Soinin piikki auki

Timo Soini ei päästänyt pääministeriä helpolla.

Puoluejohtaja Timo Soini esitti alkuviikon välikysymyskeskustelussa syksyn näyttävimmän show’n moukaroimalla hallitusta taas kerran eurokriisillä. Soini pyörittää puherallia pitkälti omillaan, mutta oppi-isä Veikko Vennamon arsenaalista kelpasivat sentään vielä iskulauseet ”kyllä kansa tietää” ja ”pelin politiikkaa”.

”Taipuisa Soini kerää sympatioita aivan toisin kuin tiukka ja jyrkkä Vennamo”. Näin ihasteli lehterillä Vennamon aisapari lähes neljän vuosikymmenen takaa, entinen kansanedustaja Mikko Vainio, jonka tytär Anne Louhelainen nousi keväällä eduskuntaan.

Kaikesta huolimatta Soinikin joutui hetken ottamaan lukua hartiat köyryssä, kun pääministeri Jyrki Katainen (kok) syytti bluffista.

Soini ei lupauksestaan huolimatta pane euromaiden avustamisen piikkiä kiinni. Puolue jakaisi Kataisen mukaan velkamaille edelleen rahaa kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kautta.

Pääministerille antoi sivustatukea Suomen Pankin 200-vuotisjuhlissa entinen pääjohtaja Sirkka Hämäläinen. ”Markan paluusta puhuminen on asiantuntematonta ja pelottavaa”, Hämäläinen totesi.

Triathlonisti Alexander Stubbin (kok) nousemisen eduskunnan maratonmestariksi piti olla läpihuutojuttu vaan toisin kävi. Urheilijahan ei tunnetusti tervettä päivää näe.

Maratonille ulkomaankauppaministerillä ei ollut asiaa edes myöhäissyksyllä. Stubbin jalat kuntoutuivat kuitenkin sen verran, että kymppitonnilla syntyi ennätys 38.40,0. Parannusta yli puoli minuuttia.

Eduskunnan maratonmestaruuden uusi Antti Rantakangas (kesk) 3.42. Hopea meni demarien ryhmänjohtajalle Jouni Backmanille ja pronssi aikoinaan kansallisen tason huippua hätistelleelle varapumemies Anssi Joutsenlahdelle (ps).

Naisten ykköseksi porhalsi Nizzassa Outi Mäkelä. Puolimaratonilla juhlivat Kari Uotila (vas) ja Anni Sinnemäki (vihr).

Viime vaalikaudella tietokonemuseoksi vajonnut eduskunta kohentaa osakkeitaan kun Juha Rehulan (kesk) johtaman sosiaalivaliokunnan on määrä heittää ensi valtiopäivien alussa paperit nurkkaan. Lainsäädäntötyö tehdään jatkossa iPadien avulla.

Harjoitusta monet lainsäätäjät ovat hankkineet, kun nuo vempeleet sallittiin istuntosalissa jo viime keväänä. Ne eivät ole hukkakäytössä. Lehterille asti näkyy, että iPadien ruuduilla näytetään ainakin etsivän valiokunnille uusia kaukaisia tutustumiskohteita.

Täydennyksenä viime viikon palstalle: pääministerin uudeksi tiedotusjohtajaksi varteenotettava ehdokas on myös Washingtonin suurlähetystössä työskentelevä lehdistöneuvos Kari Mokko. Häntä oli kehotettu hakemaan paikkaa.

Muut vahvat nimet ovat Vantaan tiedotusjohtaja Antti Kuusela, Ari Åberg Ylemmistä toimihenkilöistä ja Päivi Paasikoski valtioneuvoston tiedotusyksikön sisältä.

Kari Valtonen

[email protected]

Kommentit (43)

Kommentit

Mitä hyvää viimeiset hallitukset ovat saaneet aikaan Suomen kansan hyväksi. Toisesta taskusta ottaminen ja toiseen siitäminen ei ole mikään älyteko. Vai onko käynyt niin että valtionvelka on kasvanut ja vähäosaisten lukumäärä on noussut. Onko linja ollut oikea, voiko näin jatkaa vielä kauan? "Ajatteleppa ite!"

kooäm

Tekijät vs Määkijät
Viimeiset hallitukset ovat sentään yrittäneet tehdä parhaansa. Onko se tarpeeksi? Onko oikeutettua vaatia enemmän? Olisinko minä voinut tehdä enemmän? Näihin kysymyksiin jokainen vastaa omasta puolestaan.
Vastuuta kantavia on tietysti kiva osoitella, mutta en voi kuin ihmetellä tätä uutta kulttuuria, jossa eturivissä määkivät vastuusta ehdottomasti kieltäytyneet.

Kettunen

Silloin kun kannetaan vastuuta ja päätökset tehdään yhteisen hyvinvoinnin hyväsi, niin kaikki on OK. Mutta jos päätökset naamioidaan jonkun ryhmän eduksi muiden kustannuksella niin silloin ollaan hakoteillä. Politiikassa pitää arvostaa suoraselkäisyyttä, ja halveksia lipevää takinkääntelyä ja mielistelyä.

kooäm

Kokoomus & Hra Käteinen paasaa jatkuvasti tuosta vastuusta... Hyvä vastuunkantaja osaa lopettaa ajoissa typeryydet, mutta nykyhallitus ei ilmeisesti vieläkään.

Eurostoliitosta (porvareiden uskonto) on alusta lähtien suunniteltu liittovaltiota USA:n malliin.
Nyt on julkaistu hieman tietoja USA:n tämän päivän tilanteesta, jotka eivät ainakaan minua yllätä yhtään:

20 sokkilukua USA:n taloudesta - näistä lähtökohdistako maa vielä nousee?

Julkaistu: 20.12.2011 14:20

Talousblogin mukaan amerikkalaiset eivät tiedä, miten huonossa jamassa maan talous todellisuudessa on.
- Vaikka suurin osa amerikkalaisista on hyvin turhautuneita vallitsevaan taloudelliseen tilanteeseen, tosiasia on, että valtaosalla heistä ei ole hajuakaan siitä, miten vakava talouden alamäki on ollut, tai miten suurissa ongelmissa olemme, jos emme välittömästi ala tehdä asialle jotakin, kirjoittaa talousblogi The Economic Collapse (TEC).

Blogin ideana on säännöllisesti esitellä tilastoja ja lukuja Yhdysvaltain taloudesta – joka TEC:n mielestä on romahduksen partaalla.

Seuraavassa 20 lukua USA:n taloudesta (alkuperäinen, 50-kohtainen artikkeli löytyy tästä linkistä):

1. 48 prosenttia amerikkalaisista on joko pienituloisia tai elää köyhyydessä.

2. Noin 57 prosenttia kaikista USA:n lapsista asuu kodeissa, jotka ovat pienituloisia tai joissa eletään köyhyydessä.

3. Hiljattain julkaistun selvityksen mukaan 77 prosenttia kaikista yhdysvaltalaisyrityksistä ei suunnittele palkkaavansa lisää työntekijöitä.

4. Tilastojen mukaan 16,6 miljoonaa amerikkalaista työllisti itse itsensä joulukuussa 2006. Tänään sama luku on kutistunut 14,5 miljoonaan.

5. Aiemmin tänä vuonna julkaistun gallupin mukaan keskimäärin yksi viidestä amerikkalaisesta, joilla on työpaikka, kokevat olevansa vajaatyöllistettyjä.

6. Kirjailija Paul Ostermanin mukaan 20 prosenttia kaikista yhdysvaltalaisista aikuisista työskentelee työpaikoissa, joissa maksettava palkka on alle köyhyysrajan.

7. 1980-luvulla alle 30 prosenttia kaikista USA:n työpaikoista oli matalapalkkaisia. Tänään sama luku on yli 40 prosenttia.

8. Vuonna 1969 95 prosentilla kaikista 25-54-vuotiaista miehistä oli työpaikka. Viime elokuussa sama luku tässä ikäluokassa oli 81,2 prosenttia.

9. Hiljattain julkaistun selvityksen mukaan yksi kolmesta amerikkalaisesta ei pystyisi lyhentämään asuntolainaansa tai maksamaan seuraavan kuun vuokraansa, jos työpaikka yhtäkkiä menisi alta.

10. USA:n väestörekisterikeskuksen mukaan 18 prosenttia kaikista asuinkiinteistöistä Floridassa on tyhjillään. Luku on 63 prosenttia suurempi kuin 10 vuotta sitten.

11. Uusia asuinkiinteistöjä on tänä vuonna rakennettu USA:ssa niin hitaalla tahdilla, että rakentamisvauhdista on tulossa kaikkien aikojen pienin.

12. 19 prosenttia kaikista 25-34-vuotiaista amerikkalaismiehistä asuu vanhempiensa luona.

13. Vuonna 1980 terveydenhoitokulut olivat 9,5 prosenttia kaikesta henkilökohtaisesta kulutuksesta. Tänään sama luku on noin 16,3 prosenttia.

14. Erään tutkimuksen mukaan noin 41 prosentilla kaikista työikäisistä amerikkalaisista on joko ongelmia lääkkeidensä maksamisessa, tai on tällä hetkellä lyhentämässä lääkkeisiin liittyvää velkaa.

15. Joka seitsemännellä amerikkalaisella on vähintään 10 luottokorttia.

16. Eläkekriisi pahenee. Tilastojen mukaan 46 prosentilla työssä käyvistä amerikkalaisista on eläkesäästöjä alle 10000 dollaria ja 29 prosentilla alle 1000 dollaria.

17. Joka kuudes amerikkalainen ikäihminen elää alle köyhyysrajan.

18. Hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan amerikkalaisten suuryritysten toimitusjohtajien ansiot nousivat viime vuoden aikana 36,5 prosenttia.

19. Äärimmäisessä köyhyydessä elää enemmän amerikkalaisia kuin mitä koskaan aiemmin on tilastollisesti mitattu (6,7 prosenttia).

20. Jos Microsoft-miljardööri Bill Gates antaisi kaiken omaisuutensa Yhdysvaltain hallinnolle, sillä katettaisiin maan budjettialijäämä vain noin 15 päivän ajaksi.

Tommi Oiko

Rintamakarkurit osaavat kyllä määkiä kovaan ääneen. Näille ei kelpaa mikään ja ruma totuus kaikkein vähiten. Missä ovat oikeasti rakentavat ja varteenotettavat esitykset vaihtoehtoisesta tavasta toimia? Niitä olisi hyvä olla kun avaa suunsa ja niille voisi oikeasti olla käyttöä. Nyt jos koskaan ne tulisivat myös tarpeeseen. Mutta muuten, suut suppuun ja hävetköön. Tämä maa on aina noussut, ja nousee nytkin, kovalla työllä ja yhteen hiileen puhaltamalla. Näissä riveissä seisovat oikeat arjen sankarit.

Kettunen

Mikä oikeus Soinilla on kokoajan vetää mattoa Kataisen alta? Itse järjesti oman porukkansa oppositioon, josta on hyvä huudella. Mihinkään ongelmaan ei anna ehdotuksia, miten tämä olisi pitänyt paremmin hoitaa? Halpoja mainos-sloganeita osaa heitellä kuka vaan moottoriturpa.

Sitä on aina helppo haukkua, joka kipeätkin päätökset joutuu tekemään. Jos ei tee mitään, ei myöskään mogaa - siinä Soinismin syvin olemus!

Persutarallaa

Ei liene kohtuutonta, että Suuren Johtajan, Stand-Up:in Taitajan odotetaan nyt opetuslapsien ja Tim.. ei kun Jampan pipari-pulmien selvittämisen jälkeen avittavan muutamalla viisaalla ja käytännöllisellä neuvolla myös vallan kahvassa olevia.

Kettunen

Soinin pahin puoli on, että ei käännä takkiaan ja on ollut oikeassa kaiken suhteen, jota on EU:sta ja €urosta sanonut.
Soini ei todellakaan ole profeetta omalla maallaan, niin oikeassa kuin profetioineen onkin. Katainen ja Urpilainen on pitänyt huolta, että työtä tehneiden suomalaisten maksettavaksi jää Vetelä-Euroopan ylellinen elämä. Mitä Vetelä-Euroopalta jää, se jaetaan maahantunkeutujille. Siitä on RKP ja Astrid Thors on pitänyt huolen. Tusen tack!

Pankoon Saarijärven Paavo puolet petäjäistä, että kreikkalaisilla ja mamuilla menee mukavasti.

in doctri nation

Soinilla on hauskat jutut ja lennokkaita ilmaisuja, mutta ratkaisuehdotukset puuttuvat. Soini latelee tuomiopäivän ennusteita, jotka kaikki jo ennestään tietävät. Timo saa tyhjää puhumalla suuren totuudenpuhujan ja viisaan miehen maineen. Kansa uskoo, että Soini on ainoa joka uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne ovat, vaikka tämä ei pysty esittämään ensimmäistäkään ratkaisua. Vastuuttomalla suunsoitolla näyttää pääsevän pitkälle.

Soinilta pitäisi kysellä uudestaan ja uudestaan minkälainen on se Perus-Suomi, johon hän haluaa palata? Miten se toteutettaisiin EU:sta ja muusta maailmasta erillään.

Mikä Euroopan pankeista irrotetussa Soinin ihmemaassa olisi asuntovelallisten korkotaso?
Mikä olisi työttömyysaste maailmankaupasta irrotetussa Suomessa?
Eläisimmekö idänkaupalla vanhaan hyvään malliin?
Saisimmeko Kiinaan ja Kaukoitään siirretyt työpaikat takaisin?
Ostaisimmeko Nokian takaisin amerikkalaisilta sijoittajilta?
Maksaisimmeko toinen toisillemme maataloustukea ja muita tukiaisia?
Kenelle pienyrittäjä myisi palveluksiaan hiipuvan talouden ja työttömyyden maassa?
Mistä Soini keräisi eläkerahat kasvavalle vanhusväestölle?

Eemeli

Ensimmäinen järkevä teko olisi lopettaa rahanjakaminen... Nykyhallitus ajaa täysin päinvastaista asiaa ilman mitään toista vaihtoehtoa... Nykyinen temppurahoittelu köyhien rahoilla on jo nähty eli kaikki muu, on se sitten melkein mitä tahansa on parempi.

Tommi Oiko

Kettunen vaikka kuinka ketuttaa, herää nyt ihmeessä todellisuuteen näin joulun alla. Olen puoueeton, mutta jos olisin luottanut kokoomuksen että demarien vähäänkään, potkisin itseni satavarmasti umpisolmuun, tämä heidän ajamansa politiikka jolle ei näytä riittävän edes kymmenet miljardit vaan täytyy uhrata EU:lle Suomen itsemääräämisoikeus että itsenäisyys, näin ajattelee tavallisten lasien läpi katseleva kantasuomalainen. Hyvää Joulua kaikille vielä itsenäisessä Suomessa.

Waldemar

Jeps, aika samoilla linjoilla olen, mitä noihin raha-juttuihin tulee. En minäkään tykkää siitä, että ollaan näin suossa. Mitä tähän Melonin Mittaajaan tulee, en pidä siitä, että luvataan suurta muutosta, mutta äänestäjien annettua valtakirjan tähän, ei viitsitä sitten edes yrittää. Sanasta Jytky on tullut pelkkä vitsi.
No se politiikasta.
Nyt on aika toivottaa hyvää joulua ja uutta vuotta Waldemarille, kaikille kommentoijille, kuten myös lukijoille!

Kettunen

Eduskuntavaalien ykkönen oli kokoomus, joten he saivat valtakirjan lähteä neuvottelemaan hallituksen kokoonpanosta.
Kokoomuksen selvä ääni oli, että rahaa pitää jakaa ympäri Eurooppaa. Perussuomalaisten päätös oli, että he eivät missään nimessä suostu jakamaan rahaa muihin maihin. Lopputuloksena siis oli, että kokoomuksen oli kiellettävä perussuomalaisten liittymisestä kokoomusjohtoiseen hallitukseen. Keskusta ilmoitti sovinnolla jäävänsä oppositioon, kun olivat huomanneet kokoomuksen ehdottoman linjan.
Kaikki muut puolueet sitten suostuivatkin rahanjakoon enemmän tai vähemmän takkejaan käännellen.

Perussuomalaisia ei voi siis syyttää millään muotoa Suomen hallituksen teoista.

Tommi Oiko

Rauhaselle, ettei tämä vielä virallisesti alkamaton taantuma lupaa mitään hyvää ainakaan vuoteen. Tämä Harri Potterin hallitus tulee lapioimaan miljardeja oliivimaihin vielä vuosia, jos koossa pysyy. Untuvikko Urpilaisen taustavoimat ovat kovin keppoiset. Ei niillä Suomi nousuun lähde. Meidän on pakko pienentää bemun etunumeroa, ja maksaa vaan etelän hedemistä. On sääli, ettei Lasse Lehtinen ole oikaisemassa Suomea ja EeUuuta.

JETSETDEMARI

Kokoomus jakaa rahat etelänmaille ja Demarit antaa omalle kansalle liikaa etuuksia.Yhtälö mahdoton ja vie konkurssiin.Se joka tämän purkaa ei tule olemaan suosittu ehkä jopa virkamieshallitus kun nykyiset politiikkot kaukana reaalielämästä.

yrittäjä

Ari Ojapelto kirjoittaa yo. viitteessä mielenkiintoista asiaa pankkien velkapapereista:

"Kun koko maailman BKT oli tuolloin 43 biljoonaa dollaria, oli johdannaistuotteitten velkasaatavien arvo 676 biljoonaa eli 13-kertainen! (lähde: Kansainvälinen järjestelypankki BIS v. 2008).

Pienellä laskutoimituksella selviää, että jos maailman kaikkien valtioiden koko budjetti laitettaisiin vain ja pelkästään pankkien johdannaisten arvonalennuksiin ja kirjanpitoarvot varovaisesti vain puolitettaisiin (50 %), kestäisi pelkästään niiden maksaminen maailman kaikilta valtioilta neljännesvuosisadan!

Sekin on aika varovainen arvio, sillä esimerkiksi Islannin pankkien romahduksessa 94 prosenttia velkapaperien arvosta hävisi taivaan tuuliin."

Miten on saatu luotua tuollainen määrä (virtuaalisia) velkarahaa?

Ihmettelevä

Tämähän on kupla koko EU kriisi.Kun puhkaisee kuplan josta seuraa paljon ongelmia niin voi silti päästä eroon koko ongelmasta, mutta nyt on valittu kuplan jatkoaikaa josta myös seuraamukset arvaamattomat.

yrittäjä

Perussuomalaisia edustavaa Danhammeria epäillään talousrikoksista. Poliisi uskoo, että mies huijasi tuntemaltaan rovaniemeläiseltä eläkeläiseltä vuosien ajan yhteensä noin 600 000 euroa, kun oli hoitavinaan tämän asioita. Pirkanmaan poliisissa puolestaan tutkitaan kahta muuta törkeää Danhammeriin liittyvää petosepäilyä.

Eläkeläinen

Ennustus alkavalle vuodelle:
Hyvää alkanutta uhkakuvien lietsonnan vuotta 2012. Vuotta, jonka aikana tullaan runnomaan läpi huonoja, sekä vielä huonompia päätöksiä kriisin, laman , taantuman, sekasorron, epävakauden ja vaikka minkälaisten uhkakuvien varjolla. Poliitikot jatkavat taustavaikuttajien marionetteinä, ja media vuosi vuodelta omaa tulostaan yhä raadollisemmin dramatisoinnein lihottaen. Media huutaa kriisiä ja poliitikot ongelmaa hyppiessään kilvan tasajalkaa paniikkinapilla. Ulkoisia uhkia, joilla on helppoa viedä huomio pois oikeista ongelmista, sekä suurta teatteria mittaamattomien voittojen eteen, sitä on meille luvassa vuonna 2012.

Kettunen

Aivan tämä hallitsematon, että edelleen löperö maahantulopolitiikka sekä EU:n pimeään ytimeen miljardien heittäminen on Suomen tuhon tie. Jos ja kun politikomme eivät osaa tai halua nähdä totuutta, mikä kohtalo odottaa Suomea, näin itsenäisen Suomi ajatetaan alas. Saamme elättää etelän veteliä, että alempaa tulleita veteliä loppuelämämme hamaan tappiin asti.

Kusti

Eläkeläiselle: Miten tuo Danhammer tähän viestiketjuun liittyy?

Jokaisessa puolueessa on hämärämiehiä, koska politiikka vetää niitä puoleensa.

"Kykypuolue kokoomuksesta löytyy esim. näitä osaajia..

Vapaavuorella (asuntoministeri) on tilillään tuomio pahoinpitelystä, varkauteen osallisuudesta sekä vuonna 2001 rattijuopumuksesta, Taru Tujunen (puoluesihteeri, ei ehdolla) on tuomittu myymälävarkauksista, Kimmo Sasi (perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, entinen ministeri) tuomittiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Kari Häkämies (entinen puoluesihteeri) sai tuomion kolmesta eri pahoinpitelytapauksesta ("tämä on ollut raskas prosessi"), Harri Jaskari (kansanedustaja) sai päiväsakkoja laittomasta uhkauksesta, prikaatinkenraali Olli Nepponen (kansanedustaja) erosi puolustusvoimien palveluksesta salattuaan rattijuopumustuomionsa, Sirpa Pietikäinen (europarlamentaarikko) sai ehdollista törkeästä rattijuopumuksesta (”Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt”), vanhempi konstaapeli Petri Salo (kansanedustaja) on saanut tuomion kunnianloukkauksesta sekä nyt hiljattain törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (hän yritti myös "voidella" hänet pysäyttäneen poliisin, mutta lahjussyytteet hylättiin).

Lisäksi Ilkka Kanervaa syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta, ja Sampsa Katajaa (varapuheenjohtaja, kansanedustaja) epäillään lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta esitutkinta venynee vaalien yli. Näihin tapauksiin liittyy pahamaineinen Nova Group, jolta Katainen kielsi (valheellisesti) Kokoomuksen saaneen vaalitukea.

Onko kokkareporukassa muitakin kuin roistoja?"

Ps. tittelit edelliseltä hallituskaudelta...

Tommi Oiko

Ajattelin, että onko perussuomalaistenkin taloudellinen hyvinvointi eläkeläisten pussista kahmittu. Näyttää noita verovaroista kerättyjä tukia tunkevan Soinin porukan taskuihin useista eri lähteistä.

Eihän toi Kokoomuskaan ikinä ole rehellistä työtä tai vähäosaista arvostanut.

Eläkeläinen

Ari Ojapelto kirjoitti (http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=2159):
"Teollisuusmaiden kokonaisvelan kasvu vuosina 2000–2008 oli 40 000 miljardia dollaria! Velkojen takaisinmaksu ja tulevien konkurssikypsien pankkien pääomittaminen eivät tiedä hyvää tulevalle BKT:n kasvulle, josta taitaa tulla tulevina vuosina minuusmerkkisiä.

Tutkimuslaitos Grail Research laski syyskuussa 2009, että finananssisektorin pelastamiseksi on käytetty veronmaksajien rahaa jo n. 10 600 miljardia dollaria ja valtioiden elvytyspaketteihin n. 9 500 miljardia dollaria."

Maailman bruttokansantuote (ks. Wikipedia/Luettelo valtioista bruttokansantuotteen mukaan) oli vuonna 58 000 miljardia dollaria.

Huolestuttava velkatilanne

Ns. asaiantuntijat alkavat olemaan sitä mieltä, että eurokriisi vaikuttaa piakkoin myös suomalaisten kukkaroihin...

Perussuomalainen Timo Soini on sitä julistanut jo vuosikausia, mutta sitä ei ole voinut muut puolueet ja heidän kannattajansa hyväksyä vain, koska julistajana on ollut Timo Soini.

Valitetaan, että Soini ei kerro vaihtoehtoa, mutta ainakin minun mielestäni jo eurosta poisjäänti on vaihtoehto... Sama kun jatkossa Suomea tullaan entistä enemmän ajamaan kohti Natoa. Vaihtoehto on olla liittymättä Natoon, mutta se ei ilmeisesti tule kelpaamaan, koska Soinin haluama eurosta (ja mahd. koko EU:sta) eroaminenkaan ei ole vaihtoehto... ja kokoomus kiittää taas.

Tommi Oiko

Minkähän puolueen kannatuksen alamäkeä tässä yritetään pelastaa haukkumalla vuoroin demareita ja kokoomuslaisia?
Ei asioita hoideta räksyttämällä tauotta joka suuntaan.
Demarit ja kokoomus ovat hoitaneet ihan hyvin Vantaankin asioita, yhdessä tehden. Lähtökohtien haasteellisuutta ei kiistä kukaan, eikä ikävienkään päätöksien tekemiseltä voida aina välttyä. Kriitikkoja riittää silti aina, rakentavia toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja esittäviä valitettavan harvoin.
-
Ps. Maakunnista pikkulinnut ovat tuoneet sanaa, keskustan ja demarien kannattajien paluumuutto on alkanut odotettua voimallisempana. Kaikesta panettelusta huolimatta, tai ehkä juuri tästä syystä?

Kettunen

Timo Soini näyttää lehtien mukaan haluavan, että Suomi selvittää markkaan siirtymisen kustannukset. Soini pitää todennäköisenä, että euro ennemmin tai myöhemmin murtuu. "Silloin meillä pitää olla asiat mietittynä. Ilman selvityksiä markkaan ei voida siirtyä. Nämä ovat vakavia asioita."

Vakavia asioita nämä ovat. Niin vakavia, että jos Soinilla olisi edes vähän vastuuntuntoa hän ei maalailisi kansalle, että markkaan siirtyminen on mahdollista saatikka järkevää.

Alustavia selvityksiä on tehty. Hollantilaisen tutkimuksen mukaan eurosta eroaminen tulisi heti maksamaan Suomelle 50 miljardia euroa. Jotkut asiantuntijat ovat arvioineet erosta seuraava 10 vuoden taloustaantuman, jonka aikana suurin osa teollisuudesta, työpaikoista ja pääomista poistuisi Suomesta.

Timo Soini on sen ikäinen, että hän muistaa millä tasolla asuntolainojen korot olivat pari vuosikymmentä sitten inflaatio-Suomessa. Soinilla lienee itselläkin sen verran laskutaitoa, että voi laskea paljonko lisää korkomenoja Suomen asuntovelallisille aiheutuisi jos 81 miljardin euron asuntolainakannan korot nousisivat nykyiseltä noin 2,5 %:n tasolta esim. 10 % suuremmaksi. Näin voisi käydä jos markkaan palattaisiin.

Jonkinmoista älyllistä rehellisyyttä ja tolkkua pitäisi Soinilla olla vaikka gallupit paniikkia aiheuttavatkin.

Eemeli

"Alustavia selvityksiä on tehty. Hollantilaisen tutkimuksen mukaan eurosta eroaminen tulisi heti maksamaan Suomelle 50 miljardia euroa".

Höpö höpö Eemeli. Tuon verran näyttää suomalaisille syntyvän kustannuksia rahan lapioimisesta EU:hun. Olet ymmärtänyt asian täysin väärin vai tahallisiko kääntelet asiat päälaelleen.

Persu

Taitaa Persulla itsellään olla käsitteet sekaisin. Suomi ei ole vielä lapioinut rahaa ollenkaan tuota määrää EU:hun. Sinulla on pilkku väärässä paikassa. Takauksia on annettu, mutta ne eivät ole realisoituneet maksettavaksi ja tuskin tulevatkaan.

Mitäs Persu sanot asuntovelallisille? Luuletko että 81 miljardin lainojen korot pysyvät entisellään jos pankit pakotetaan jollakin ihmetempulla muuttamaan ne markkamääräisiksi?

Eemeli

Jos lainojen korot lisääntyy, niin toisen kautta inflaatio syö lainapääoman. Aivan, kuten 80-luvulla, jolloin maksoin asuntolainani pois 7:ssä vuodessa - duunarin tuloilla. Siihen aikaan vielä duunarinkin palkat nousivat eikä pelkästään hinnat, kuten nykyisin. Olet kai huomannut, keiden nykyisin elintaso nousee? Työmiehen elintaso on nykypolitiikalla jyrkässä syöksyssä. Muutosta tarvitaan, äänestä Eemeli sinäkin Soinia Niinistön asemesta.

Persu

En äänestä kumpaakaan. Äänestin jo ainoata järkimiestä Paavo Lipposta.

Nykypäivän duunari ei taitaisi päästä yhtä helposti eroon asuntolainoistaan jos markkainflaatio-Suomi toteutuisi Soinin ja Persun toiveiden mukaan. Korot nousisivat ja työpaikka menisi duunrilta kun firmat muuttaisivat pois nousevien palkkakustannusten, korkeiden korkojen ja epävarmojen valuuttakurssien Suomesta.

Eemeli

paljonkos ne korot ovat esim. ruotsissa. tutkikaapas vähän esim. näitä pankkien tulevaisuusennusteita haarukka on melkoinen ei se prosentin ero tunnu missään mutta jos toinen ennustaa esim 1% ja toinen 2% niin eikö tuo nyt ole tuplat suuntaan jos toiseen täyttä lottoamista koko homma.

rane

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.