No, sattuuhan sitä

Euron tukipaketista Suomen osuus on 14 miljardia euroa. Tämä on ehdoton yläraja ja katto. Senttiäkään ei tämän yli mennä.

Näin todistivat pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. He ylpeilivät, että nyt Suomen ääni kuuluu EU:ssa. On aikaansaatu itse maksamamme vakuudet ja rajattua suomalaisten veronmaksajien vastuut.

Ilonpilaajiksi tulivat taas EU:n kirstunvartijat ilmoituksellaan, että laskelmista puuttuivat korot. Suomalaisten vastuut nousevatkin 28 miljardin euroon. No, sattuuhan sitä paremmissakin perheissä aivan kuten Berlusconin perheessä.

Kaikille yli viisikymppisille taataan kolmen päivän palkallinen vuosittainen koulutus. Näin hehkuttivat Sdp:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja työministeri Lauri Ihalainen, kun he esittelivät raamia eli tupo- sopimuksen syntymistä.

Metallin soveltamisneuvotteluissa raamia eli tupo-sopimusta väännettiin päät punaisena kolme vuorokautta kolmen päivän koulutuspykälästä. Välillä tuohtuneet ja vihaiset miehet kävivät olohuoneissamme uutiskatsauksien kautta kertomassa sivistyneitä kommentteja toisistaan.

Turhaa, niin turhaa. Ihalaisen ilonpilaajaksi ilmoittautui EK:n pääjuristi Hannu Rautiainen. Kokeneena tupo-konkarina Hannu suomensi osapuolille raamin eli tupo-sopimuksen pöytäkirjamerkinnät. Näin selvisi se totuus, että subjektiivinen oikeus kolmen päivän palkallisesta koulutuksesta vaihtuikin subjektiiviseen oikeuteen osallistua työryhmään, joka aikanaan ratkaisee kohutun kolmen päivän kohtalon.

No, sattuuhan sitä paremmissakin piireissä, miksi siten ei tupo-pöydässä. Varsinkin, kun muistetaan, että tupo-kehäkettu Rautiainen piti yllä viidessä perättäisessä tupossa subjektiivista oikeutta, niin sanottua. ”hauskan työpaikan” työryhmää.

Työryhmä lakkautettiin tarpeettomana, kun toinen ryhmän jäsenistä siirtyi ansaitulle eläkkeelle.

Voihan sitä sattua somastikin, kuten viestintäministeri Krista Kiurulle. Hänen vastuulleen kuuluu varmistaa postijärjestelmän toimivuus. Ministeri Kiurun painajaisunet olivat toteutua, kun valtiollinen Itella ilmoitti karsivansa toimipaikkoja niin, ettei lain edellyttämä palvelutaso täyty alkuunkaan.

Kuntaministeri Henna Virkkunen riensi ministeritoverinsa avuksi ja ilmoitti, että tämän vaalikauden jälkeen Suomessa on enää viisikymmentä kuntaa. Näin täyttyisi postilain edellytys, että jokaisessa itsenäisessä kunnassa on oltava postin toimipaikka.

Nyt Kalle pyöräilee Kustin luokse jopa sata kilometriä hakeakseen paketin. No, sattuuhan sitä. Kulkeehan posti näinkin ja ihan lain mukaisesti.

Matti PutkonenTyömies

Kommentit (14)

Kommentit

Se on ainakin todistettu että politiikkot eivät pysty kovina aikoina mihinkään ja se on politiikkan kääntöpuoli kun ei saa ääniä kun joutuu säästämään tai poistamaan jotain mihin ei ole kertakaikkaan varaa.Kun keväällä synkkennee vielä huomattavasti talous rintamalla niin ehdottaisin virkamies hallitusta koska muuten Suomi on menetetty ikuisiksi ajoiksi.Nämä 880miljoonan takuukset verrattun yli 30miljaardin vastuihin ei kuulosta hyvältä eikä sekään että suuriin osa näistä tippuu pikkuhiljaa Suomen kansan maksettavaksi puhumatta siitä että Suomi velkantuu sellaista vauhtia että on siirtynyt ikuiseksi koronmaksajaksi.Emme taida jättää paljon mitään tuleville sukupolville muutakun velkaa.Pahin skenaario on että Suomella velkaa vuonna 2015 140miljaardia+takausvelkaa 30-50miljaardin verran ellikkä yhteensä jopa 190miljaardia ja maksumiehiä ja naisia paljon vähemmän kiitoos eläkelähtöjen suurinta luokkaa.Toivottavasti Kreikka,Portugaali,Irlanti mahdollisesri Italia,Espanja ja muutama muu meitä sitten auttaa.

yrittäjä

Tiedäthän Sinä Veli Putkonen; politiikassa on tärkeämpää, miltä asiat näyttävät eikä miten ne tosiasiassa ovat. Opithan saman kikakn aikanaan ammattiyhdistyspolitiikassakin! Pääasia on, että toimijan oma posti säilyy ja entinen rahoitus toimii. Miksi nyt irvailet perusulaisena tätä hommaa? Pian kolahtaa omaan ja persujen nilkkaan. Politiikka = populismi ja elää juuri tällä tavalla. Luulenpa niin, että niin vallassa olevat puolueet kuin oppsitiokin ovat kansalaisten "älyttäjiä", populisteja vailla vertaa ihan koko sakki !

TAPU

Matti Putkonen: "Ministeri Kiurun painajaisunet olivat toteutua, kun valtiollinen Itella ilmoitti karsivansa toimipaikkoja niin, ettei lain edellyttämä palvelutaso täyty alkuunkaan."

Blogin otsikkoa mukaillen voisi todeta, että "sattuihan sitä" myöskin aikoinaan Perussuomalaisten puolueen edeltäjälle SMP:lle ja sen ministerille Pekka Vennamolle, kun tämä sitä samaa ministerin hommaa "paiski." Lopetti varmasti vieläkin enemmän niitä postitoimipaikkoja, kuin mitä nyt suunnitellaan.

Kysymys sinänsä on, että "mitä mahtaakaan vielä sattua" Perussuomalaisten ryhmittymälle jos joskus pääsevät/joutuvat kantamaan vastuuta hallituksessa. Silloin ei taida pelkkä "puskista huutelu" enään riittää. Vanha "vitsihän" on, että poliittista propagandaa on aina helpompi levittää hallituksen ulkopuolelta oppositiosta käsin.

Jyri Puhtinen

Totuuksia on monia; puolitotuuksia ja suoranaisia vaheita eniten niillä, jotka vaalien kautta hamuavat vallankahvaan! Selvää valetta on se, että puheet nykyisen julkisen palvelujärjestelmän säilymisestä puuttumatta kuntarakenteeseen. Kuntauudistus on välttämättömyys, vaikka persut sitä vastustavatkin. Kansa ei pysty veroilla maksamaan kustannuksia ja kuolettamaan ylläpidosta jo syntyneitä ja jatkuvasti isääntyviä velkoja. Sillä ei ole tekemistä postipalvelujen kanssa. Sattuuhan sitä, että perusulainen puolitototuus muuttuu hiukan raaputtaen suoranaiseksi valeeksi!

TIKU JA TAKU

Putkonen, nuo kaikki oli hyviä huomioita meidän politiikoistamme ja ministereistämme. Yksi asia vielä, se ministerien palkanalennus, puolustusministeri sanoi 15.11 TV selvityksessään, että se on 15€kuukaudessa että silleen he auttavat tätä maata selviytymään superveloista. Mitähän valtivarainministeri tähän vastaisi.

tuutu2

Taisi se ministerien palkanalennus sentään olla 5 %. Ei se muuta Putkosen kommentin tosiasioita mihinkään suuntaan. Mielenkiintoista oli tutkimus, jonka mukaan vain 14 % suomalaisista äänestäisi enää Euron puolesta. Mihinkähän se uutinen "katosi" paikallisista tai muista nykyhallituksen lehdistöstä. Onko niin todella vaikeaa myöntää että Timo Soini ja Suomen Perussuomalaiset rp olivat oikeassa jo kaksi vuotta sitten?

Taisto Orre

kalervo1

Totuutena, puolitotuunena vai valeenako tulee suhtautua Orren ihmettelyyn euron kannatustutkimuksen tuloksista? Onko ylipäätään sellaista "tutkimusta" edes olemassa saati sitten kerrottua prosenttia "tutkimustuloksena"?

Miten Orre rahoitetaan nykyinen kuntalaitos, saako huvaton hallinnollinen tuhlaus vielä jatkua, vai pitäiskö se ja paljon muuta valtionhallinnossa panna uusiksi?

Olethan lukenut tänään A-P Pietiläisen kolumnin! Tyylilleen uskollisena ja talouden taustat tuntevana journalistina hän puhuu asiaa. Kadun mieskin ymmärtää tekstin ilman "politiikan airueita". Veropiikissä on liian paljon sakkia ja keskinäistäviihdyttävää viserrystä näin pieneen maahan!

Olisko mahdollista, että persutkin ottaisi todesta tarpeen uudistaa maan hallitorakenteita? Jos, niin harkitsemme tulla liikkeeseen mukaan, ollettehan kiitettävästi avanneet ikkunoita tunkkaiseen politiikan ilmapiirii ja maan tilaan. Uudistavia voimia Suomi tarvitsee.

Vastustamalla kuntalaitoksen tarpeellisia uudistuksia tunnustaudutte populistien populistiksi. Uskottelemalla kansalle, että nykymenolla hommat hoituvat ja tehoton julkinen palvelutuotanto tulee kustannetuksi, ammutte omaan nilkkaan ja riisutte hyvinvointipalveluja maassa. Säästöt merkitsevät "juustohöylää"; palvelut vähitellen katoavat ja julkiset palkolliset säilyvät kansalisten pompottelijana.

TIKU JA TAKU

Taisto Orre: "Mielenkiintoista oli tutkimus, jonka mukaan vain 14 % suomalaisista äänestäisi enää Euron puolesta."

Mistähän tutkimuksesta on kyse, ja taas toisaalta mitkähän olisivat seuraukset jos Suomi irrottautuisi siitä yhtäkkiä? Esim. asuntolainojen korkotaso on ollut aivan eri luokkaa kuin markan aikoina.

Jyri Puhtinen

Kyllähän hallinnosta voisi vähentää puolet henkilöstöstä. Saahan sitä yrittää ja epäonnistua.
Hyvinkää on vahva peruskunta ja täyttää kaikki kriteerit itsenäisenä kuntana. Tervetuloa vaikuttamaan. Nykyisellä kolmella valtuutetulla ei juurikaan pääse ihmeitä tekemään. Aika näyttää miten hallintoa uudistetaan ja paikallista demokratiaa kehitetään.
Taisto Orre

kalervo1

Nimimerkki Taisto Orre jakaa nyt aika virheellistä tietoa. Tuo 14% euro-kannatus ei suinkaan ole mikään tutkimustulos, vaan tulos 31.10. Iltalehden nettisivuilla olleeseen kyselyyn. Kyselyssä ei muuten edes kysytä euron kannatusta, vaan sitä kuinka moni äänestäisi nyt EU-jäsenyyden puolesta.

Yhtäkaikki, Iltalehden nettikyselyyn vastanneet eivät edusta kovin harmonista otosta suomalaisista joten koko kansan mielipiteenä tuollaista ei voi pitää. Iltalehdessä on kyllä julkaistu (IL 12.9.2011) ihan oikeakin, Taloustutkimuksen tekemä tutkimus euron kannatuksesta. Sen lopputuloksena 46% suomalaisista kannattaisi euroa kansanäänestyksessä.

MM

Matti Putkonen

Kirjoittaja on perussuomalaisen puolueen tiedotuksesta vastaava puoluevirkailija.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.