Kiken kuntopiiri

Kike Elomaa, kova kuntouttaja.

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa ei pääse karvoistaan. Alkuviikosta eduskuntatalon lisärakennuksen kuntosali suorastaan pullisteli osanottajista, kun kehonrakentajana ennen lainsäätäjän uraansa paremmin tunnettu valtiopäivänainen alkoi opastaa talon väkeä kohentamaan kuntoaan.

Saattaa olla, että kuntopiiri joudutaan siirtämään vielä suurempiin tiloihin, kunhan tieto alkumenestyksestä kiirii Arkadianmäellä

Kimmo Sasin (kok) johtaman valtiovarainvaliokunnan jaostot polttavat oikein kunnolla matkarahojaan jo nyt. Vaalikauden loppupuolella äänestäjien pelko on jo niin suurta, että harva uskaltautuu oman vaalipiirinsä ulkopuolelle.

Juha Väätäisen (ps) asunto- ja ympäristöjaosto saapui loppuviikosta yhdeksän päivän turneelta Etelä-Afrikasta, ja Jouko Skinnarin (sd) työ- ja elinkeinojaosto suunnistaa ensi viikolla kahdeksaksi päiväksi Pekingiin ja Shanghaihin.

Eero Reijosen (kesk) maatalousjaos lentää huhtikuussa kymmeneksi päiväksi Brasiliaan. Kauko Tuupaisen (ps) sivistysjaos suuntaa Etelä-Koreaan.

Tapani Töllin (kesk) hallinto- ja turvallisuusjaosto tyytyy tällä erää kolmen päivän Romanian reissuun. Kari Rajamäen (sd) liikennejaosto lentää yhtä lyhyeksi ajaksi Moskovaan.

Kotimaassa vielä tänä keväänä pysyvät Sampsa Katajan (kok) ja Sari Sarkomaan (kok) vetämät vero- ja kuntajaostot.

Eduskunnan henkilöstön piirissä on jo parin viikon ajan ainakin henkisesti nostettu maljoja Hannu Laitiselle, jonka edellinen puhemies Sauli Niinistö vastoin korkeimman virkamiesjohdon kantaa poimi talon henkilöstöpäälliköksi.

Eikä ihme, sillä Laitinen ehti muutamassa vuodessa katkoa välinsä lähes joka suuntaan.

Laitinen siirtyy kahdeksi ja puoleksi vuodeksi virkamieskiertoon valtiokonttoriin valmistelemaan henkilöstö- ja talousasioiden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoa. Eduskunnankin on seuraavalla vaalikaudella määrä mennä siihen mukaan.

Monen muun työpaikan tapaan myös eduskunta alkaa karsia henkilökuntaansa luonnollisen poistuman myötä. Tosin aika hellällä kädellä.

Kansliatoimikunnan hyväksymän talous- ja toimintasuunnitelman mukaan väki vähenisi nykyisestä 427:stä noin kolmellakymmenellä.

Valtioneuvoston tiedotusjohtajaksi Washingtonin suurlähetystöstä siirtyneen Kari Mokon paikalle lehdistöneuvokseksi on tunkua. Paikalle on ilmoittautunut 44 halukasta.

Erityisen haluttuna työ tehtävä väikkyy sekä entisten että nykyisten Ylen kirjeenvaihtajien silmissä. Paperinsa ovat jättäneet Paula Vilen, Mika Mäkeläinen, Juri von Bonsdorff ja Reijo Lindroos.

Kommentit (3)

Kommentit

Tälläistä eduskunnassa:
"Kimmo Sasin (kok) johtaman valtiovarainvaliokunnan jaostot polttavat oikein kunnolla matkarahojaan jo nyt. Vaalikauden loppupuolella äänestäjien pelko on jo niin suurta, että harva uskaltautuu oman vaalipiirinsä ulkopuolelle."

vaalikamppailun pelkoa

Oks tää se eduskunnan tyhmin vai toiseksi tyhmin kun eihän sitä meikämanne pysy selvillä tästä rankingista. Tässä tapauksessa olisi varmaan parasta kun pitäisi suunsa kiinni niin ei tyhmyys paljastuisi; on se kansa kaikke valinnut eduskuntaan - hohhoh

sillit ja silakat

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.