Yllättävä työtahti

Vaikka eduskunta on hallitusneuvottelujen takia käynyt puolitoista kuukautta tyhjäkäynnillä, tuore perussuomalaisten kansanedustaja Kike Elomaa yllättyi työn määrästä.

– Olin saanut kansanedustajan työstä verkkaisemman kuvan, Elomaa tilittää Ilta-Sanomissa.

Poliittisissa piireissä lasketaankin Elomaan saavan tätä menoa burn outin jo ennen kuin Jyrki Kataisen (kok) hallitus alkaa työllistää esityksillään eduskuntaa.

Tähän mennessä täysistuntoihin on huvennut yhteensä vasta viitisentoista tuntia. Elomaa on käyttänyt yhden puheenvuoron, tehnyt kolme aloitetta ja osallistunut lisäksi muutamaan sivistysvaliokunnan kokoukseen.

Kirgisiassa vaalitarkkailijatoiminnan takia ei-toivotuksi henkilöksi julistettu entinen kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) menestyi huomattavasti paremmin samoissa tehtävissä Somalimaassa.

Afrikassa sovittelijana työskennellyt Pekka Haavisto (vihr) kertoi, että puoli-itsenäisen Somalimaan parlamentti taputti viisi minuuttia, kun hän vei sinne terveisiä Kiljuselta.

Maakunnalle täyttä itsenäisyyttä ja Somaliasta irtaantumista vaatinut Kiljunen ei ole yhtä suosittu Mogadishussa. Separatistit varoittivat Haavistoa kertomasta Kiljuselle, että tälle on siellä varmaan julistettu kuolemantuomio.

Oppositio on jo ehtinyt ristiä Jyrki Kataisen pystytteillä olevan sixpackin Holkerin kakkoseksi. Syynä on, että sen ohjelmasta on tulossa vasemmistolaisin kahteen vuosikymmeneen.

Saa nähdä, millaisiksi kehittyvät Kataisen ministeristön suhteet Etelärannan työnantajapalatsiin. Tuskin ne ainakaan voivat jäädä huonommiksi kuin Holkerin hallituksella. Porvaripuolueiden kassakaappisopimuksen kaatumisen jälkimainingeissa vuorineuvokset peruuttivat Harri Holkerin (kok) ministeristöltä jopa perinteisesti tarjoamansa rapuillalliset.

Pääministeri Kataisen esikunta alkaa hahmottua. Valtioneuvoston kansliaan valtiosihteeriksi tulee samalta tuolilta valtiovarainministeriöstä Velipekka Nummikoski. Hän tosin jatkaa ensi vuodenvaihteessa Raha-automaattiyhdistyksen toimitusjohtajaksi eläkkeelle siirtyvän Sinikka Mönkäreen (sd) jälkeen.

Kataisen puhetorveksi tulee Juho Romakkaniemi ja talouspoliittiseksi erityisavustajaksi Sirkku Linna. Katainen tuo molemmat mukanaan valtiovarainministeriöstä.

EU-sihteeristön valtiosihteerinä jatkanee ammattidiplomaatti Kare Halonen. Alivaltiosihteeriksi noussee ulkoministeri Alexander Stubbin erityisavustaja Jori Arvonen.

Ray:n uudelleenjärjestelyjen yhteydessä demarit pääsevät vaihtamaan pitkäaikaisen ryhmäsihteerinsä, kun Sisko Sepästä tulee avustusjohtaja eläkkeelle lähtevän Hannu Salokorven (kok) tilalle.

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.