästi. Koko Tammela pitäisi pistää sileeksi ja palauttaa se 50-luvulle, jolloin ei ollut elementtiataloja ja niiden häiritseviä asukkaita Tammelaa pilaamassa!

min. 20-25 kerrosta olisi

min. 20-25 kerrosta olisi hyvä korkeus pallokentän paikalle rakennettavalle talolle. Onneksi ovat älynneet rakentaa männynlatvojen yläpuolelle kohoavia taloja. Tampereen keskusta on muistuttanut aikaisemmin kirkonkylää.

Eipä ole kysymyksessä eres

Eipä ole kysymyksessä eres totuuren siämentä:" hyväksytkö talojen rakentamisen Tammelan pallokentälle". Ei kukaa ole esittänyt pallokentälle taloja, vaan sen ympäristöön. Tammelan kenttä pilattiin 1980-luvulla, kun Pulloveikkojen johto ajoi Tammelan koululaiset pois lähikentältä, pois potkupallon tiältä. Ilmarinkatu katkaistiin ja Tammelan koulun pihasta tehtiin parkkipaikka, silloin ei aateltu pätkääkään lapsia. Tammelan koulun johtokunta antoi hankkeesta tyrmäävän lausunnon, vaan ei vaikuttanut ratkaisuun. Tais olla sillon Pulloveikkojen puheenkuljettaja valtuustonkin nuijassa kii. Tampere panostaa Ratinaan maaotteluihin ja Tammelaan kansallisiin sarjoihin, vaikkei Tampereella ole kuin maakuntatason potkupalloa.

perinteistä vanhojen jäärien

perinteistä vanhojen jäärien kaiken vastustamista!

Kenttä ja heti. Tekonurmi

Kenttä ja heti. Tekonurmi koululaisille ja junnuille käyttöön klo 8-21. Rakennetaa se ensi kevääksi. Kyllä sen voi laittaa rullalle, kun iso urakka alkaa.

Kehitetään pallokentästä

Kehitetään pallokentästä jalkapallon kehto jossa on luonnonnurmi, tai siirtonurmi ja katsomot jotka on sijoitettu uusien kerrostalojen alakerrokseen. Yhteistyössä rakennusyhtiöiden kanssa tämä on mahdollista toteuttaa, yksin kaupunki ei saa mitään aikaiseksi. Jos yhteistyötä ei löydy niin pallokenttä siirretään Kaukajärvelle tai muualle esikaupunkiin. Rakennusyhtiöillä on jo valmiina havainnekuvat tulevasta jalkapallon pyhäköstä sekä sen ympärille tulevista rakennuksista, ei muuta kuin sopimuksia ja ripeitä päätöksiä.

Kehittämisen huumassa on

Kehittämisen huumassa on unohdettu, että kaupunginorganisaatio on olemassa kaupunkilaisia varten, ei toisin päin. Hienoa, että asukkaat ja Tampereen tammelelaiset Ry uskaltavat vaatia kunnon keskustelua asuinalueensa ja kentän suunnittelusta. Kun muistetaan vielä vieressä olevat koululaisetkin sekä junioripelaajat sekä kentän virkistyskäyttö myös asukkaille, ollaan edistytty. Hanketta on viety salamyhkäisesti eteenpäin ja huhuja liikkuu. Tammelaan tulisi suunnitella kunnon kenttä ja asuminen sijoittaa ympäristön kortteleihin. Toivottavasti asukkaiden ääntä ja vieressä olevan koulun toiveita todella kuunnellaan ja yleisötilaisuuteen tulee päättäjiä ja vastuullisia virkamiehiä sekä toimittajia. Paltsu on perinteinen jalkapallopyhättö, ei asuinkortteli.

Potkupalloa joka paikkaan.

Potkupalloa joka paikkaan. Ratinan juoksuradan päälle ja kesällä Koulukadun pelikentän päälle vutsaalikenttä. Taso on heikko, mutta vaatimuksia piisaa. Lajia turvotetaan ku tiinettä sammakkoa. Ainoa urhentelulaji, jonka pitäs saada kaikki ilman mitään näyttöä. - Ja Helmareita kaikki tyynni... tai oikeampi nimi Hameväki.

No, toopellehan kaikki on

No, toopellehan kaikki on vähän kummallista mutta onhan tuo harrastajamääriltään kai vielä sentään se kaikkein suurin ja kaunein laji. Myös Itä-Tampereella.

POTKUPALLO ???? Alle

POTKUPALLO ???? Alle 15v.lasten peli. Nii ja mamujen. Siihen ei paljon vaadita. Kyllä tuo tila voidaan käyttää KAIKILLE hyödyllisemmälläkin tavalla. Rakennetaan taloja ja PALVELUJA Tammelalaisille. Nyt se on kuin joku Takahikiä. Aatteleppa ite! Paljonko tuo tila on YMPÄRIVUOTISESTI käytössä???

A-pormestari Salmen puheisiin

A-pormestari Salmen puheisiin ei voi luottaa. Hän poisti, pikkupoikien tavoin, tunnelia puolustaneiden naisten sivut "lärvikirjastaan". Ei aikuiset miehet tällä tavoin toimi. Tammelaa ei saa pilata.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat