Hölmöläisten peitonleikkuutalkot

Suuret ikäluokat ovat jäänet tai jäämässä lähiaikoina eläkkeellä. Nyt hallitus teki päätöksen, että indeksikorotukset poistetaan. Se merkitsee, että joka vuosi eläkkeen reaaliarvo pienenee vähintään inflaation verran.
Nyt suuri osa tästä ikäryhmästä jää hyväkuntoisena eläkkeelle. He tuhlaavat rahansa surutta lapsenlapsilleen ja omaan hyvinvointiin.
Kun elämme järjestelmässä joka edellyttää kulutuksen perustuvaa kasvua, kannattaako tällaisen ryhmän kulutusta leikata?
Kymmenen vuoden jälkeen ne joiden eläke on keskinkertainen ovat tippuneet köyhyysrajalle. Terveyskin rupeaa rapistumaan monelta ja tarvitaan lisääntyvästi palveluita kun kaikkea ei jaksa enää itse tehdä. Lapsetko niitä maksaa kun itse ansaittu eläke vanhuuden turvaksi ei enää riitä?
Sitten kun on muutettava palvelutaloon, eläke kattaa entistä pienemmän osan kustannuksista.
Monet vaihtaisivat omistusasuntonsa runsaasti rakennettaviin senioriasuntoon, mutta vanhasta, ehkä aikoinaan aravarahoitettu asunnosta, tai rapistuneesta omakotitalosta saatava hinta ei riitä, eikä pankistakaan saa lainaa kutistuneilla tuloillaan.
Monelle tulee pulmaksi mihin muuttaisi kun ei ole varaa maksaa taloyhtiön suurten putki- ym. remonttien aiheuttamaa lisälaskua yhtiövastikkeessa.
Köyhyysloukkuun tippuneet eläkeläiset ovat tällaisessa tapauksessa toistaiseksi oikeutettuja asumistukeen.
Ovatkohan enää kymmenen vuoden kuluttua?

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.